10 ideaa joulukorttikuviin

10 ideaa joulukorttikuviin

Kaipaatko uutta inspiraatiota joulukorttikuviin? Kokosimme 10 hauskaa ja helposti toteutettavaa kortti-ideaa, jotka sulattavat sukulaisten ja ystävien sydämet joulun alla.

1. Poseeraa lemmikin kanssa

Onko koirakaverinne hankala saada poseeraamaan kuvissa? Kuvan ottaminen voi helpottua paljonkin, jos menette mukaan poseeraamaan. Ota monta kuvaa eri tilanteista ja valitse paras kuva korttiin. Mukaan enemmän touhua, vähemmän jäykkää poseeraamista!

Joulukorttikuva: poseeraa lemmikin kanssa

2. Anna harrastuksen näkyä

Kuvaa lapset lempiharrastuksessaan tai pihaleikeissä. Tällaiset kuvat kertovat myös kauempana asuville sukulaisille, millaiset touhut ovat teidän perheen mieleen.

Etkö pysy kamerasi kanssa lasten perässä? Lue vinkit, miten vältät sudenkuopat vauhdikkaiden ulkotouhujen kuvaamisessa » 

Joulukorttikuva: anna harrastusten näkyä kuvassa

3. Lapset eri kuviin

Eikö löydy yhtä kuvaa, jossa kaikilla lapsilla on hyvä ilme? Kuvaa jokainen lapsi erikseen ja upota kuva ifolorin valmiisiin korttipohjiin.

4. Jouluvalmistelut käynnissä!

Nappaa kamera hollille, kun lapset leipovat ensimmäiset piparkakut, laittavat joulukoristeet esille tai tekevät jouluaskartelujaan. Kuvaan tulee touhua mukaan ja mukava joulutunnelma on taattu!

Lapset pöydän ääressä kirjoittamassa joulukortteja

5. Vauhdikas kuvasarja

Kamera valmiiksi ja pulkkamäen alle. Än-yy-tee… NYT! Joulukorttien vauhdikkaimmat kuvat saa otettua pulkkamäessä. Kuvaa kokonainen sarja, jolloin korttiin saa taltioitua talven riemua.

Lue kuvavinkit pulkkamäkeen »

Joulukorttikuva: vauhdikas kuvasarja mäenlaskusta

6. ”Tonttujoukko silloin varpahillaan”

Valitse joku joululaulu tai –runo ja ota kuva, joka sopii sen sanoihin. Mielikuvitusta peliin! Inspiraatioksi voit lukea asiakkaidemme ideoimia joulurunoja »

Kurkkaa myös värssypankki, josta löydät paljon runoja ja värssyjä joulukortteihin »

7. Kurkistus nurkan takaa

Kirkot ja kotiseutumuseot ovat tunnelmallisia rakennuksia, vaikka maisema olisi harmaa. Kivan kuvan saat, kun mallit kurkistavat talon nurkan takaa. Tiukka kuvanrajaus auttaa ja sen voi tehdä joko kuvatessa tai ifolorin nettisivuilla korttia tilatessa.

Katso lisää vinkkejä joulukorttikuviin ilman lunta »

Joulukorttikuva: kurkistus nurkan takaa

8. Koko perhe mukaan!

Usein kuvataan vain lapset tai lemmikit, mutta kiva on saada jouluterveiset koko porukalta! Pipot päähän ja taustaksi talon seinä, niin säästyt suuremmilta kuvausvalmisteluilta. Ulkoilma tekee sopivasti tontunpunaa poskiin!

Joulukorttikuva: koko perhe kuvassa

9. Inspiroidu korttipohjista

Ifolorin valikoimassa on myös yksittäin tilattavia kortteja. Voit suunnitella jokaiselle omannäköisen kortin – kummitädille, vaarille, päiväkodin opelle, naapureille.

10. Rajaa kesäkuva jouluisemmaksi

Etkö ehdi ottamaan joulukorttikuvaa? Ei hätää. Viime kesänä otettu perhekuva käy joulukorttiin siinä missä talvisemmatkin otokset. Valitse silloin jouluinen korttipohja ja rajaa kesäinen kuva tiukasti. Tärkeintä on hymy! Ja mikä ilahduttaisikaan talven pimeyden keskellä kuin ajatus kesästä…

Lue lisää