5 helppoa joulukortti-ideaa

5 helppoa joulukortti-ideaa

Kaiva esiin eripari joulukoristeet, kauneimmat kynttilänjalkasi tai ihanimmat hillopurnukkasi ja loihdi niistä tunnelmallisia joulukorttikuvia. Tässä sinulle vinkkejä, miten saat näyttäviä kuvia asettelemalla esineet kauniisti tai valitsemalla kuvattavaksi lempikohteesi.

Kollaasi joulukoristeista.

Ripusta lempijoulukoristeesi narulle kivanväriselle tai -kuvioiselle seinälle pienillä pyykkipojilla. Yleensä pariton määrä koristeita näyttää paremmalta kuin parillinen.

Toista, toista ja toista.

Toista, toista ja toista.

Etsi kolme samanlaista kynttilää ja kynttilänjalkaa ja asettele ne peräkkäin. Kuvaa yläviistosta, niin saat lasisiin kynttilänjalkoihin kauniin valon. Voit myös käyttää nättejä, toistensa kanssa samanhenkisiä kuppeja kynttilänjalkoina. Valitse siinä tapauksessa kuitenkin samanlaiset kynttilät. Koristele havunoksalla tai vaikkapa joulunauhalla.

Aiheita läheltä ja kaukaa.

Aiheita läheltä ja kaukaa.

Talviseen maisemakuvaan uppoaa unelmoimaan. Kun näky puhuttelee, tartu kameraan heti. Jos ihastut lumisiin oksiin, ei tarvita kuin tuulenpuuska, joka pyyhkii lumen pois.

Osaa katsoa myös lähelle. Voit löytää jouluisen yksityiskohdan koti-ikkunaltasi tai pihapiiristäsi. Tämä kuva on otettu kylmän piharakennuksen ikkunan läpi auringon laskiessa. Jotta huurre näkyy, tarvitaan tarpeeksi tumma tausta. Sitten vain haet kohdan, johon auringon kuvassasi sijoitat.

Jouluruoka & resepti.

Jouluruoka & resepti.

Jouluherkut ovat ehdotonta joulukorttien aatelia. Koristele säilykepurkki jouluisaksi kankaanpalasella ja joulunarulla. Pidä kuvan tausta ja pöydänpinta neutraaleina, jotta itse kohteet nousevat esille. Jos pöydällä olisi kukertava pöytäliina, tunnelma olisi levoton ja ihanat purnukat menettäisivät voimaansa.

Laita kuvaan myös mukaan muutama viite joulusta: jouluisia mausteita tai raaka-aineita. Lisää ajatusta korttiin saat laittamalla mukaan reseptin maukkaasta jouluhillosta. Kaksipuoliseen korttiin resepti mahtuu mainiosti.

Jouluinen karpalo-omenahillo

0,6 l karpaloita
0,4 kg omenoita
1 dl glögiä
400 g hillosokeria
1 appelsiini
2 kanelitankoa

Kuori appelsiinin uloin kuori isoiksi siivuiksi niin, että valkoista osaa ei tule mukaan.

Kuori ja paloittele omenat. Poista roskat, huuhtele ja valuta karpalot.

Laita omenat ja karpalot kattilaan ja lisää glögi. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen varovasti sekoittaen.

Lisää kanelitangot ja appelsiinin kuoripalat. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua.

Keitä hilloa 15 minuuttia välillä varovasti sekoittaen. Poista appelsiinin kuoripalat ja kanelitangot.

Jäähdytä puoli tuntia muutaman kerran sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto.

Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Harrastus joulutervehdykseen.

Yllätä! Tuunaa fillarisi joulukuntoon, kuvaa se hämärässä, jotta saat jouluvalot näkyviin ja lähetä kortti pyöräilyä rakastavalle ystävällesi. Valoisaa matkaa jouluun!

Lue lisää