5 vinkkiä parempiin joulukorttikuviin

5 vinkkiä parempiin joulukorttikuviin

Viimeistään marraskuussa on aika ottaa joulukorttikuvat lapsista. Valokuvaaja Riitta Supperin vinkeillä saat hetkessä onnistuneet kuvat tämän vuoden joulukortteihin.

Kokosimme ennen ja jälkeen -kuvapareja, jotka näyttävät sinulle, miten perinteisestä joulukorttikuvista teet pienillä jutuilla parempia, tunnelmallisempia ja hauskempia.

1. Käytä rekvisiittaa yllättävällä tavalla

Ellet ole todellinen joulufani, ei joulukorttikuvien ottamisen aikaan vielä ole joulukuusta tai muuta perinteistä joulutunnelman luojaa. Koko kotia ei vielä tässä vaiheessa tarvitse laittaa joulukuntoon, pienikin lavastus riittää. Kaiva joulukoristelaatikosta pari suosikkia ja asettele ne yllättävällä tavalla. Saat hetkessä kivaa twistiä kuviin!

Jouluinen kuva vauvasta ennen ja jälkeen

Vinkki: Kannattaa hyödyntää ikkunasta tuleva kylmäsävyinen luonnonvalo ja lampuista/kynttilästä tuleva lämminsävyinen valo, kuten oikeanpuoleisessa kuvassa on tehty. Silloin saa taustalle luonnonvalon sineä ja kohteeseen lämmintä, lampuista tulevaa sävyä.

2. Vältä pönötystä, kuvaa puuhailua

2. Vältä pönötystä, kuvaa puuhailua

Vinkki: Jos käytät sisätiloissa vain vallitsevaa valoa, kynttilät, jouluvalot tms., niin kannattaa käyttää jalustaa tai asettaa kamera pöydän päälle tukevasti. Kannattaa mennä lähelle! Silloin riittää vähempikin rekvisiitta, ja kuvaan tulee intiimi tunnelma.

3. Ota isommat lapset mukaan suunnitteluun

3. Ota isommat lapset mukaan suunnitteluun

Perinteinenkin sohvakuva näyttää hauskalta, kun kuvitat sen puhekuplilla. Tämä saa takuulla myös isommat lapset innostumaan kuvauksesta.

Vinkki: Kaikkia perheen lapsia ei tarvitsekaan saada samaan kuvaan. Ifolorin joulukorttipohjissa löytyy valinnan varaa ja voit laittaa vaikka jokaisen lapsen eri kuvaan, jos ryhmäkuva ei ota onnistuakseen.

4. Tee omalla tyylillä

4. Tee omalla tyylillä

Mikä on teidän perheen juttu? Meillä se on sängyllä lököttely! 

Vinkki: Kokeile erilaisia kuvakulmia: kamera ylhäällä katon rajassa tai lattian tasolla. Taustalle voi laittaa lakanan tai kankaan, sillä saa nopeasti kuvaan eri tunnelman.

5. Hassuttele

Tee kuvaussessiosta perheen yhteinen hauska juttu vaikkapa jouluisilla naamareilla. 

Vinkki: Rekvisiitan kanssa kannattaa pitää yksinkertainen tausta, ettei kuva mene sekavaksi. 

Yleensä parhaat kuvat syntyvätkin silloin, kun ei yritä liikaa. Kamera esiin ja kuvaamaan!

Kuvassa käytetyt tonttulakit, poronsarvet ja parrat voit tallentaa ja tulostaa itsellesi täältä » 

Kuvat ja vinkit: Riitta Supperi, riittasupperi.com

Lue lisää