Anna ajatuksella tehty lahja

Anna ajatuksella tehty lahja

Joululahjaa ei kannata ostaa vain ostamisen vuoksi. Ajatuksella tehty lahja on turhaa tavaraa parempi, ja sen tekeminen kotona yhdessä lasten kanssa tai sohvalla glögimuki kädessä välttyy myös jouluruuhkilta kauppakeskuksissa.

Näin keksit saajansa näköisen lahjan:

  1. Mieti, mitä lahjan saaja todella tarvitsee. Jos hänellä on jo kaikkea, tavaraa ei kannata ostaa ostamisen vuoksi.
  2. Mitä haluat kertoa hänelle? Haluatko tuoda lisää iloa hänen elämäänsä, suoda rentoutumista kiireisen arjen keskelle vai viestiä, miten paljon arvostat yhteistä aikaanne?
  3. Mikä on hänen intohimonsa? Matkustamista rakastavaa ystävää ilahduttavat muistot yhteisistä reissuistanne. Lastenlapsia kovasti odottaneet isovanhemmat esittelevät ylpeänä kirjaa tai kalenteria, jossa on heidän sydänkäpysensä kuvia. Kissamainen kuvamuki piristää kissaihmisen kahvihetkiä.
  4. Mieti, mitä yhteistä teillä on lahjan saajan kanssa. Onko sinulla niistä hetkistä kuvia? Käytä niitä.
  5. Lahja voi olla myös teko. Kuvien kokoaminen kansiin tai jo valokuvien teettäminen on teko, joka voi jäädä lahjan saajalta tekemättä. Hän takuulla ilahtuu, kun teet kuvista jotain pysyvää!
Kuvakalenterin tekeminen yhdessä lasten kanssa

Yhteistyöblogimme 24 askelta jouluun oivalsi lahjan tekemisen idean: kaupoissa juoksemisen sijaan he tekivät lahjat rennolla fiiliksellä kotonaan. Kaisa vietti ilontäyteisen illan lastensa kanssa, kun he valitsivat lempikuviaan kalenteriin. Samalla valmistui joululahja useammalle, myös lähetettäväksi Amerikan sukulaisille. 

”Kun ei olla joka päivä arjessa läsnä, on kalenteri kiva tapa pitää rakkaat mielessä”, pohtii Kaisa.

Oma keittokirja syntyy helposti ifolor Designerilla

Mikko hyödynsi blogia varten tekemiään reseptejä ja teki niistä keittokirjan lahjaksi äidilleen. Voi olla, että joulun jälkeen kirjasta tarvitaan lisäkappaleita, kun muutkin kyselevät omaa kappalettaan Mikon reseptikirjasta.

Kuvat: 24 askelta jouluun -blogi

Lue lisää