Maailman kiltein asiakaspalvelija Annette työskentelee ifolorilla

Annette - maailman kiltein asiakaspalvelija

”Oi Annette, hän on niiiin ihana ihminen!”

”Hän on kyllä iloinen ja hauska ihminen. Hyviä kommentteja löytyy melkein mihin tilanteeseen tahansa. Hän on semmoinen käytännön filosofi.”

Kun kysyy maailman kilteimmäksi asiakaspalvelijaksi kuvaillusta Annettesta meidän porukalta, on vastaukset aina samassa, ylläolevan kaltaisessa linjassa.

Työkaverien kehut saavat Annetten liikuttuneeksi ja leveän hymyn huulille. Hän on kuitenkin ihminen, joka laventaa valokeilan säteet välittömästi osoittamaan koko tiimiä. Niin tuotanto-osasto, IT-puoli kuin markkinointitiimikin saavat osansa Annetten ylistyslaulusta.

Ja toki hänen itsensä edustama asiakaspalvelujengi on kokonaisuudessaan silkkaa timanttia. Noin kymmenen hengen porukasta löytyy kirjava rykelmä erilaisia ihmisiä ja vahvuuksia. Pari asiaa kuitenkin yhdistää kaikkia.

”Siinä täytyy olla joustava ja ulospäinsuuntautunut. Pitää tykätä siitä hommasta. Muuten sen kuulee äänestä. Meidän ympäristö on ehkä vähän äänekästä ja ei-niin-itsenäistä työtä. Tietyllä tavalla hyvin paljon yhteis- ja ryhmätyötä.”

Koko ajan opittavaa

Yli 20 vuotta asiakaspalvelussamme mukana olleen Annetten kiltteys ja hyväntahtoisuus on myös asiakkaiden kannalta palkitsevaa. Sujuvasti suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja norjaksi palveleva ilopilleri ei juuri kelloa tuijota kotiinlähtö mielessä. Välillä hän on vienyt itse tuotteita niitä nopeasti tarvitseville asiakkaille, mikäli se ei ole tehnyt suurta koukkausta kotimatkaan.

”Se ei ole minulle mikään vaiva. Olen kuitenkin menossa kotiin, niin se on sama jättää matkan varrella vaikka joku kirja. Asiakas tulee iloiseksi, mutta kyllä minä tulen yhtä iloiseksi. Tykkään tehdä tuollaisia asioita.”

Asiakaspalvelussa tärkeintä on kuunnella, mikä toisella on ongelmana, eikä puhua päälle. Pitkän taipaleen aikana ongelmatilanteet ovat siirtyneet entistä enemmän tekniselle puolelle, siinä missä ennen kyseltiin aina filmirullien perään. Digitalisoitumisen myötä asiakaspalvelijoillakin riittää aina uutta opiskeltavaa uusien ohjelmien kanssa, jotta asiakkaita osataan opastaa parhaan mukaan.

”Meillä ei ole semmoista, että asiakaspalvelussa valitset haluavasi laskutusasiat tai jotain muuta. Meillä kaikki vastaa kaikkiin. Aina ei löydy heti vastausta kaikkiin tiedusteluihin. Otan sitten selvää ja vastaan myöhemmin. Maailma on muuttunut niin paljon teknisemmäksi.”

”Nyt se on sitä, että on niin paljon erilaisia sovelluksia ja mitä milläkin niistä voi tehdä. Miten voi kännykästä tilata tai miten saan kuvat kännykästä tietokoneelle. Mutta paljon on myös ihan perusjuttuja. Voinko minä saada kirjan määrättyyn juhlaan tai miten pitkä toimitusaika. Se on kaikista tyypillisin.”

Sydämellistä palvelua vaikka norjaksi

Toisena äidinkielenään ruotsia puhuva Annette on asunut elämästään viitisentoista vuotta Norjan pääkaupungissa Oslossa, jossa hän toimi konttoritöissä vientisihteerinä. Hyvien muistojen lisäksi hiihtokansan mailta käteen jäi pitkiä ystävyyssuhteita, joita pidetään edelleen elossa viikoittain. Hän viettää lomapäivätkin pitkälti rakkaassa pohjoisessa naapurissamme.

Norjan epäonneksi, ja meidän onneksemme, Annetten tie toi Norjasta takaisin Suomeen ja tänne Keravalle meidän sekä asiakkaidemme iloksi. Sattumallakin oli asiassa näppinsä pelissä.

”Kun palasin Suomeen, kävin yhtä kurssia. Siellä oli yksi, joka sai työpaikan täältä. Sitten hänen esimies oli kysynyt, että tietäisikö hän jonkun, joka sopisi tähän paikkaan. Hän sanoi, että olisi hänellä yksi. Sitä kautta olen jäänyt tänne.”

Porvoossa asustava Annette on suuri kulttuurin ystävä, eikä valokuvaaminenkaan luonnollisesti ole vierasta puuhaa. Erityisesti elokuvia ja kirjoja kuluu tiiviiseen tahtiin. Annette itse sanoo kauniisti ”jokaisen ihmisen olevan kirjan arvoinen.”

Välillä kovan tuntuinen nykymaailma tarvitsee entistä enemmän juuri Annetten kaltaisia ihmisiä, jotka versovat ympärilleen lämpöä ja hyvää mieltä.

Ja kuten Annette itse sanoo: maailma muuttuu, mutta ei se mitään. Muutetaan se paremmaksi.

Kiitos Annette, että olet osa tiimiämme!

Lue lisää