Mira Näppi

Ifolor-lähettiläs Mira Näppi esittäytyy

Kirjoittaja Mira Näppi,

"Olen Mira, kahden ihanan lapsen äiti. Olen esteetikko, joka pysähtyy fiilistelemään kauniita asioita ja hetkiä. Lasten tulon myötä minulle on herännyt tarve dokumentoida nopeasti kiitävää aikaa muistoiksi kuviin. Toimin lapsi- ja perhekuvaajana pääkaupunkiseudulla. Kuvaan asiakkaitani pääasiassa joko studiollani vanhassa tehdasrakennuksessa Tuusulassa, asiakkaan kotona tai miljöössä.

Ifolorilta pyydettiin minulta vinkkejä joulukorttikuvien ottamiseen kotona. Sen jälkeen yhteistyömme on tiivistynyt ja nyt toimin ifolor-lähettiläänä.

Toivon lopulliselta kuvalta mahdollisimman luonnollista lopputulosta, niin teknisesti kuin kuvattavien tunnelman ja läsnäolon osalta. Pidän siitä, että lapsi saa kuvassa olla lapsi ja on erittäin hienoa, jos lapsen persoonallisuus saadaan näkymään kuvissa. Lapset usein häkeltyvät ja jännittävät turhaan, mikäli kuvauksesta tekee liian virallista. Yksivuotiaan lapsen, joka on juuri oppinut kävelemään, ei tarvitse istua paikallaan penkillä ja hymyillä kameralle. Itse olen mieltynyt perhekuviin, joissa on rento fiilis ja joista välittyy hyvä tunnelma. Asiakkaan tuntiessa olonsa mukavaksi ja rennoksi kuvaustilanteessa, mahdollisuudet onnistua ovat paremmat.

Kuvaan lähes kaikki kuvani ammattikäyttöön tarkoitetulla järjestelmäkamerallani. Suosin valovoimaisia objektiiveja, jotka mahdollistavat paremmin luonnonvalossa kuvaamisen. Järjestelmäkamera on fyysisesti iso ja painava, joten sen kuljettaminen aina mukana ei ole mahdollista. Erityisesti vapaa-ajalla ja sosiaalisessa mediassa kuvaan jonkin verran kännykällä. Monesti tilanteet tulevat nopeasti ja isoa kameraa ei ehdi kaivaa esille, ennen kuin tilanne on mennyt jo ohi. Laadukas kännykkä on hyvä lisä, mutta ei tule minulla korvaamaan kunnon järjestelmäkameraa.

Valokuvaaja Mira Näppi kuvaa kahta lasta

Kuvaan eniten ihmisiä. Asiakaskuntani koostuu pääosin lapsiperheistä, mutta minulla käy myös paljon asiakkaita profiili- ja muotokuvauksissa. Oli kyseessä sitten ylioppilas-, valmistujais- tai vaikka LinkedIn-profiilikuvan päivittäminen, pyrin saamaan modernin ja asiakkaannäköisen lopputuloksen. Ihmisten ohella kuvaan myös asuntokuvia kiinteistövälittäjille. Sisustaminen ja asuntokuvaus ovat myös lähellä sydäntäni. Pidän siitä kuinka erilaisia asuntokuvaus tai esimerkiksi lapsikuvaus ovat. Vapaa-ajalla tykkään kuvata luonnossa.

Meillä vaihtuu kotona useasti sisustustaulut, joissa käytän kuvajulistetta 30x40. Teen myös vuosittain perheeni kuvista kuvakirjat, molemmille lapsille omat sekä yhden yhteisen perheellemme.

Rakkaimmasta harrastuksestani, valokuvauksesta on tullut minulle työ. Työn ja harrastuksen välinen ero ei ole siis minulle aina ihan selvä. Lapseni ovat myös innostuneet valokuvauksesta ja teemme lasten kanssa usein kuvausretkiä luontoon. Olen myös intohimoinen sisustaja ja luen vapaa-ajalla paljon erilaisia sisustusblogeja sekä sisustan tunteella kotiamme.

Ifolor-lähettiläänä aion käsitellä henkilökuvausta työni puolelta sekä vapaa-aikana oman perheen parissa. Tulen varmasti käsittelemään myös sisustus- sekä lifestyle-aiheista kuvausta."

Mira Näppi

Instagram: valokuvausmiranappi

Facebook: valokuvausmiranappi

Kotisivut: www.valokuvausmiranappi.fi

Lue lisää