Legends Clubin jäseniä nuotion äärellä

Ifolor-lähettiläsjengi Legends Club ry: Tuhansien järvien maasta

Kirjoittaja Legends Club,

"Legends Club ry on kolmentoista savolaisystävän vuonna 2017 perustama erä-, seikkailu-, ja kalastusklubi. Ryhmän historia juontaa juurensa yli kymmenen vuoden päähän, jolloin ryhmän perustaja havahtui siihen, ettei lukion jälkeen säännöllistä aikataulua kavereiden ja ystävien näkemiselle enää ollut. Niinpä hän hieroi hetken ajatusnystyröitään ja päätti kutsua kaverit koolle pilkkireissun merkeissä – tuosta hetkestä lähtien ryhmän jäsenet ovat kokoontuneet keskimäärin kymmenen kertaa vuodessa yhteisen erä- ja kalastusretken merkeissä!

Ensimmäisestä toimintavuodesta 2006 lähtien clubin toiminta on ollut hyvin aktiivista ja järjestelmällistä. Yhdessä järjestettyjä erä- ja kalastusretkiä on kertynyt kasaan jo toistasataa, ja erityisesti Etelä- ja Pohjois-Savon erämaaseudut ja ulapat ovat tulleet jäsenillemme tutuiksi. Videokuvaa retkiltä on taltioitunut satoja tunteja, ja kuva-albumi käsittää useita kymmeniätuhansia valokuvia. Kalastus- ja eräretkeilyn ohella usea jäsenemme on myös intohimoinen kuvaaja – siksi Ifolorin tarjoamat kuvatuotteet sopivat erityisen hyvin retkiemme ja seikkailujemme ikuistamiseen.

Yhteistyö Ifolorin kanssa sai alkunsa syksyllä 2017 kun klubimme puheenjohtaja otti yhteyttä Ifoloriin markkinointimateriaaleihin liittyen. Olimme juuri saaneet kuvattua ensimmäisen julkisesti Youtube-kanavallamme levitettävän melontaelokuvan The Journey of Legends – ”Through The Unknown”, ja toivoimme Ifolorin toimittavan meille julisteet pienimuotoista markkinointia varten. Julisteet saatiin, ja niiden laatu täytti odotukset – tätä kautta yhteistyömme sai alkunsa!

Pöllö istuu puun oksalla

Retkiemme aikana kuvaamme hyvin monenlaisilla kameroilla: valokuvia otetaan pääosin action- ja järjestelmäkameroilla, mutta vuosien saatossa kännykkäkameroiden ominaisuuksien parannuttua kuvia napsitaan myös niillä. Ne ovat osoittautuneet erityisen hyviksi tilanteissa joissa ikuistus on saatava nopeasti – kamerakännykkä kun löytyy aina, ja kaikkien taskusta. Useimmitenhan ne hauskimmat ja parhaimmat tilanteet syntyvät silmänräpäyksessä. Videokuvausta varten meillä on aina mukana useampia action-kameroita sekä normaaleita videokameroita. Materiaalia taltioidaan niin vedestä, maalta kuin ilmastakin käsin!

Video- ja valokuvauskohteemme voisi karkeasti jakaa kolmeen eri tyyppiin. Nämä ovat tilanteet, ihmiset ja luonto. Videokuvien pääpaino on aina tekemisissämme ja tilanteissa, joita retkillämme tulee aina vastaan. Valokuvia tulee sen sijaan otettua eniten ympäröivästä luonnosta; kaloista, linnuista, kasveista ja tietenkin maisemista. Instagram-tililtämme löytyykin jo aika kattava galleria valokuvia laidasta laitaan, ja sitä selaillessasi saat aika edustavan käsityksen toiminnastamme sekä ympäristöistä joissa säännöllisesti retkeilemme.

Kaksi kalastajaa järvellä auringonlaskussa

Ifolorin tuotevalikoimasta meitä kaikkein parhaiten palvelevat julisteet, kuvakirjat, taulut ja kuvakalenterit. Ne tarjoavat mielestämme toimivimmat alustat omien luonto- ja maisemakuvien ikuistamiseen. Suuria julisteita pidämme parhaimpana tuotteena juurikin markkinointimateriaalia silmällä pitäen, kun taas kuvakirjat toimivat hyvin koko vuoden tunnelmien taltiointiin. Löydät viime vuotta käsittelevän ”Season of The Legends 2017” -kuvakirjamme tämän kirjoituksen yhteydestä!

Ifolorin kanssa tehtävän yhteistyön myötä haluamme olla tuomassa entistä näkyvämmin esiin ympärillemme avautuvaa upeaa ja ainutlaatuista suomalaista puhdasta luontoa. Olemme myös huomanneet, että varsin usein retkiltä taltioidut upeat luontokuvat jäävät useimmilla luontoharrastajillakin ”pölyttymään” muistikortille tai tietokoneen kovalevylle – paikkoihin joissa ne eivät millään tasolla pääse oikeuksiinsa. Tästä syystä johtuen me olemme päättäneet julkaista mahdollisimman paljon, ja mahdollisimman laadukasta, luonto- ja retkikuvamateriaalia niin videoiden kuin valokuvienkin muodossa sosiaalisen median kanavillemme. Sieltä ne varmasti löytävät meitä useamman henkilön ilahduttamaan arkea, ja tuomaan iloa ympäristöstämme joka miltei kaikkialla Suomessa on aina vain kivenheiton päässä!

Lahna jään päällä

Toivotamme kaikille lukijoille retkirikasta vuotta 2018, ja upeita hetkiä luontoteemaisten ikuistuksien parissa!"

Legends Club ry

Instagram: Legends Club Official

Youtube: Legends Club Production

Facebook: Legends Club Production

Kotisivut: www.legendsclubofficial.com

Selaa: Legends Clubin vuosikirja 2017

Lue lisää