Itse tehty pääsiäiskortti ilahduttaisi Laila Snellmania

Itse tehty pääsiäiskortti ilahduttaisi!

Paparazzi-mallitoimiston omistaja Laila Snellmanin ensimmäinen muisto pääsiäisestä on Ankarasta, Turkista. Isä piilotti pääsiäismunia puutarhaan, mistä syntyi vuosikausia kestänyt perinne.

"Pääsiäisessä parasta on ehdottomasti yhdessäolo ja se, että on vapaata. Yksi ikimuistettavista pääsiäisistä oli muutama vuosi sitten, kun olimme Firenzen ulkopuolella sijaitsevassa kylässä Saimi Hoyerin ja hänen miehensä kanssa. Löysimme aivan ihanan ravintolan. Seurasimme, kuinka isot perheet olivat lähteneet yhdessä ulos syömään pitkän kaavan mukaan. Oli lapsia ja vaareja, koko suku. Suomessa ei ole sellaista perinnettä. Kaikki ovat kotona – ja sama juttu jouluna! 

Tänä vuonna vietän osan pääsiäistä Barcelonassa tyttäreni ja hänen kolmevuotiaan poikansa kanssa. Minulle lampaanviulu kuuluu pääsiäiseen, kuten myös parsa ja hollantilainen kastike. Lampaan kanssa pitää olla joku hyvä punaviini. En ole uskollinen jollekin tietylle punaviinille – elämä olisi liian tylsää, jos niin olisi. 

Jälkiruokaperinnettä meillä ei ole. Pasha ei ole kuulunut perheemme traditioihin, sillä espanjalaiselle äidilleni jälkiruoat olivat sivuseikka. Hän ei koskaan tehnyt mitään itse. Minä tykkään pashasta, mutta en ole koskaan uskaltanut tehdä sitä. 

Lasten ollessa pieniä maalasimme yhdessä pääsiäismunia. Omassa lapsuudessani espanjalaisen äitini kanssa ei ollut tällaista munaperinnettä. Isäni sen sijaan loi hauskan perinteen asuessamme Turkissa, Ankarassa. Se onkin ensimmäinen muistikuvani pääsiäisestä. Isäni piilotti puutarhaamme pääsiäismunia, joita sitten innokkaasti etsimme. Sitä perinnettä isä jatkoi vuosikausia. Kotimaamme vaihtuivat, mutta perinne säilyi. Samaa munanpiilotusleikkiä jatkoin omien lasteni kanssa."

Lailan lempiaihe pääsiäiskorttiin:

Minun kortissani on tietenkin pääsiäismunia ja oikein keväisiä värejä. Olen muuten aikoinani ottanut osaa muistaakseni Arabian pääsiäismunakilpailuun, sijoituin siinä aika hyvin.

Pääsiäiskortissa on pääsiäismunia ja keväisiä värejä.

Pääsiäiskortti, joka ilahduttaisi:

Olisi ihana saada itse tehty kortti.

alk.   per-item alk.  

Lue lisää