Kansi kertoo kaiken

Kansi kertoo kaiken

Kun valitset valokuvaa kirjasi kanteen, sinun ei välttämättä kannata poimia teknisesti onnistuneinta otosta vaan sellainen, joka parhaiten kuvaa kirjan tunnelmaa. Vuoden kuvakirja 2014 ­-kilpailuumme tuli paljon erilaisia ja kiinnostavia kansi­-ideoita, joista poimimme sinulle tähän muutaman.

Hellyttävä hymy, valloittava virnistys

Hellyttävä hymy, valloittava virnistys

Kaikista salonkikelpoisin lapsen hymy on aina hyvä valinta kirjan kanteen, mutta astetta mielenkiintoisemman kannen saa, kun valitsee sen hassun virnistyksen. Pienet puuroroiskeet eivät haittaa, edes kannessa. Myös kuvan rajaukselle kannattaa uhrata hetki. Asettaisitko kuvan keskipisteenä olevan palleron perinteisesti keskelle vai sijoittaisiko katseenvangitsijan vaikkapa vasempaan yläkulmaan?

Oi, mikä pörröinen tassu

Oi, mikä pörröinen tassu

Ketäpä ei hellyttäisi korillinen söpöjä pentuja! Kuvakirjojen toinen
kestosuosikkiaihe on lemmikit, joiden esittelemiseen kirjan kannessa on
yhtä monta ideaa kuin on eläintäkin. Lähikuva koiran tassusta tai
vaikkapa kuonosta toimii hyvin katseenvangitsijana, samoin hauskasti
samaan suuntaan katsovat kaverukset. Mikä siellä heinikossa niin
kiinnostaa, ettei olisi sorsa.

Sitä ihanaa fiilistä muistellen Sitä ihanaa fiilistä muistellen Sitä ihanaa fiilistä muistellen

Sitä ihanaa fiilistä muistellen

Kun kuvakirja kertoo niistä ihanista kesän muistoista, kanteen sopii tunnelman parhaiten vangitseva fiiliskuva. Silloin ei ole väliä, vaikkeivät kuvan kohteet edes katsoisi kameraan. Tunnelmointikansien kansiteksteihin voi uhrata hetken: millainen teksti sopisi juuri parhaiten täydentämään kuvan luomaa fiilistä?

Vai keksitkö jotain ihan muuta?

Vai keksitkö jotain ihan muuta?

Vain oma mielikuvituksesi on rajana, kun suunnittelet kantta omalle kirjallesi. Valokuvakirjan kannessa ei tarvitse välttämättä olla kuvaa ollenkaan, kansi voi olla pelkkää tekstiä, se voi olla grafiikkaa tai valokuva voi olla siinä vain pienessä sivuosassa. Matkakirjaan sopii erinomaisesti kartta ja mummon syntymäpäiväkirjaan upea nuoruuskuva.

Kannesta kanteen

Kannesta kanteen

Kun haluat kirjan ulkoasusta upeasti yhtenäisen, voit suunnitella liimasidottuihin kuvakirjoihimme (Premium, Deluxe ja Soft) yhdestä kuvasta kannen, joka ulottuu etukannesta takakanteen.

Tilaa nyt oma kuvakirjasi

Lue lisää