Kuvakalenteri isovanhemmille

Kuvakalenteri tuo läheiset ihmiset arkeen joka päivä

Kirjoittaja ifolor,

Yllätä isovanhemmat seinäkalenterilla, johon on koottu kuvia esimerkiksi lapsenlapsista ja yhteisiltä matkoilta. Kun kalenterin tekee yhdessä sisarusten kesken, saadaan kuviin kaikki lapsenlapset. Tilaa kalenteri nyt, niin se ehtii pukinkonttiin!

Tänä jouluna Nina Hyvärisen vanhemmat saavat taatusti mieluisan lahjan: seinäkalenterin, jossa on kuvia rakkaista ihmisistä ja paikoista. Kuvissa seikkailevat Hyvärisen lapset ja hänen siskonsa lapset. Lisäksi kuvia on Espanjan matkalta, jossa isovanhemmat olivat mukana, sekä isovanhempien mökiltä, joka on heille tosi tärkeä paikka ja jossa lapset viettävät paljon aikaa kesäisin.

– Valitsimme kuvia kuhunkin kuukauteen sopivassa teemassa tai ympäristössä. Kesäkuulle tuli kuva, jossa lapset olivat ratsastamassa, syyskuulle taas kuva jossa he puuhailivat ulkona lehtien seassa. Vaihtelun vuoksi valitsin marraskuulle kuvan aurinkoisesta espanjalaisesta kylästä valkoiseksi rapattuine taloineen tuomaan piristystä talven pimeyteen.

Vaakamallinen seinäkalenteri ifolorilta
Nina valitsi vaakamallisen seinäkalenterin. Kalenterin saa tilattua myös pystymallisena, jossa on nimipäivät mukana.

Kuvien valikointi vie eniten aikaa

Molempien siskosten miehet ovat innokkaita valokuvaajia, joten valokuvia löytyi valmiiksi paljon. Suurin työ olikin niiden valikoinnissa ja karsimisessa, joka oli Hyvärisen vastuulla.

– Kun ajattelin, että kalenterin sivu on aina kuukauden ajan esillä, niin mitä tahansa kuvaa en halunnut siihen laittaa.

Kömmähdyksiltäkään ei vältytty. Siskon mies lähetti siskon perheen kuvat sähköpostilla Hyväriselle, mutta oli vahingossa kirjoittanut osoitteen väärin. Kun kuvat saatiin viimein perille, oli kalenterin tekemisellä jo hieman kiire, ja Hyvärinen viimeisteli kalenteria yötä myöten.

– Käytin yksinkertaisempaa kalenteripohjaa, johon tuli vähemmän kuvia, koska siten säästin aikaa. Kuvia joutui kyllä karsimaan paljon. Jos tekee isommalla porukalla, kannattaa valita pohja, johon mahtuu vähän enemmän kuvia.

Kalenteri tuo läheiset arkeen

Hyvärisen mies on tilannut Ifolorilta aiemmin lukuisia kuvakirjoja ja satoja digikuvia. Hyväriselle kalenteri oli ensimmäinen kuvatuote, mutta hän innostui siitä niin paljon, että aikoo tehdä vielä uuden kalenterin toiselle mummolle sekä omalle perheelleen.

– Kalenterin teko ei ollut niin työlästä ja haastavaa kuin olin luullut, kuvien valikointiin meni enemmän aikaa. Mutta nyt kun olen jo käynyt valokuvia läpi, tiedän mitä siellä on ja mitä voin käyttää jatkossa.

Hyvärisen mielestä seinäkalenteri on paitsi henkilökohtainen, myös käytännöllinen lahja.

– Kalenteri tuo läheiset ihmiset arkeen joka päivä.

Nina katselee kalenteria pöydän ääressä

VINKIT SEINÄKALENTERIN TEKOON

  • Varaa riittävästi aikaa kuvien valinnalle ja karsimiselle. Jos kuvia jää paljon yli, voit koota niistä kuvakirjan.
  • Tee tilaus hyvissä ajoin. Muista, että tuotteiden saapuminen kestää muutaman päivän ja joulun alla postissa voi olla viivästyksiä.
  • Kalenterin voi tehdä myös yhdessä. Tekemisestä voi luoda mukavan yhteisen hetken: kokoontukaa porukalla jonkun luo, varatkaa riittävästi pipareita ja glögiä ja laittakaa joululaulut soimaan!
  • Jos on kiire, tee kalenteri jossa on yksi kuva per kuukausi. Kahdentoista kuvan valitsemiseen ei mene kauaa aikaa.
  • Kuvien ei ole pakko esittää lapsia tai muita ihmisiä. Myös luontokuvat ja maisemat esimerkiksi yhteisiltä matkoilta sopivat kalenteriin hyvin.
  • Jos kuvia tulee useammalta ihmiseltä, sopikaa etukäteen, minkä kokoisia ja tyylisiä kuvia käytetään, jotta ne sopivat kalenteripohjaan.
  • Kuvien lähettämiseen kannattaa käyttää sähköpostia tai esimerkiksi pilvipalvelua. Esimerkiksi Facebookin Messenger huonontaa kuvien laatua huomattavasti.
  • Kuvien asettelua voi testailla vaihtamalla mallipohjaa. Siten näet, miltä kuvat näyttäisivät missäkin kalenterimallissa.
  • UUTTA: Kalenterin teet kätevästi myös Designer-ohjelmalla. Jollei sinulla vielä ole Designer-ohjelmaa, lataa se ilmaiseksi tästä »

Lue lisää