• Kuvakirjan teko Photo Service -sovelluksella iPhonella

  Tallenna arjen kauniit hetket kuvakirjaksi

  Arkiko tylsää? No ei tosiaan. Sen sijaan se on täynnä arvokkaita, tallentamisen arvoisia hetkiä. Kuvakirjat auttavat jälkeenpäin muistamaan ne. Onko sinullekin käynyt niin, että digitaaliset kuvat jäävät helposti lojumaan puhelimeen tai pilvipalveluun? Tekemällä kuvakirjan niistä ilahdutat niin itseäsi kuin läheisiäsikin.

  Kuvakirjalla ei aina tarvitse olla yhtä selkeää teemaa. Sekoita rohkeasti yhteen kuvakirjaan kuvia monista eri tapahtumista ja tilanteista: kun samassa kirjassa on ristiäiset ja viisikymppiset, kertoo kirja elämän kirjosta.

  Ifolorin ilmaisella sovelluksella voit tehdä kuvakirjan vaikka laiturin nokassa tai lentokoneessa omalla puhelimellasi. Voit ladata sovelluksen App Storesta tai Google Playsta. Nettiäkään et tarvitse kuvakirjan tekemiseen sovelluksen lataamisen jälkeen. Voit tehdä  kuvakirjan myös tietokoneellasi helppokäyttöisellä Ifolor Designer -ohjelmalla.

  Sovelluksella voit tilata myös muita kuvatuotteita: kuvakortteja, kuvamukeja, canvas-tauluja tai vaikka yksittäisiä kuvia.

  Näin teet kuvakirjan helposti ifolorin sovelluksella

  Näin teet kuvakirjan helposti ifolorin sovelluksella

  1. Lataa sovellus iPhonelle tai iPadille App Storesta. Valitse sopiva kuvakirja. Voit vaihtaa kuvakirjan sivumäärän myöhemminkin.

  Photo Servicen avustaja

  2. Sovellus antaa sinulle heti alkuun lyhyen oppitunnin sen tärkeimmistä toiminnoista. Tiesitkö, että voit lisätä kuvakirjasi teksteihin hauskoja hymiöitä? 😊

  Kuvien valinta kuvakirjaan

  3. Valitse puhelimeltasi kuvat kirjaa varten. Voit valita kuvat kameraltasi tai vaikka Dropbox-kansiostasi. Sinun ei tarvitse käyttää kaikkia valitsemiasi kuvia, ja voit helposti lisätä kuvia kirjaan myöhemminkin. Jos haluat kirjaan vanhoja paperikuvia, skannaa ne ja lähetä kuvamuodossa puhelimeesi.

  Kuvakirjan kannessa on kuvia Espanjasta

  4. Nyt valitsemasi kuvat ovat kirjassa, ja voit laittaa ne oikeaan järjestykseen. Kun klikkaat oikean yläkulman kolmea pistettä, löydät valikon, josta voit vaihtaa kirjan visuaalista teemaa, katsoa kirjaa esikatselutilassa, vaihtaa sivun sivupohjaa ja taustaa tai tarvittaessa katsoa sovelluksen ohjeet uudestaan.

  Muista myös valita kuvakirjallesi nimi! Tekstiä klikkaamalla pääset muokkaamaan sitä. Leveiden sivujen muokkaaminen helpottuu, kun käännät puhelimen vaaka-asentoon.

  Kuvakirjan aukeamalla on kuvia ruoasta

  5. Sitten vain muokkailemaan sivuja. Voit laittaa yhdelle sivulle yhdestä yhdeksään kuvaa. Joissakin sivupohjissa on myös tilaa tekstille.

  Kuvakirjan aukeamalle mahtuu jopa yhdeksän kuvaa

  6. Kuvakirja kertoo sinulle, jos kuvan laatu ei ole hyvä ”alhainen resoluutio” tai ”välttävä resoluutio” -teksteillä. Voit halutessasi lisätä kuvan kirjaan, mutta muista, että kuva ei ole välttämättä niin tarkka.

  Kun klikkaat kuvaa, voit muokata kuvan värejä, rajata sitä, lisätä sille kehyksen, korvata sen toisella kuvalla tai vaikka poistaa sen.

  Kuvakirjan aukeamalla on kuvia vuoristoretkestä

  7. Leikittele ja pidä hauskaa! Kokeile sivuille erilaisia taustoja. Taustoja on niin loma-, hää-, vauva-, kuin väriteemoille. Kokeile kuville erilaisia kehyksiä. Kokeile teksteille erilaisia fontteja ja lisää hymiöitä.

  8. Kun kuvakirjasi on valmis, katso se vielä esikatselulla läpi. Sitten klikkaa vihreää ostoskoria oikeassa yläkulmassa ja tee tilaus. Onko kuvakirja vielä kesken? Ei hätää. Kuvakirja tallentuu omiin projekteihisi ja voit jatkaa sen tekemistä missä ja milloin vain.

   

  Katso myös: 

  Kuvakirjanen - tärkeät hetket helposti kansiin

  Onnistu kuvakirjan teossa - näppärät vinkit Designer-ohjelman käyttöön

  Opas oikean oikean kuvakirjamallin valintaan

  6 vinkkiä onnistuneen vuosikirjan tekemiseen

  Lue lisää