Lego-perhe Kreikassa -kuvakirja

Lego-perhe lähti lomalle!

Anne Jonasson rakastaa legoja niin paljon, että otti ne mukaan lomamatkalle ja teki Lego-ukkojen lomasta kuvakirjan.

Jo 30 vuotta legoja kerännyt Anne Jonasson, 39, on yhdistänyt matkoillaan kolme elämänsä suurta rakkautta: legot, Kreikan ja valokuvaamisen. Joka kerta reissuun lähtiessään hän pakkaa laukkuunsa viisi Lego-ukkoa.

"Kreikassa olen käynyt jo 25 kertaa. Tätä matkakirjaa tehdessäni kuvasin nelihenkistä perhettämme ja isääni esittäviä Lego-ukkoja milloin missäkin päin Kreikkaa, muun muassa Santorinilla, Nea Kamenissa, Palea Kamenissa ja Kreetalla. Jokaisella perheenjäsenellä on itseä esittävä oma Lego-ukko, jota on tuunattu tarpeen mukaan. Minua esittävälle piti värjätä punaiset hiukset."

Lego-perhe Kreikan rannalla

"Rakastan legoja, koska niillä voi ilmasta itseään. Niissä on värejä ja yksityiskohtia. Perheukot ovat suosikkejani. Matkalle lähtiessä otin niillekin kesäisiä Kreikkaan sopivia vaatteita mukaan. Minulla on satoja ehkä jopa tuhat Lego-ukkoa. Keräilen niitä kaupoista, netistä ja kirppareilta. Kotonamme tuskin on paikkaa, missä legoja ei olisi. Niitä ovat purkit, laatikot ja kipot täynnä.

Kreikkaan olen rakastunut 13 vuotta sitten ensimmäisellä matkalla Santorinille. Kreikka on kuin toinen koti. Nautin rennosta päivärytmistä, hyvästä ruoasta, maisemista, merestä ja kreikan kielestä. Olen vieraillut 42:lla Kreikan saarella. Ovatkohan kenenkään muun legot käyneet saarella, jossa on vain kolme ympärivuotista asukasta?"

Lego-perhe kalliolla

Vaarallisia kuvauspaikkoja

"Kuulemme Kreikasta paljon negatiivisia uutisia. Tällä kuvakirjalla halusin tuoda esiin maan hienoja puolia, kuten henkeäsalpaavia maisemia ja jännittäviä paikkoja. Mieleenpainuvin kokemus oli lego-ukkojen kuvaaminen tulivuorella.

Hauskoja tilanteita näiden kavereiden kuvaamisesta ei ole puuttunut. Tuulimyllyn kanssa niitä ei saanut samaan kuvaan, koska tuuli liikaa. Alusta ja ympäristö vaikuttavatkin paljon kuvaamiseen. Ukkoja on tippunut muurilta muutaman kerran, mutta onneksi ne vielä löytyivät. Meri ja rotkot ovatkin niille aika vaarallisia kuvauspaikkoja.

Parhaat kuvat saa erikoisesta ympäristöstä, jossa Lego-ukot tekevät vähän eri asioita. Tärkeää on se, että kuvasta näkyy tilanne ja paikka missä olemme. Toisissa kuvissa ukko on pääosassa ja toisissa taas maisema.

Lego-innostus on vain voimistunut iän myötä. Nythän on paljon enemmän valinnanvaraa kuin lapsena. Tavoitteeni on saada legoille oma huone, jonne voisin rakentaa Lego-kaupungin."

Anne Jonasson

Selaa Annen Lego-kuvakirjaa:

Tilaa nyt oma kuvakirjasi

Lue lisää