Maailman ympäri

Maailman ympäri 80 sivussa

Kaupunkilomat tarjoavat lukemattomia kuvausmahdollisuuksia. Ikuista ainutlaatuiset lomamuistosi ja -tarinasi aitoon kirjaan.

Lomakuvien lataaminen kännykällä Facebookiin tai Instagramiin on hauskaa. Kuvat pääsevät kuitenkin aivan eri tavalla oikeuksiinsa, kun ne tallentaa aitoon painettuun kirjaan. Kuvakirjassa digitaalisuus kohtaa perinteiset valokuvat. Kirjassa kuvat ovat käsin kosketeltavampia ja niiden ympärille voi rakentaa kokonaisen tarinan, eikä sitä edes voi oikein verrata kuvien katselemiseen netissä.

Matkakirja

Oma lomatarina

Lomakuvien katselu on mukavampaa, jos ne eivät ole vain pino kuvia.
Mielenkiintoisinta ovat aina kuviin liittyvät tarinat. Tarinan voi
keksiä kirjaa tehdessä: ihmisiä, paikkoja tai hauskoja tilanteita
korostaen tai eri perheenjäsenten ottamia kuvia ja kuvakulmia
vaihdellen. Jos haluat päästä helpolla, voit aina lajitella lomakirjan
kuvat aikajärjestyksessä tai paikkojen mukaan ja lisäät kuvatekstit.

Pariisia

Nähtävyydet ja arkipäivän elämä

Suositut nähtävyydet ja historialliset maamerkit hienon taustan valokuville, mutta et ole ainoa, jolla on aivan samanlaisia kuvia albumissaan. Saadaksesi omaleimaisen kuvan nähtävyydestä, kannattaa miettiä hetki erilaisia mahdollisuuksia kuvan ottamiseen: otanko kuvan jostain täysin eri perspektiivistä vai kannattaisiko tulla kuvaamaan uudestaan aamulla auringonnousun aikaan?

Esimerkiksi Eiffel-torni, yksi maailman kuvatuin nähtävyys, kuvataan yleensä suoraan alhaalta päin tai Trocadéro-aukion terassilta. Mutta upeita kuvia saa otettua myös viereisen 16. kaupunginosan kaduilta, Eiffel-tornin näkyessä talojen välistä. Entäpä jos kuvaisit Eiffel-tornin läheisestä kahvilasta, kahden kahvikupin takaa?

Rakennukset ja nähtävyydet voivat näyttää aika erilaiselta auringonlaskun jälkeen. Aikaisin aamulla Eiffel-tornia pääsee ihastelemaan ilman suuria väkijoukkoja, kun taas myöhään illalla torni kylpee upeasti valokeilassa.

Ihmisten tavallinen arki eri kaupungeissa tai eksoottisessa maassa kertoo omaa tarinaansa kuvissa: ihmiset metrossa, ruokakaupassa, työssä, kahvilassa tai piilossa olevalla kujalla antavat raikkaan ja persoonallisen näkökulman kaupungista. Kuvat ovat sellaisenaan näkemisen arvoisia.

Isoja ja pieniä yksityiskohtia

Isosta pieneen

Kuvia voi ottaa monella tapaa: panoraamakuvat vaikuttavasta maisemasta tai rakennuksesta näyttävät aina upeilta – erityisesti ensiluokkaisessa kuvakirjassa. Kirjan kuvakokoelmaan saat kuitenkin uudenlaista syvyyttä pienillä, mutta kekseliäillä yksityiskohdilla: hotellin vanha ovenkahva, erikoinen kaupan ikkuna tai ihastuttava kukkakimppu täydentävät kivalla tavalla maisemakuvia.

Vähemmän on enemmän

Ennen lomalta palattuamme meillä oli muutaman kymmenen kuvan filmirulla kehitettävänä. Nykyään lomakuvia voi olla satoja – jopa tuhansia. Digikameroilla kuvataan koko ajan ja joka paikassa, ja muistikortilla mahtuu suuri määrä kuvia. Ettei kuvien selaamiseen mene tunteja lomalta palatessasi, on hyvä valita kuvauskohteita jo matkalla.

Joskus on kuitenkin hyvä jättää kamera laukkuun ja vain nauttia hetkestä. Kameraa ei tarvitse ottaa esille aina – riittää, kun ikuistat hotellin ravintolaillallisen kerran ja muina iltoina nautit tunnelmasta ilman kameraa. Eikä jokaista kaunista kirkkoa välttämättä tarvitse kuvata, mieleenpainuvimmat usein riittävät.

Itse kirjoitetusta matkapäiväkirjasta saat kuvakirjaasi juonen. Kuvien ja niihin liittyvien tarinoiden kautta pääset lomatunnelmaan yhä uudelleen ja uudelleen. Liitä matkakirjasi sivuille myös juna- ja museolippuja tai käsin kirjoitetut muistilappusi – niistä saat hienon lisän tarinaasi.

Isä ja tytär rannalla

Koko perhe kuvaamaan!

Ottaako teidän perheen kuvat aina sama henkilö? Kuviin saa
uudenlaista näkökulmaa, kun kameran antaa muidenkin perheenjäsenten
käsiin. Lapset ja aikuiset näkevät maailman eri tavoin – lapsen silmissä
uimaranta ei ole samanlainen uimaranta kuin aikuisen mielessä. Anna
kameran kiertää ja ylläty lopputuloksesta!

Tilaa nyt oma kuvakirjasi

Lue lisää