Poika ajaa pyörällä ifolorin mainosfilmin kuvauksissa

Näin tehtiin ifolorin mainosfilmi

Lapsinäyttelijöitä rakastetuissa elokuvissaan ohjannut Klaus Härö luotsasi 5-vuotiasta Joelia ifolorille tekemässään tv-mainoksessa. Kurkista kulissien taakse ja katso, mitä kaikkea päänäyttelijämme Joelin kuvauspäivään kuului suositun ohjaajan mainosfilmissä.

Vaikka yöunet jäivät lyhyiksi, Joel oli reipas heti aamusta.

KELLO 6

Herätys klo 5.30 ja kuvauspaikalle! Vaikka yöunet jäivät lyhyiksi, Joel oli reipas heti aamusta. Kuten oikeilla näyttelijöillä, kuvauksissa oli mukana oikea keikkabussi, jossa meikattiin, vaihdettiin roolivaatteet ja syötiin.

Sillä aikaa kun muut järjestäytyivät kuvausta varten, avustaja tuunasi pyörän kuvauskuntoon.

KELLO 6:30

Sillä aikaa kun muut järjestäytyivät kuvausta varten, avustaja tuunasi pyörän kuvauskuntoon.

Filmin ohjaaja Klaus Härö kertoo Joelille mitä päivä pitää sisällään ja antaa tarkat ohjeet ensimmäiseen kohtaukseen.

KELLO 7

Ensin tutustutaan! Filmin ohjaaja Klaus Härö kertoo, mitä päivä pitää sisällään ja antaa tarkat ohjeet ensimmäiseen kohtaukseen.

Tässä koko filmiperhe: Joelin isää tv-mainoksessa näytteli Tuukka Rantanen ja äitiä näytteli Joelin oikea äiti Jaana.

KELLO 8

Tässä koko filmiperhe: Joelin isää tv-mainoksessa näytteli Tuukka Rantanen ja äitiä näytteli Joelin oikea äiti Jaana. Yhteistyö lähtee alusta lähtien hyvin käyntiin.

Tässä kuvataan kohtausta jossa mainosfilmin poika opettelee ajamnaa ilman apupyöriä.

KELLO 9

Heti aamusta kuvattiin kohtaukset, joissa mainosfilmin poika opetteli ajamaan ilman apupyöriä. Tuukka antoi vauhtia ja Joel vilisti pyörällä mäkeä alas. Kuvausryhmä kuvasi mönkijästä ja ”isä” juoksi perässä. Joelin mielestä parasta oli, kun hän pääsi otoksen jälkeen mönkijän kyydissä takaisin ja ”isä” joutui tuomaan pyörän ylös.

Aamu oli kylmä ja kuvausten välissä piti saada lämmikettä päälle. Joel kietoutui huopaan.

KELLO 10

Aamu oli kylmä ja kuvausten välissä piti saada lämmikettä päälle.
Välillä piti näytellä vihaista poikaa, kun pyörällä ajaminen ei sujunut.

KELLO 11

Välillä piti näytellä vihaista poikaa, kun pyörällä ajaminen ei sujunut. Oikeasti Joel oppi ajamisen tosi nopeasti. ”Saanko mä ihan oikeasti heittää kivillä pyörää?”, varmisteli Joel kuvauksissa.
Tämä kaatuminen ei kuulunut suunnitelmiin.

KELLO 12

Tämä kaatuminen ei kuulunut suunnitelmiin. Onneksi Tuukka tuli apuun! Ei kuitenkaan sattunut, ja Joelia ja Tuukkaa koko tapaus vaan nauratti.
Joel laskee hurjaa vauhtia pyörällä mäkeä alas.

KELLO 13

Tämä oli hurja mäkikohtaus, joka jätettiin valmiista filmistä pois: Joel sai laskea täysiä mäkeä alas ja kaikki kuvausryhmä jäsenet ottivat hänet vastaan mäen alla. Filmi-isää tilanne hirvitti mäen päällä, ja vähän Joeliakin. Mutta hyvin meni!
Päivä oli pitkä ja jatkuva opettelu alkoi Joelia jo vähän harmittaa. Äiti tsemppaa.

KELLO 14

Päivä oli pitkä ja jatkuva opettelu alkoi Joelia jo vähän harmittaa. Äiti tsemppaa.
Iltapäivällä kuvattiin kohtauksia apupyörien kanssa.

KELLO 15

Kuvauksissa kaikki menee vähän nurin niskoin. Kun aamupäivällä kuvattiin ilman apupyöriä, piti iltapäivällä aloittaa kuvaukset apupyörien kanssa. ”Tylsää”, tuumi Joel.

Äiti paikkaa Joelin polvea pyörällä kaatumisen jälkeen. Polveen ruiskutettiin punaista veren näköistä ainetta joka näytti ihan oikealta.

KELLO 16

Joel oli loistava näyttelijä: myös surullisen pikkupojan rooli onnistui hienosti. Polveen ruiskutettiin punaista veren näköistä ainetta. Näytti ihan oikealta!
Muistoksi vauhdikkaasta kuvauspäivästä Joel sai muistoksi tietenkin myös Ifolorkirjan päivän tapahtumista.

Muistoksi vauhdikkaasta kuvauspäivästä Joel sai muistoksi tietenkin myös Ifolorkirjan päivän tapahtumista. Kiitos Joel ja koko kuvausporukka!

Lue lisää