Persoonallinen kalenteri omista kuvista

Persoonallinen kalenteri omista kuvista

Yksi haluaa saada perheen aikataulut kuntoon, toinen koristaa päivittäisiä menoja lomakuvilla ja kolmas tuoda arkeen tyylikästä nostalgiaa. ”Kalenterinteossa eniten aikaa vie kuvien valinta, itse kalenterinteko hoituu näppärästi”, kertoo kalentereista innostunut kolmikko.

Tee kalenteri jossa joka kuukauden kohdalla on kuva lomamatkalta.

Tilaa merkinnöille ja lomakuville

”Teen joka vuosi perheelleni seinäkalenterin keittiöön vanhoista lomakuvistamme. Yleensä käytän kaupunki- ja maisemakuvia, jotka sijoitan aina niiden kuukausien kohdalle, milloin ne on kuvattu. Tänä vuonna olen kalenteria katsoessani päässyt palaamaan muun muassa Rooman, Mauritiuksen ja Reykjavikin tunnelmiin. Joulukuun kuva on Wienistä joulutorilta, ja siihen liittyy hauska muisto. Innostuimme perheen kanssa joulukojujen suklaalähteistä ja söimme vatsamme kipeiksi.

Nautin kalentereiden tekemisestä, koska vanhat tapahtumat ja fiilikset palaavat kuvia selatessa mieleen. Samalla on ihanaa pohtia seuraavaa vuotta ja miettiä, mitä kuvia kalenteriin laittaisin. Yritän aina etsiä iloisia kuvia, jotka voimaannuttavat juuri siihen aikaan vuodesta.

Satu Kurlin-Laakkonen
Satu Kurlin-Laakkonen

Suosikkini on A4-kokoinen seinäkalenteri. Saan siihen rakkaat kuvani suureen kokoon. Haluan, että kalenterissa on tilaa myös merkinnöille, joita teen lasten koulupäiviin ja perheen yhteisiin menoihin liittyen. Toisaalta kalenterini ei saa olla liian iso, koska se tulee keittiöni seinälle, missä ei ole paljoa tilaa.”

 

Kännykkäkuvista tehdyssä perhekalenterissa on tilaa jopa viiden henkilön menoille.

Perhekalenteri – loistava apu ajanhallintaan

”Ilman perhekalenteria meidän arkemme ei sujuisi. Tässä isossa, A3-kokoisessa kalenterissa on viisi saraketta. Jokainen perheenjäsen voi merkitä menonsa omaan sarakkeeseensa, ja koko porukan menot näkee yhdellä silmäyksellä. Meitä on neljä, joten viides sarake on kätevä yhteisille menoille.

Käytän kalenterissa kännykkäkuviani. Monet kalenterikuvista ovat Instagram-kuviani, joiden tunnelmaa olen muokannut eri filttereillä. Kännykkäkuvat sopivat loistavasti perhekalenteriin, jossa kuvapaikat ovat pieniä ja kehystettyjä.

Monena vuonna kalenterissani on ollut kuvia lapsistamme, mutta valitsen kuvia myös vuodenaikojen mukaan. Toukokuussa kalenterissani kukkivat ensimmäiset valkovuokot ja marraskuussa juon aamukahvini katsellen kuvaa ensilumesta.

Päivi Pietarinen
Päivi Pietarinen

Perhekalenterissa on myös muovitasku, johon saa näppärästi kerättyä tärkeät liput ja laput, joita lapset tuovat koulusta.

Kaikkein ihaninta kalentereiden tekemisessä on edellisen vuoden kuvien läpi käyminen. Olen jäänyt koukkuun näiden tekemiseen.”

 

Skannaa vanhat valokuvat kuvakalenteriin.

Suvun tarinaa seinälle

”Löysin isovanhempieni arkistoista vanhoja mustavalkokuvia. Minuun teki vaikutuksen, miten eri tavalla valokuvaukseen on suhtauduttu aikaisemmin. Kaikki hymyilevät, ja kuvista tulee sellainen fiilis, että juuri tämä hetki on ollut erityinen. Vanhimmat kuvista ovat 1920-luvulta. Rakastan niiden nostalgista tunnelmaa.

Kuvien löytöhetkellä olin juuri suunnittelemassa itselleni kalenteria seinälle ja keksin, että kuvitan kalenterini näillä isovanhempieni kuvilla. Valitsin pelkistetyn, vaakamallisen kalenterimallin, jossa ei ole nimipäiviä tai varsinaista kirjoitustilaa, sillä halusin nostaa kuvat pääosaan. Skannasin sukuni kuvat ja valitsin sopivan kullekin kuukaudelle. Vuoden aloittaa kuva, jossa isomummini istuu kauniilla pihamaalla lastenlastensa kanssa. Koirakin vilahtaa taustalla.

Maiju Kupiainen
Maiju Kupiainen

Ihaninta kalentereiden tekemisessä on saada lopputulos käsiinsä. On myös mahtavaa nähdä kuinka lahjaksi tehty kalenteri ilahduttaa, varsinkin silloin kun kuvissa on saajalle tärkeä tarina.”

 

Tiesitkö?

Voit tehdä kalentereita myös Designer-ohjelmalla! Lataa ilmaiseksi ja aloita vaikka heti. Samalla saat tilattua kuvakirjat, valokuvat ja sisustustaulut omista kuvistasi.

Lue lisää