Kaksi kalenteria pöydällä

Vinkit kalentereiden kuvitukseen & kalenterimalleihin

Mistäkö aihe kalenterin kuvitukseksi? Ota ilo irti lähipiiristä, harrastuksestasi tai ympäristöstäsi.

Remu-koiran vuosi kuvakalenterissa.
  • Luonnon kertomaa. Rytmitä kalenterisi luonnon ja vuodenaikojen muuttumisen mukaan. Jos et koe itseäsi luontokuvaajaksi, nappaa kuviisi lähipiirisi luontokokemuksia. Milloin tyttäresi noukki ensimmäisen leskenlehden? Kuka heitti ensimmäisenä talviturkin?
  • Perheen vuosi. Mitkä ovat perheenne kuukauden kohokohdat? Pyydä jokaista perheenjäsentä kertomaan ne ja valitse niihin liittyvät kuvat, kultakin yhtä monta. Voit myös pyytää jokaista kuvaamaan itse kuukauden kohokohtansa. Näin saatte jokaisen kädenjäljen näkyviin.
  • Kuukauden synttärisankari: Kuka on suvussanne kesäkuun lapsi? Entä onko joku syntynyt jouluaattona? Kuvita kalenteri kuukauden synttärisankarilla.
  • Lemmikin vuosi kuvina: Lemmikkisikin kasvaa ja kehittyy. Kuvaa sen ensimmäinen vuosi – tai ota kalenterisi aiheeksi pitkäaikaisen eläinkumppanisi juhlat ja jäynät vuosien varrelta.

6 x kalenteri käyttötarpeen mukaan

Millaiseen tarkoitukseen kalenterin tarvitset? Entä mihin paikkaan haluat kalenterisi laittaa?

Kokoa parhaat mietelauseet kalenterin sivuille.

1. Joululahjavinkki: mietelausekalenteri

Rakastatko aforismeja ja mietelauseita? Kokoa parhaat niistä kalenterisi sivuille. Myös otteet lempilaulun sanoista ja voimaa antavista kappaleista ovat hauskoja. Omista kuvista tehty mietelausekalenteri on ihana lahjaidea ystävälle.

Kännykkäkuvien resoluutio riittää keittiökalenteriin.

2. Kalenteri kännykkäkuvista

Jos epäilet, riittääkö kännykkäkuviesi laatu kalenteriin, valitse kalenteri jossa on pienet kuvapaikat. Ohjelmassamme on ”liikennevalot”, jotka kertovat, jos kuvan laatu ei riitä. Kännykkäkuvia voit lisätä kalenteriisi suoraan Facebookista tai OneDrivesta tai tallentamalla ne ensin tietokoneellesi.

Valitse seinäkalenterin aloituskuukausi vapaasti ja suunnittele joka kuukaudelle erilainen ulkoasu.

3. Voit itse valita kalenterin aloituskuukauden

Voit aloittaa kalenterivuotesi keskellä vuotta: Jos vaarilla on maaliskuussa 81-vuotissynttärit, voit tehdä hänelle maaliskuusta alkavan kalenterin, kuinka hänen edeltävä 80-vuotisjuhlavuotensa sujui. Tai antaa kalenterin hääparille lahjaksi ensimmäistä yhteistä vuotta varten ja laittaa sen alkamaan naimisiinmenokuukaudesta.

Voit myös suunnitella seinäkalenterisi kuukaudet erinäköiseksi: tammikuuta voi koristaa vaikkapa vain yksi kuva, mutta jos haluat muihin kuukausiin enemmän kuvia, se onnistuu. Lisää vaihtelua saat, kun valitset jokaiselle kuukaudelle kuviin sopivan taustavärin. Tämä mahdollisuus sinulla on seinäkalenterimalleissa, joissa on "muokattava"-merkintä.

Keittiökalenterissa, perhekalenterissa ja seinäkalenterissa on nimipäivät ja juhlapäivät merkittyinä.

4. Nimi- ja juhlapäivät näkyvissä

Jos nimi- ja juhlapäivät ovat sinulle tärkeitä, löydät ne seinä-, perhe- tai keittiökalentereistamme.

Panoraamakalenterin kuvat voit kehystää kauniiksi tauluiksi kun vuosi loppuu.

5. Kalenteri jatkaa elämää tauluna

Kalenterin elinkaari ei pääty, vaikka vuosi loppuu. Esimerkiksi näyttävän, kiiltolakatun panoraamakalenterin kuvat voit kehystää kauniiksi tauluiksi. Näin suurikokoiset, laadukkaat kuvat pääsevät oikeuksiinsa ensin kalenterissa, sitten tauluina.

Pöytäkalenteri piristää työtilaa

6. Koko vuosi kerralla haltuun

Piristä työtilaa pöytäkalenterilla, jossa on otoksia työpaikan tapahtumista.

Tiesitkö?

Voit tehdä kalentereita myös Designer-ohjelmalla! Lataa ilmaiseksi ja aloita vaikka heti. Samalla saat tilattua kuvakirjat, valokuvat ja sisustustaulut omista kuvistasi.

Lue lisää