• Perhe yhteiskuvassa kesäjuhlissa

  Juhlakuvaus: vinkit onnistuneeseen yhteiskuvaan

  Ylioppilas-, rippi- ja syntymäpäiväjuhlat ovat loistavia tilaisuuksia saada sukulaiset yhteiskuvaan. Älä kuitenkaan ahnehdi. Kaikkia juhlavieraita ei kannata yrittääkään mahduttaa samaan kuvaan.

  Mieti erilaisia komboja: sankari, sisarukset, vanhemmat ja isovanhemmat. Sankari ja kummit sekä heidän lapsensa. Serkukset ja sankari tai sankari ystävien kanssa. 

  1. Valitse paikka: Penkki, portaikko tai vaikkapa terassin kaide on hyvä paikka ryhmäkuvalle. Saat kuvaan kivan tunnelman ja rentoutta, kun asettelet juhlaväen osan ainakin pariin riviin.

  2. Sommittele: Laita sankari ryhmäkuvassa pääosaan ja sommittele juhlavieraat hänen ympärilleen. Osa voi istua, osa seistä. Näin kukaan ei jää toisen taakse piiloon.

  3. Fiilaa: Sattuiko kummille ja juhlasankarille samanväriset mekot? Tummatakkiset tai samanvärisiin sävyihin pukeutuneet juhlavieraat kannattaa asetella hieman erilleen toisistaan. Värikkäät vaatteet ovat kivoja väripilkkuja, joten katso, mikä paikka kaipaisi vähän piristystä.

  Vilkaise myös, ettei juhlavieraan päästä kasva esimerkiksi kukka-asetelma. Katso, lojuuko pöydällä kakkulautasia ja tyhjiä kahvikuppeja – ellet sitten halua käyttää niitä tyylikeinona.

  Valmista! Iloista juhlapäivää!

  Lue lisää