3 vuosikirjaa eri tyyleillä

Vuosikirjat: 3 erilaista tyyliä

Vuosikirjan tekeminen on hyvä aloittaa heti vuoden päätyttyä. Silloin kuluneen vuoden tapahtumat ovat tuoreessa muistissa ja kuvat löytyvät vielä helposti. Missä vietit hiihtoloman? Mitä kaikkea kesän aikana tapahtuikaan? Oliko sukujuhlia, synttäreitä ja illanistujaisia? Entä ne kännykkäkuvat – sieltä löytyy monta arjen keskellä otettu kuvaa, jotka täytyy tietenkin saada vuosikirjaan mukaan.

Teimme vuosikirjan kolmella eri tyylillä. Ne kaikki on tehty Designer-ohjelman työkaluilla, mutta kolmanteen toimme hauskoja lisäelementtejä, joilla saat helposti uudenlaista ilmettä kuvakirjoihisi. Selaa kirjojen esimerkkisivuja (11 mallisivua) ja nappaa ideoita omaan vuosikirjaasi.

1. Vuosikirja Designerin perustyökaluilla

Designer-ohjelmasta löytyy kuvakirjaan valmiita sivupohjia, jotka nopeuttavat kuvakirjan tekemistä. Samantyylisiä sivupohjia käyttämällä voi varmistaa, että kuvat on aseteltu sivuille samoihin kohtiin. Se jo itsessään rauhoittaa yleisilmettä. Kannattaa myös valita 2-3 tekstifonttia, jota käyttää läpi kirjan.

2. Vuosi Designer-työkaluja luovasti käyttäen

Tottuneemmat kuvakirjailijat voivat kokeilla Designerin työkalujen käyttöä uusin tavoin. Näin saat aikaan mitä erikoisempia tyylejä kuvakirjoihisi. Käytä luovasti värielementtejä, suurenna fonttia reilusti otsikoissa ja käännä ne pystyyn sivun reunaan. Leikekuvista (cliparts) löydät erivärisiä ympyröitä, joita voit lisätä tekstin taakse.

Vinkkejä tekstin muotoiluun:

Vinkkejä tekstin muotoiluun

3. Vuosikirja lisäkuvakkeita hyödyntäen

Kuvakirjojen sivuille voi valokuvien lisäksi tuoda omia kuvankäsittelyohjelmalla tehtyjä kuvakkeita. Teimme käyttöösi 29 uutta kuvaketta vuosikirjoja varten. Kuvakkeet on tallennettu .zip-tiedostoon, jotka voit tallentaa omalle tietokoneellesi ja käyttää vapaasti. Kuvakkeissa on läpinäkyvä tausta, joten niitä voi käyttää myös kuvien päällä.

Näin purat .zip-tiedoston:

  1. Tallenna .zip-tiedosto koneellesi.
  2. Klikkaa tallennettua .zip-tiedostoa hiiren kakkospainikkeella. Valitse Extract to… (Pura kansioon)
  3. Tämän jälkeen valitse kansio, johon haluat sisältö purkaa ja klikkaa Extract (Pura).

Vaihtoehtoisesti voit myös tallentaa nämä kolme .png-kuvaa tästä suoraan omalle koneellesi:

Tilaa nyt oma kuvakirjasi

Lataa ilmainen ifolor Designer -kuvakirjaohjelma omalle koneellesi ja ryhdy sinäkin kuvakirjailijaksi!

Lue lisää