Kaveriporukan yhteinen kuvakirja Italian-lomasta

Yhteinen lomakuvakirja: Toscanan matkakuvat kansien välissä

Kirjoittaja ifolor,

Kaveriporukan lomamuistot heräsivät uudelleen henkiin kuvakirjan sivuilla. Valmis kirja nostatti akuutin matkakuumeen.

Helsinkiläinen Anni Kemppainen vuokrasi viime kesänä kavereidensa kanssa Italian Toscanasta huvilan, jossa he viettivät mahtavan lomaviikon.

”Vierailimme viinitilalla, vaelsimme pikkukaupunkien kujia, ihmettelimme Firenzen vilinää ja ennen kaikkea löhösimme huvilan uima-altaalla. Kuuma aurinko, ystävälliset ihmiset, herkullinen ruoka ja viini sekä upeat maisemat tekivät lomasta täydellisen. Jokainen meistä otti paljon valokuvia matkan aikana.

Kun marraskuun viima tunki jo luihin ja ytimiin ja pimeys ikkunan takana veti mielen matalaksi, selasin lomalta ottamiani kuvia tuota viikkoa muistellen. Mietin, millaisia kuvia muu matkaseurue oli mahtanut ottaa – ja keksin, että ilahdutan porukkaa tekemällä jokaiselle lomakuvakirjat! Pyysin kavereita lähettämään parhaat kuvansa minulle.

Koska seurueemme oli yhdeksänhenkinen, oli kuvien määrä valtava. Parhaaksi tavaksi kuvien välittämiseen osoittautuivat erilaiset pilvipalvelut, sillä niihin voi tallentaa suurenkin määrän kuvia resoluution kärsimättä ja linkkiä on helppo jakaa.

Designerin verkkoalbumit

Vinkki: Kun teet kuvakirjaa Designer-ohjelmalla, voit tuoda kuvia suoraan pilvipalveluista, kuten Dropboxista tai OneDrivesta. Tällöin kuvia ei tarvitse tallentaa erikseen omalle tietokoneelle.
 

Saatuani kaikki kuvat omalle koneelleni oli edessäni suuritöisin vaihe: kuvien karsiminen. Suuresta määrästä oli vaikeaa päättää, mitä raaskisi jättää pois. Päädyin kirjamalliin, jossa oli enemmän sivuja kuin olin aluksi suunnitellut, jotta saisin enemmän kuvia mahtumaan mukaan. Rakensin kirjaan tarinan ja höystin kuvat sisäpiirivitseillä.

Kaveriporukka kirjanjulkistamistilaisuudessa
Kirjanjulkaisutilaisuudessa suurin osa kaveriporukasta näki matkakirjan ensi kertaa.

Kun valmiit kirjat saapuivat postissa, järjestimme ”kirjanjulkaisutilaisuuden” ja kokoonnuimme yhteen muistelemaan lomamatkaa. Olimme varanneet iltaa varten asiaankuuluvasti italialaista naposteltavaa ja viiniä ja kuuntelimme samaa musiikkia kuin lämpiminä, pimeinä iltoina huvilalla. Sivuja käännellessä saattoi melkein tuntea Toscanan lämpöisen tuulen. Nauroimme kippurassa, toisaalta olo oli myös vähän haikea: tuo ihana viikko oli nyt ohi eikä samanlaista enää tulisi. Mikä onni, että toscanalaisen viikon tunnelmat oli nyt tallennettu kirjan kansien väliin!

Lopulta lomakuvakirjan teko osoittautui hieman vaaralliseksi. Kun olimme ihailleet kirjaa ja palanneet kesämuistoihin, mutta ulkona oli hyinen alkutalven ilta, meidän oli pakko toimia. Varasimme matkan ensi kesälle. Tiedän jo nyt, että ensi kesän kirjaan tulee tuplamäärä sivuja.”

Kuvakirja-aukeama: Firenze

Lue lisää