Vuoden kuvakirja 2017 valittu:

Saarikettu valloitti äänestäjien sydämet!

Ilmeikäs ja sympaattinen Saarikettu on pääosassa kuvakirjassa, jolla Hannu Moilanen voitti ifolorin Vuoden kuvakirjakilpailun. Kirjaan on tallennettu Moilasen ja erikoisen värisen ketun kohtaaminen aikaisena talviaamuna.

Hannu Moilanen

Saarikettu

"Tarina ihmisen ja luontokappaleen lyhyestä mutta mieleenpainuvasta kohtaamisesta Kokkolan ulkoluodolla."

Vuoden kuvakirjakilpailulla juhlittiin jo kymmenen vuoden ikään ehtinyttä Ifolorkirjaa. Kisa järjestettiin nyt jo kuudennen kerran ja tänä vuonna finaaliin pääsi kymmenen kirjaa, joista yleisö äänesti voittajan. Pääpalkintona oli 1 000 euron lahjakortti. Onnittelut voittajalle ja lämmin kiitos kaikille osallistujille!

Selaa finalistikirjoja

Anni Vahlqvist

Hetkessä eteenpäin

"Hetkessä eteenpäin on tarina siitä, miten valloitetaan maailman vain 1,5 kuukaudessa. Maailmanympärimatkamme käsitti jopa 12 pysähdystä. Suunnitteluaikaa reissuun oli vain 3 kk."

Anneli Kärki

Heijastuksia

"Meidän tarina siitä, kun löydettiin toisemme ja kasvoimme perheeksi. Siitä miten kasvun riemut ja kivut pakottivat luottamaan itseämme suurempaan. Ja siitä, kun oivalsimme jotain menneiden sukupolvien mielenmaisemista. Runot ovat kuin kuvia ja kuvat kuin runoja. Kuin peili toiselle. Niinkuin me ihmisetkin toisillemme."

Marianne Uotila

Häät

"Halusimme ikuistaa unohtumattoman hääpäivämme kirjan sivuille ja sitä edeltäneen valtavan työmäärän, jotta saimme hääpaikkamme kuntoon."

Heli Rauhala-Pirttilahti

Kirahvien suku & Paavon Pieni kirahvikirja

"Kirja tehty kuolleen lapsen muistoksi, mukana hänen itse aikoinaan keksimiään tarinoita ja osa itse ottamiaan valokuvia ja tekemiään piirroksia. Kirja tehty nyt osaksi tulevan näyttelyn vieraskirjaa."

Marika Rajala

Tie onnellisempaan elämään käy vatsan kautta

"Rakastan ruokien...tai paremminkin aamiaisten, välipalojen ja herkkujen kuvaamista ja halusin koota yksiin kansiin parhaimpia otoksia inspiraatioksi itselleni ja läheisilleni. Uskon vahvasti siihen, että kaikki ruoka maistuu paremmalta, kun se on laitettu esille kauniisti. Kuvien lisäksi halusin tuoda pienen twistin kuvien esittelyyn ja loin "Onnellisen syömisen aakkoset", jolloin kuvat on esitelty aakkosia hyödyntäen ja loppuun on koottu joitakin ajatuksia ja viisauksia keittiöstä."

Pälvi Määttä

Raunin Runokirja

"Äidin tekemät runot ja tyttären tekemät kuvitukset. 13- vuotta kestänyt yhteisprojekti joka valmistui äidin 60- vuotis syntymäpäiväksi."

Marko Junttila

Nuotio on pyhä asia!!

"Lapissa on tavallista mennä nuotion äärelle viettämään iltaa. Keitellä kahvit ja paistella makkaraa. Mieli rauhoittuu kun tulta katselee. Keskustelu on iloista ja murheet jäävät takaalalle. Tämä kirja on valokuvattu kipinä silmäkulmassa ja kirjoitettu nuotio tuoksuiset vaatteet päällä."

Salla Hewitt

Milanin kirja

"Poikamme on autistinen ja oma kuvakirja on ollut todella toimiva tapa käsitellä asiaa hänen kanssaan. Kokosimme kirjaan kuvia lapsestamme lempipuuhissaan sekä tietoa autismista, lapsemme vahvuuksia ja asioita, jotka ovat hänelle haastavampia. On tärkeää, että lapsi ymmärtää omaa erityislaatuisuuttaan ja myönteinen minäkuva vahvistuu. Kirjasta on tullut pojalle tärkeä, hän pyytää usein lukemaan sitä. Perheemme on kaksikielinen, ja kirjaan oli helppo koota tekstit perheen molemmilla kielillä."

Hannu Lihavainen

KORPRAALI YRJÖ ALBERT LIHAVAINEN VARUSMIESPALVELU 1940-45

"Suomi 100 kunniaksi ajattelin antaan lahjaksi lapsille ja veljelle isän minulle antama muistokirja hänen armeija ajalta 1940-45. Näin halusin kunnioittaa isän ja hänen sukupolvensa tekemiä uhrauksia isänmaan puolesta. Kirjassa on myös minun lapsena tekemiä lisäyksiä. Koko kirja ei mahtunut albumiin ja pyrin poimimaan oleellisimmat kohdat."

Kilpailun säännöt

Kuvakirjakilpailun järjestäjä:

Ifolor Oy
Posliinitehtaankatu 1
04260 Kerava

Osallistumisohjeet

Osallistumisohjeet

Vuoden kuvakirja 2017 -kilpailuun voi osallistua Ifolorilta tilatulla kuvakirjalla*.

Kilpailuun osallistutaan täyttämällä lomake osoitteessa www.ifolor.fi/kuvakirjakilpailu. Tarvittavat tiedot: nimi, sähköpostiosoite, kilpailuun osallistuvan kuvakirjan tilausnumero**, kuvakirjan nimi ja lyhyt kuvausteksti kirjan sisällöstä. Epäselvästi tai vajavaisin tiedoin täytettyjä osallistumisia ei voida huomioida. Osallistumisajan jälkeen vastaanotettuja osallistumisia ei hyväksytä. Yksi henkilö voi osallistua useammalla kuvakirjalla. Järjestäjä ei vastaa tietoteknisistä syistä johtuvista esteistä kilpailuun osallistumisessa.

*) Huomioithan, että osallistuminen edellyttää, että kirja on tilattu max. 30 päivää sitten, jotta kirjan tiedot löytyvät järjestelmästämme. Jos kirja on tilattu sitä aiemmin, kilpailuun osallistumiseksi kirjatilaus täytyy tehdä uudestaan.

**) Tilausnumero on 8-numeroinen ja se löytyy sähköpostiin lähetetystä tilausvahvistuksesta ja laskusta. Tilausnumero löytyy myös kuvakirjan takakannesta; silloin täytyy jättää ensimmäinen (0) ja viimeinen numero pois.

Osallistumiskelpoisuus

Vuoden kuvakirja 2017 -kilpailuun voivat osallistua kaikki 16 vuotta täyttäneet henkilöt. Järjestäjän työntekijät ja heidän perheenjäsenensä eivät kuitenkaan voi osallistua kilpailuun.

Osallistumalla tähän kilpailuun ja arvontaan osallistuja vahvistaa täyttävänsä näissä säännöissä määritellyt osallistumiskelpoisuuden ehdot sekä vapauttavansa Järjestäjän vastuusta, joka liittyy palkintoihin ja niiden käyttöön.

Osallistumisen peruuttaminen

Kilpailuosallistumisen voi peruuttaa 31.8.2017 klo 24 asti lähettämällä peruutuspyyntö sähköpostitse osoitteeseen kuvakirjakilpailu@ifolor.fi.

Järjestäjän oikeudet kuvien käyttöön

Osallistumalla kuvakirjakilpailuun käyttäjä luovuttaa korvauksetta julkaisuluvan lähettämälleen materiaalille Järjestäjän nettisivuilla, sosiaalisen median kanavissa ja muissa markkinointimateriaaleissa Kuvakirjakilpailuun liittyvän markkinoinnin yhteydessä. Sarjavoittajien kuvakirjat julkaistaan Järjestäjän nettisivuilla ja Järjestäjä painattaa niistä kuvakirjat mallikirjoiksi. Järjestäjä ei käytä yksittäisiä kuvia kuvakirjoista, ainoastaan koko kirjaa. Mikäli kirjoja käytetään muussa yhteydessä, Järjestäjä kysyy erikseen luvan kuvakirjan lähettäjältä.

Oikeus kuvakirjoissa käytettyihin valokuviin

Osallistuja/kilpailija vastaa siitä, että hänellä on kuviin täydet oikeudet eli oikeudet kuvan käyttämiseen ja levittämiseen ja että kuvissa olevat tunnistettavat henkilöt ovat antaneet suostumuksensa kuvien julkaisemiseen. Kilpailuun osallistuvien kuvakirjojen kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Äänestysohjeet

Loppukilpailun äänestys tapahtuu valitsemalla oma suosikkikirja sekä ilmoittamalla oma nimi sekä sähköpostiosoite kilpailusivulla olevan lomakkeen kautta. Yhdellä sähköpostiosoitteella voi äänestää ainoastaan kerran. Mikäli samalla sähköpostiosoitteella osallistutaan useita kertoja, vain viimeisin ääni jää voimaan.

Kilpailun aikataulu ja palkinnot

Osallistumisaika

18.8.2017 klo 8:00 – 31.8.2017 klo 24:00. Kilpailuun ei voi osallistua osallistumisajan ulkopuolella.

Loppukilpailun äänestysaika

6.9.2017 klo 8:00 – 19.9.2017 klo 24:00. Äänestäminen tapahtuu osoitteessa www.ifolor.fi/kuvakirjakilpailu olevan lomakkeen kautta. Yksi henkilö voi äänestää yhden (1) kerran päivässä.

Voittajat

Ifolorin raati valitsee kaikista kilpailuun osallistuneista kymmenen (10) kuvakirjaa loppukilpailuun.

Kaikille voittajille ilmoitetaan voitosta heidän ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen. Mikäli voittajaa ei tavoiteta yhden viikon sisällä, arvotaan uusi voittaja.

Mikäli voittoilmoitus palautetaan virheellisen osoitteen tai muun toimitusesteen vuoksi, tämä johtaa hylkäämiseen. Järjestäjä maksaa arvontavoittojen postituskulut. Voittaja vastaa kaikista muista voiton hyväksymiseen ja käyttämiseen liittyvistä mahdollisista kustannuksista. Palkintoja ei voi vaihtaa rahaksi.

Palkinnot

Pääpalkinto: 1 000 euron lahjakortti. Vaihtoehdot: Aurinkomatkat, Restel tai Verkkokauppa.com

Kilpailun voittaja on eniten ääniä saaneen kuvakirjan tekijä.

Muut loppukilpailuun valittujen kuvakirjojen tekijät (9 kpl) palkitaan 150 euron S-ryhmän tai Restelin lahjakortilla.

Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kymmenen (10) ifolor-lahjakoodia (arvo 100 €/kpl).

Äänestäneiden kesken arvotaan 500 euron lahjakortti. Vaihtoehdot: Aurinkomatkat, Restel tai Verkkokauppa.com sekä kymmenen (10) ifolor-lahjakoodia (arvo 50 €/kpl).

Palkintojen voimassaoloaikaa ei voi pidentää.

Palkinnon veronalaisuus

10 loppukilpailuun valittujen palkinnot (9kpl 150 € arvoista lahjakorttia sekä pääpalkinto 1000 euron lahjakortti) ovat voittajalle veronalaista tuloa. Palkinnon lunastamisesta mahdollisesti aiheutuvasta veroseuraamuksesta (veronalainen tulo) vastaa palkinnon voittaja itse.

Muiden palkintojen osalta Ifolor Oy vastaa arpajaisverosta.

Järjestäjän vastuu

Järjestäjän vastuu

Kaikki palkintojen vastaanottajat vapauttavat Järjestäjän ja kaikki kilpailun suunnitteluun ja toteuttamiseen osallistuneet yritykset sekä muut yhteistyökumppanit kaikesta vastuusta, joka koskee vammaa tai vahinkoa, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen osallistumisesta kilpailuun tai palkinnon lunastamisesta tai käyttämisestä.

Osallistuneiden yhteystietoja ei käytetä ilman erillistä suostumusta suoramarkkinointiin eikä niitä luovuteta eteenpäin kolmansien osapuolien käyttöön.

Sääntöjen ja Järjestäjän päätösten noudattaminen

Osallistumalla Vuoden kuvakirja 2017 -kilpailuun osanottajat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä sekä kilpailun ja sen palkintoja koskevia Järjestäjän päätöksiä.

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.

Tutustu Ifolorin rekisteriselosteeseen tästä.

Kysyttävää kuvakirjakilpailusta? Voit lähettää meille sähköpostia osoitteeseen kuvakirjakilpailu@ifolor.fi

Inspiraatiota kuvakirjan tekemiseen:

Lisää kuvakirjaideoita

Ensimmäistä kertaa kuvakirjan teossa?

Aloittelijan kuvakirjaopas