⭐ Tutustumistarjous: pöytäkalenteri puutelineellä -40 % ⭐

 • Konkarin vinkit kuvakirjan tekoon

  Konkarin vinkit kuvakirjan tekoon

  Kaikki irti Designer-kuvakirjaohjelmasta!

  Pirkko Partanen, 73, on kuvakirjojen tekijänä todellinen konkari.
  Hän on tehnyt lähes 200 kuvakirjaa ja ottanut kymmeniä tuhansia kuvia.

  "Äiti ja isä olivat molemmat innokkaita täyttämään valokuva-albumeita. Toive nykyaikaisen kuvakirjan tekemisestä tulikin aikanaan äidiltä. Hurmaannuin välittömästi. Pienistä Coca-Cola-kameralla otetuista kuvistakin löytyi suurennettuina vaikka mitä. Niitä oli kiva tutkia kirjaa selatessa", Klaukkalassa asuva Pirkko kertoo.

  Sairaalassa vapaaehtoistyötä tekevä Pirkko on nähnyt, että kuvien katselu tekee ihmeitä.

  "Lapsuudenkuvien katselu virkistää monen muistia. Kaikilla vanhuksilla pitäisi olla oma kuvakirja. Se tekee heille hyvää." Itselleen hän on jo tehnyt 70 eletystä ikävuodestaan kirjan, jonka hän aikoo ottaa mukaan vanhainkotiin.

  Aikaa eläkeläisellä riittää. Ystävät tilaavat kirjoja taitavalta ja nopealta kuvakirjakonkarilta. Uusimman kirjan tekemiseen meni muutama päivä.

  "Tällä kertaa tein kirjaa maalauskaverini tauluista ja keramiikasta. Teen tätä rakkaudesta lajiin – ja samalla haluan ilahduttaa kaveriani."

  Aukeama Pirkon tekemästä kuvakirjasta

  Kaikkia kuvakirjaohjelmia kokeillut Pirkko pitää ifolorin kuvakirjoista erityisen paljon.

  "Valtteja ovat mahdollisuus valita pehmeäkantisuus, suuret sivumäärät ja kevyet kirjat. Kuvakirjojen tekemisessä parasta on se into, jolla odotan postissa saapuvaa kirjaa. Toimitusajat ovat aina pitäneet päivälleen."

  Pirkon 6 vinkkiä Designer-ohjelman käyttöön

  Ruudunkaappaus Designer-kuvakirjaohjelmasta

  1. vinkki

  Aloitan kuvakirjan tekemisen valmiiden kuvapohjien poistamisella, koska haluan tehdä itse oman kuvasuunnitelman. Jos haluat toimia niin, klikkaa sivulla kuva- tai tekstielementtiä ja valitse hiiren oikealla "Poista". Voit myös vetää kuva- ja tekstipaikattoman sivupohjan sivun päälle. Vasemman puoleisen valikon "Elementit"-lehdeltä voit napata yksittäisen kuva- ja tekstipohjan minne haluat ja muokata sekä siirtää sitä sen jälkeen.

  Parasta on se, että voit tallentaa sivun sivupohjaksi klikkaamalla sitä hiiren oikealla ja valitsemalla "Tallenna sivupohjaksi". Löydät sen "Omat sivut" -kohdasta.

  Ruudunkaappaus Designer-kuvakirjaohjelmasta

  2. vinkki

  Joskus käytän omaa kuvaa taustana: Lisää kuva aukeamalle joko vetämällä se kuvakansiosta aukeaman tyhjään kohtaan tai valmiiseen kuvapaikkaan. Klikkaa hiiren oikealla ja valitse "taustaksi". Jos kuva on liian kirkas, voit himmentää sitä ensin kuvankäsittelyohjelmalla tai lisäämällä valkoisen värielementin kuvan päälle ja säätää elementin läpikuultavuutta sopivaksi.

  Ruudunkaappaus Designer-kuvakirjaohjelmasta

  3. vinkki

  Aukeamien siirtäminen on myös hyvä toiminto, jos mieli järjestyksestä muuttuu. Siirrä aukeama raahaamalla se näytön oikealla puolella olevassa valikossa haluamaasi paikkaan. Parasta olisi, jos yhtä sivua voisi siirtää, mutta se ei ole vielä mahdollista.

  Ruudunkaappaus Designer-kuvakirjaohjelmasta

  4. Vinkki

  Tiesitkö, että voit vaihtaa kuvakirjan mallin kesken kaiken? Napsauta vasemman yläkulman "Tiedosto"-kohtaa ja valitse "Vaihda kirjamalli". Seuraavaksi voit valita uuden mallin. Kirjassa voi kuitenkin tapahtua muutoksia, joten käy se huolella läpi. Monesti aloitan alusta.

  Ruudunkaappaus Designer-kuvakirjaohjelmasta

  5. vinkki

  Kun teen kuvakirjaa ystäväni tilauksesta, hyödynnän jakamistoimintoa. Kun kirja on valmis ja tilattu, avaa se Designer-ohjelmalla ja valitse "Tiedosto"-kohdasta "Jaa kuvakirja". Klikkaa "Julkaise" ja saat kirjasta linkin jonka saat antamaasi sähköpostiin. Jakamalla tuota linkkiä ystäväsi voivat nähdä kuvakirjasi ja vaikkapa kommentoida sitä, mutta vain sinä voit kuvakirjaa muokata. 

  6. vinkki

  Joskus Designer saattaa ilmoittaa tilaamisen yhteydessä tyhjistä paikanvaraajista. Sinulta on siis saattanut jäädä kirjaan tyhjä kuvapohja. Jos se on tarkoituskin, voit olla välittämättä varoituksesta. Jos ei, saat sen pois klikkaamalla ja valitsemalla "Poista". Olen törmännyt kirjan tilaamisvaiheessa myös siihen, että muutama kuva ei ole latautunut. Silloin tilaus ei etene loppuun. Ole siis tarkkana.

  Tilaa nyt oma kuvakirjasi!

  Lue lisää