• Anni tekemässä kuvakirjaa

  Anni Kemppainen testasi ifolor Designer -ohjelmaa ja yllättyi, miten nopeasti ensimmäinen kuvakirja lopulta valmistui.

  Ensikertalainen testaa – kuvakirjan teko on helppoa, nopeaa ja hauskaa

  Kuvakirjan teko kannattaa aloittaa, vaikka hommaa ei saisikaan kerralla valmiiksi. Helppokäyttöisessä ifolor Designer -ohjelmassa keskeneräisen kirjan voi tallentaa ja jatkaa myöhemmin. Kuvakirjan teko helpottuu, kun kokoaa kaikki kuvat etukäteen samaan kansioon.

  "Olen monesti ihaillut valokuvakirjoja ystävieni luona ja haaveillut oman kuvakirjan tekemisestä jo pitkään, mutta se on jäänyt, koska ei ole muka ollut aikaa. Lopulta varaan kalenteristani erikseen muutaman tunnin kuvakirjan teolle.

  Kuvat olen valikoinut etukäteen, jotta pääsen heti hommiin. Teemaksi olen valinnut lapsuuteni, koska haluan vaalia rakkaita muistoja, ja olen aiemmin skannannut kasan lapsuuskuviani. Kokoan valokuvat yhteen kansioon. Lataan ifolorin sivuilta helpon Designer -kuvakirjaohjelman koneelleni. Keitän kupin kaakaota, laitan hyvää musiikkia soimaan ja aloitan urakan.

  Kuvakirjamalleja on valittavana useita. Päädyn 26-sivuiseen Deluxe-kirjaan. Se on suosituin malli, eikä ihme: malli on simppelin tyylikäs, siis juuri minun makuuni. Saatavilla on useita valmiita sivupohjia, mutta pelkistetyn tyylin ystävänä valitsen peruspohjan, jossa on valkoiset sivut. Tarkistan vielä, että kaikki kuvat ovat jpg- tai png-muodossa, jotta ohjelma tunnistaa ne.

  Ifolor Designerissa on ohjevalikko, mutta oikeastaan en edes tarvitse sitä. Ohjelman käyttö on todella helppoa, ja opin kaiken tarvittavan nopeasti kokeilemalla. Erityisen ilahduttavaa on se, että kaikki tarvittavat toiminnot ovat loogisissa paikoissa ja löytyvät helposti. Ohjelma toimii sujuvasti jopa vanhalla ja hitaalla läppärilläni.

  Koneellani olevat kuvakansiot näkyvät kuvakirjaohjelman hakemistossa, ja sieltä kuvat on helppo raahata halutulle paikalla kuvakirjassa. Kuvan voi raahata myös suoraan työpöydältä kuvapaikkaan. Kirjassa on valmiita asettelumalleja, joiden avulla kuvat on helppo sommitella sivuille. Niitä on myös todella helppo poistaa ja lisätä, jotta kirjasta saa juuri sellaisen kuin haluaa.

  Kuvapaikkojen kokoa voi helposti muokata venyttämällä. Kun Shift-painiketta pitää pohjassa, kuva ei veny eikä vanu, vaan säilyy samanmallisena. Ohjelma huomauttaa, jos kuvan resoluutio on liian alhainen. Silloin kokoa kannattaa pienentää. Kuvia voi laittaa samalle sivulle useamman ja myös tekstejä voi laittaa minne haluaa. Fonttejakin pääsee muokkaamaan. Lisäksi sivuille voi lisätä taustavärejä ja erilaisia koristekuvia, joita on suuri valikoima. Kuvia voi myös rajata ja muokata ohjelmassa, erillistä kuvankäsittelyohjelmaa ei siis välttämättä tarvita. Ohjelma merkitsee kansioon, mitkä kuvat on jo käytetty kirjassa ja halutessa käytetyt kuvat voi piilottaa kansionäkymästä kokonaan. Se helpottaa työtä huomattavasti."

  Anni Kemppainen on tyytyväinen tekemäänsä kuvakirjaan.

  "Minä teen kirjani kerralla loppuun, sillä 26-sivuisen kirjan teko kestää lopulta vain pari tuntia. Jos sivuja olisi enemmän ja työ kestäisi pidempään, keskeneräisen kuvakirjan voisi tallentaa ja jatkaa sen tekoa myöhemmin. Kuvakirjaa voi siis halutessaan tehdä useammassa lyhyessä pätkässä ja niitä voi olla tekeillä useampikin kerralla.

  Homma on kaiken lisäksi hauskaa. Kaakaokin jää juomatta. Ihmettelen, miksi olen lykännyt tätä niin pitkään. Kaiken kaikkiaan kuvakirjan teko on yllättävän helppo, nopea ja mukava kokemus. Napsautan valmiin kirjan ostoskoriin ja täytän tilaukseen tarvittavat osoitetiedot.

  Kirja saapuu postiin muutamassa päivässä. Se on niin upea, että alan saman tien koota valokuvia seuraavaa kirjaa varten. Tämä on selvästi harrastus, johon jää koukkuun!"

  Tilaa nyt oma kuvakirjasi!

  Lue lisää