Ifolorin tarina:

Valokuvien edelläkävijä jo lähes sata vuotta

Ifolor toimii 15:ssä maassa

Kansainvälinen perheyritys

Ifolor on valokuvien ja erilaisten valokuvatuotteiden markkinajohtaja Suomessa. Yrityksemme taival ifolorina alkoi vuonna 2007, sitä ennen suomalaiset tunsivat meidät nimillä Helios, Kuva-Sampo ja Ifi.

Sveitsiläinen perheyritys Ifolor toimii viidessätoista Euroopan maassa. Kuvatuotteita valmistettiin pitkään Keravalla, kunnes kesällä 2023 valmistus keskitettiin Kreuzlingeniin Sveitsiin. Suomessa asiakkaista huolehtivat asiakaspalvelu, tukitoiminnot ja markkinointi.

Ifolorin tuotevalikoimaa

Enemmän iloa kuvista

Ifolor saa valokuvat elämään. Aidot paperikuvat, valokuvakirjat, sisustustaulut, kuvamukit ja monet muut kuvatuotteet tuovat valokuvamuistot hienosti esille. Valokuvissa näkyvät elämän erityiset hetket, joista me jalostamme korkealaatuisia, aikaa kestäviä tuotteita. Helpon tilausprosessin ja monipuolisen valikoiman ansiosta yhä useampi suomalainen saa enemmän iloa kuvista.

Vanhoja kuvapusseja
Muistatko vielä Ifin kuvapussit?

Suomalaisen valokuvan menestystarina

Ifolorin historia Suomessa ulottuu vuoteen 1926, kun Eino ja Aini Partanen perustivat Valokuvatarpeisto Helios Fotografiska Magasin -valokuvaamon ja myöhemmin kuvanvalmistusyhtiö Kuva-Sampon.

Postimyynti villitsi 1970-luvulla suomalaisia kuvaamaan entistä enemmän. Filmirullat lähetettiin kuvapusseissa kehitettäväksi ja valmiit kuvat saatiin kotiin kannettuna. Ifi perustettiin Kuva-Sammon postimyyntiosastoksi, ja uusin neronleimaus oli jakaa kuvapusseja esimerkiksi aikakauslehtien välissä.

Kymppikuva on suomalainen keksintö
Kymppikuva on edelleen suosituin kuvakoko.

Hittituotteet Kymppikuva ja postimerkki omasta kuvasta

Partasen tytär Pirkko Silvennoinen teki historiaa kehittämällä Kymppikuvan vuonna 1976. Uusi kuvakoko 10 cm x 15 cm otettiin avosylin vastaan maailmalla. Menestystuotetta tilataan edelleen kymmeniä miljoonia kappaleita vuodessa.

Digikuvat ja älypuhelinten kamerat mullistivat valokuvauksen 2000-luvun alussa. Valokuvalle kehitettiin yhä uusia käyttötapoja. Saimme runsaasti kansainvälistä huomiota v. 2003 Postin projektista, jossa yksityishenkilöt ja yritykset teettivät postimerkkejä omista kuvistaan.

2006 sveitsiläinen perheyritys Photocolor AG osti Ifin. Seuraavana vuonna nimemme muuttui Ifoloriksi.

Canvas-taulu seinällä sängyn yläpuolella

Sisustustaulut ja kuvakirjat näyttävät valokuvan voiman

Sisustustaulu elämän merkkipaalusta, lomamuistosta tai lemmikistä on monen kodin keskipiste. Kaikki alkoi 2008 kankaisesta canvas-taulusta, ja nykyisin sisustustaulujen valikoima kattaa muun muassa metalli- ja akryylilasitaulun.

Suomalaisten rakastama kuvakirja lanseerattiin 2008 ja sen suosio vain kasvaa. Oma yksilöllinen tarina herää kauniisti eloon itse suunnitellun valokuvakirjan sivuilla. Joka vuosi me ifolorilla täytämme tuhansia valokuvakirjojen sivuja tärkeillä, muistamisen arvoisilla hetkillä.

Tarinamme merkittävimmät käänteet

Sertifioitua huippulaatua

Yhteystiedot:

Sähköposti

asiakaspalvelu@ifolor.fi

 

Yhteydenottolomake
Puhelin

(09) 348 40 200
Palvelemme arkisin klo 9 – 17