• Merja Hedman suosittelee ifolorin kuvakirjoja

  Kuvakirjan tekijä kannustaa aloittelijoita: ”Rennosti vaan!”

  Helsinkiläinen Merja Hedman innostui kuvakirjojen tekemisestä uudelleen tauon jälkeen. Aloittamisen kynnys on välillä ollut liian korkea, mutta urakka helpottui, kun hän ryhtyi tekemään kirjaa rennommalla otteella.

  ”Kuvia on joka paikassa – puhelimessa, kamerassa, muiden puhelimissa ja kameroissa… Urakka tuntuu isolta, jos yritän haalia kaikki kuvat kirjaan tarkassa järjestyksessä ja kuvien ottopäivät oikein merkittynä. Aloittamisen kynnys helpottui, kun ymmärsin ottaa rennosti. Kaikkien kuvien ei tarvitse olla mukana kronologisessa järjestyksessä! Nykyään kirjan tekeminen on leikittelyä – kuvia ja kuvatekstejäkin käytän vain harvakseltaan.

  Olen vuosia sitten osallistunut kuvakirjakurssille ja ensimmäisen kirjan tein hyvälle ystäväporukalle meidän yhteisistä hetkistä. Nyt innostuin tekemään kuvakirjat lahjaksi omille vanhemmille ja lapsilleni. Kirjoissa on muistoja vuosien varrelta. He tykkäsivät lahjastani!

  Merja Hedman tekee kuvakirjaa Mac Designer –ohjelmalla.
  Merja Hedman tekee kuvakirjaa Mac Designer –ohjelmalla.

  Kun aloitin kuvakirjan teon tauon jälkeen, se tuntui paljon helpommalta kuin ennen. Kuvien laatu kirjassa on aina hyvä. Joukossa on myös kännykällä otettuja kuvia, mutta Designer-ohjelma ilmoittaa, jos kuvan laatu on liian heikko. Silloin käytän kuvaa pienempänä kirjan sivulla.

  Seuraavaksi teen kuvakirjan itselleni. Olen ollut viemässä ringetteä maailmalle ja laittanut ringettetoiminnan alkuun Abu Dhabissa Arabiemiraateissa, siitä haluan tehdä kirjan.”

  Näin alennat kynnystä kuvakirjan tekoon:

  • Kuvia on paljon eri paikoissa. Aloita laittamalla kuvat samaan kansioon tietokoneellasi, vaikkapa aikajärjestyksessä.
  • Aseta tavoite, milloin kirjan pitää olla valmis. Jos teet kuvakirjan lahjaksi, tuleva juhlapäivä on hyvä tavoitepäivämäärä. Muista varata noin viikko lisäaikaa, joka meiltä menee kirjasi tuotantoon ja postittamiseen. Eri kirjamallien toimitusajat näet täältä »
  • Muista, että kirjan voit tehdä myös pienissä erissä. Designer-ohjelma tallentaa kirjaprojektin koneellesi ja voit jatkaa tekemistä silloin kun on sopiva hetki. Kirjan työstämiseen ei tarvita nettiyhteyttä. Jos sinulla ei vielä ole Designer-ohjelmaa, voit ladata sen täältä » 
  • Suhtaudu kirjan tekemiseen rennosti! Täydellistä kirjaa ei välttämättä olekaan, kirja tuo valtavasti iloa, vaikka sieltä joku pieni yksityiskohta puuttuukin. Leikittele! Fiilis on tärkein. Lisää vinkkejä eri tyylisiin kuvakirjoihin löydät täältä »
  Merja selailee lahjaksi tekemäänsä kuvakirjaa
  ”Lahjaksi tekemässäni kirjassa on vain vähän tekstiä, mutta se ei haittaa. Fiilis on tärkein.”

  Lue lisää