Mökkihetket talteen kuvakirjaan

Kesän kauniit mökkihetket talteen kuvakirjan avulla

Kun kesä taittuu syksyksi ja talveksi, kesän aurinkoisiin säihin ja tunnelmiin on helppo palata kuvakirjan avulla. Mökkihetkiin ja tunnelmiin palaaminen on monelle tärkeää varsinkin niinä syksyn pimeinä iltoina. Kesän puuhastelut, vieraiden keskustelut ja tunnelmat heräävät henkiin kuvakirjan avulla kerta toisensa jälkeen. Ihanat muistot ja tärkeä elämänvaihe piirtyvät yksiin kansiin, ja kuvan kaunis kesä jatkaa eloaan kirjan sivuilla.

Modernisti kodikas -blogia kirjoittava Kerttu Pylvänäinen taltioi blogiin elämänsä muistot niin kuvin kuin tekstein, mutta joihinkin hetkiin on ihana palata arjen keskellä myös tietokonetta avaamatta. Kerttu halusikin taltioida oman mökin rakennusprojektin kauniiksi kahvipöytäkirjaksi, joka muistuttaa tärkeistä hetkistä vielä vuosienkin jälkeen. Nappaa artikkelista Kertun vinkit onnistuneen kuvakirjan tekoon.

Kuvakirja mökkihetkistä
Kuvakirja mökin rakennusvaiheista

Näin kokoat ikimuistoisen mökkikuvakirjan:

 • Pohdi kirjaa kootessasi, mikä näkökulma on itselle mieluisin tai tärkein: 
  • faktakirja, jossa mukana on päiväkirjamaisia yksityiskohtia ja esimerkiksi kuvatekstejä tapahtumista. 
  • fiiliskirja, joka keskittyy visuaalisuuteen ja on ns. kahvipöytäkirjamainen toteutus, jonka voi jättää kotiin esille vieraitten selailtavaksi. 
 • Kerää kuvia talteen pikkuhiljaa. Luo kuvakirjalle oma kansio ja pistä kuvien lisäksi muistiin muutama sana niistä. Näin varsinaisen kirjan kokoaminen on helppoa, eikä tärkeitä asioita unohdu. 
 • Taltioi ja tallenna kansioihin mieluummin liikaa kuin liian vähän. Voit karsia kuvia ja tekstejä myöhemminkin, mutta ison kuvamäärän läpikäyminen alusta asti ja sopivien tekstien lisääminen jälkikäteen on työläämpää. 
 • Kiinnitä huomiota kuvien rajauksiin ja asetteluihin: ota kuvia läheltä ja kaukaa. Kuvaa maisemia, rakennuksia ja ihmisiä. Tallenna niin yksityiskohtia kuin tunnelmakuvia, ja muista taltioida myös arkiset hetket. Ota sekä vaaka- että pystykuvia, niin pidät kirjan visuaalisuuden mielenkiintoisena. 
 • Kuvakirja ei ole ainoastaan ihana muisto, vaan mahdollistaa myös hyödyllisiin faktoihin palaamisen. Taltioi siis asioita ylös silläkin fiiliksellä. Kokoa vinkit, ohjeet ja tiedonmuruset, jotka haluat muistaa ja jakaa ystävillesikin. Voit kirjata mökkikirjaan esimerkiksi pihan istutukset, käytetyt maalit ja kalusteiden nimet ja mallit. 
 • Ifolorin Designer-ohjelma on helppokäyttöinen, ja siinä on myös valmiita kuvakirjapohjia. Sen avulla kuvien lataaminen ja tekstien lisääminen on vaivatonta. Esikatselusta voi katsoa työn edetessä, miltä kokonaisuus näyttää. 
 • Kuvakirjoja voi nykyään tehdä myös puhelimen ifolor-sovelluksella, mutta pidemmät kuvakirjaprojektit taittuvat helpoiten Designer-ohjelmalla. Varsinkin, jos haluat taltioida esimerkiksi rakennusprojektia ja sen vaiheita, on hyvä voida koota kirjaa rauhassa, kun ajatuksesi säilyvät tietokoneella tallessa.
Kuvakirja mökin rakennusvaiheista

Puhelimen tai kameran rullalle tallentuvat kuvat ovat ihania hetkiä, jotka usein kuitenkin arjen keskellä unohtuvat ja häviävät. Ikuistamalla elämäsi tärkeitä vaiheita kirjaksi ne muuttuvat pysyviksi muistoiksi.

Jos olet ensimmäistä kertaa kuvakirjaa tekemässä, kurkkaa vinkit, miten etenet askel kerrallaan »

Lue lisää