Joulukorttitrendit

Joulukorttitrendit:
Katso ihanimmat ideat joulukorttikuviin

Kaipaatko ideoita joulukorttikuvien ottamiseen? Listasimme kauden kuumimmat joulukorttitrendit suunnittelusi avuksi – poimi parhaat ideat talteen.

Kamera esiin, on joulukorttikuvauksen aika! Omasta kuvasta teetetty joulukortti on ihana tapana muistaa rakkaitaan lähellä ja kaukana. Jotta sinun ei tarvitsisi käyttää joulukorttikuvan ideointiin loputtomasti aikaa, koostimme listan tämän hetken suosituimmista joulukorttitrendeistä. Näiden inspiroivien ideoiden avulla onnistut ottamaan omat jouluaiheiset valokuvat ja toteuttamaan niistä uniikit joulukortit rakkaillesi.

Perhepotretti ilahduttaa aina

Perhekuva on joulukorttien aito ja ajaton klassikko. Ennen kuin kokoat perheenjäsenet yhteen suunnittele kuvaus ja päätä, minkä tyylisen kuvan haluat: jotain rennon letkeää vai perinteistä ja juhlavaa? Vaatteilla, asusteilla ja erilaisella rekvisiitalla voit tukea tavoittelemaasi tunnelmaa. Mieti myös sopiva tausta tai miljöö kuvalle. Sisätiloissa voit rakentaa kuvaan lämpimän ja tunnelmallisen ilmapiirin, kun taas ulkona syksyinen väriloisto tai talvinen maisema tuovat otokseen omanlaista taikaa. Syksyllä luonnonvaloa riittää ulkokuviin paremmin kuin talven tullen päivien lyhentyessä.

Lapset välittävät joulun aitoa taikaa

Lapset tunnetaan aitoudestaan, mikä tekee heistä joulukorttien todellisia tähtiä. Ikuistamalla joulukorttikuvaan perheen pienokaisten riemun, odotuksen tai kujeilun, tunne välittyy myös vastaanottajalle. Lapsia kuvattaessa ole kärsivällinen ja ota vastaan tilanteet sellaisina kuin ne tulevat. Anna lasten olla lapsia ja heidän persoonansa näkyä kuvissa. Usein ne otokset, joissa tapahtuu jotain yllättävää tai odottamatonta, välittävät tunnelman aidoimmillaan. Tekemällä joulukorttikuvauksesta tradition kaukaisimmatkin sukulaiset pääsevät seuraamaan, miten perheen pienet tontut kasvavat vuosi vuodelta.

Ideat joulukorttikuviin

Vauvan ensimmäinen joulu

Vauvan ensimmäinen joulu on erityinen hetki koko perheelle. Joulukortti on ihanteellinen tapa ikuistaa tämä merkityksellinen aika ja jakaa ilo sukulaisten kanssa. Laita vauva makaamaan pörröiselle matolle söpössä asussa tai ihmettelemään lahjapakettia jouluvalojen tuikkeessa. Ja kuka sanoi, että kortissa pitäisi olla vain yksi kuva? Puhelimesi on varmasti täynnä vauvavuoden parhaita paloja, joista syntyy sykähdyttävä joulukuvakollaasi. Vastaanottajien sydämissä läikähtää, kun ihania kuvia on enemmän kuin yksi.

Makupaloja jouluvalmisteluista

Haluatko napata joulukorttiin kuvan, joka on kaikkea muuta kuin pönötystä? Joulukuvan sisältävä joulukortti on aina kiinnostavampi, kun kuvassa on toimintaa. Mitä jos nappaisitkin kuvan perheenne jouluvalmisteluista? Kynttilöiden sytyttäminen, kodin koristelu ja jouluherkkujen leipominen ovat suosittuja kuva-aiheita joulukorteissa. Samalla sinulla on loistava tilaisuus viettää aikaa rakkaittesi kanssa.

Lemmikki keskiössä

Lemmikit ovat tärkeitä perheenjäseniä ja takuuvarmoja hymyntuojia. Ne eivät koskaan lakkaa yllättämästä veikeillä ilmeillään ja hulvattomilla tempuillaan. Olipa sitten kyseessä kuusenkoristeita tutkiskeleva kissa, valosarjan vieressä pötköttelevä hamsteri, olkipedillä lekotteleva kani tai herkkuja malttamattomana odottava koira, joulukortti tarjoaa loistavan mahdollisuuden jakaa näitä hauskoja hetkiä läheisillesi.

Kuvakirja on persoonallinen lahja

Ikuista talven lumo

Lumipeitteinen maisema tarjoaa sadunhohtoisen näyttämön joulukorttikuville. Ei ole ihme, että talvimaisemakuvat ovat suosittu valinta joulukortteihin. Luonnon kauneuden ohella joulukorttiin voi ikuistaa myös talven hauskoja aktiviteetteja. Nappaa kuva pulkkamäestä, joulukuusen hakuretkeltä tai kaakaohetkestä laavulla. Myös pihamaalla tervehtivä lumiukko tai koko perhe tekemässä lumienkeleitä ilahduttaa saajaansa varmasti. Ehkä sinulla käy onni ja saat napattua valokuvan lumisateella. Taivaalta maahan leijuvat lumihiutaleet tuovat taikuutta mihin tahansa valokuvaan.

Rakkautta ja suuria uutisia

Ripaus romantiikkaa toimii joulukorttikuvissa aina! Ikuista hempeä hetki rakkaasi kanssa ja toteuta siitä ikimuistoinen joulukortti. Joulukorttikuvaan voi kätkeä myös salaisuuden. Olipa kyseessä sitten kihlautuminen, uusi koti, perheenlisäys tai muu merkittävä tapahtuma, joulukortti on ihana tapa jakaa suuri uutinen rakkaillesi.

Huumoria peliin!

Hou-hou-hou! Aina on tilaa pienelle hassuttelulle. Mitä jos sonnustautuisit poronsarviin ja eläytyisit Petteri Punakuonon rooliin? Tai räväyttäisit ilakoivalla jouluneuleella? Jo pienillä yksityiskohdilla saat kuvaan hilpeää tunnelmaa. Mikä parasta, huumorilla höystetty kuva tarjoaa naurunpurskahduksia myös kortin saajalle.

Otos joulutunnelmasta

Voit myös ottaa kuvan joulun tunnelmasta ilman ihmisiä. Esimerkiksi kuva kynttilöistä tai herkullisista joulupipareista voi olla ihastuttava lisä joulukorttiin. Jos olet innokas näpertäjä, nappaa kuva aikaansaannoksestasi. Se voi olla juhlava kranssi, piparkakkutalo, jouluinen asetelma, huopatonttu tai virkkaamaasi joulupallo.

Ole ajoissa liikkeellä

Kun sinulla on täydellinen kuva, on aika tilata joulukortit. Tilaus kannattaa tehdä jo nyt, jotta saat toimitettua joulukortit rakkaillesi hyvissä ajoin ennen joulua.

Laajasta valikoimastamme löydät erilaisia korttimalleja ja -pohjia, joiden avulla oman joulukortin suunnittelu onnistuu helposti. Saatavilla on erilaisia kuvakokoja, tervehdyksiä, kollaasipohjia, kehyksiä ja värejä – valinnanvaraa siis riittää.

Painata kuvasi tai tee joulukuvakollaasi esimerkiksi klassiseen kuvakorttiin tai avattavaan taitekorttiin. Osa korteistamme myydään 10 kappaleen seteissä, osa yksittäin. Mukana saat myös valkoiset kirjekuoret joulutervehdysten lähettämiseen. Voit toteuttaa kuvastasi myös perinteisen postikortin ja laittaa sen postiin sellaisenaan. Postikortin kiiltävä pinta nostaa jouluisen kuvasi upeasti esiin.

Tutustu laajaan korttivalikoimaamme ja tilaa joulutervehdyskortit valokuvilla.

Lue lisää