Ifolorin sisustustaulut kollaasina seinällä

Suosittu sisustusbloggaaja vinkkaa: Näin sisustat kotisi valokuvatauluilla

Suosittu sisustusbloggaaja Kerttu Pylvänäinen tutustui ifolorin monipuoliseen sisustustauluvalikoimaan. ”Valokuvatauluilla saa luotua helposti ja edullisesti omannäköistä taidetta.” Lue Kertun henkilökohtaiset vinkit, mitkä taulumallit sopivat parhaiten kodin eri tiloihin.

Kerttu Pylvänäinen

Suosittua Modernisti kodikas -sisustusblogia pitävä Kerttu Pylvänäinen tuntee sisustuksen trendit ja uusimmat villitykset.

”Ihmiset arvostavat yhä enemmän sitä, että koti näyttää asukkailtaan. Sisustuksen yleisilme voi olla klassinen tai trendejä mukaileva, mutta kotia halutaan maustaa persoonallisilla yksityiskohdilla. Omista valokuvista tehdyt sisustustaulut tarjoavat tähän helpon ja tyylikkään ratkaisun.”

Kertun oma koti on skandinaavisen raikas ja siellä näkyy hänen rakkautensa designiin. Kerttu rikkoo mielellään harmonista kokonaisuutta tauluilla ja tarkkaan harkituilla esineillä. Kun koti on sävyiltään rauhallinen, saa sisustustauluilla luotua helposti piristäviä väripilkkuja ja kiinnostavia kollaaseja.

”Ammattikuvaaja ikuisti viime kesänä sisarusparveni ja meidän lapsemme: annoimme perhepotretin lahjaksi äidillemme. Kuvaaja otti samalla tunnelmallisia kuvia pienestä tyttärestäni ja pojastani. Olen siitä asti haaveillut teettäväni parhaat otokset sisustustauluiksi.”

Kerttu tutustui ifolorin monipuoliseen sisustustauluvalikoimaan ja tilasi lempikuvistaan valokuvataidetta kotinsa seinille.

Kertun vinkit eri taulumallien ja kokojen ripustamiseen:

1. Maalauksellinen canvas-taulu kaipaa tilaa ympärilleen

Olen aidon taiteen ystävä, mutta pidän myös itse suunnitelluista kuvatauluista. Sisustustaulut ja maalaustaide eivät ole toisiaan poissulkevia vastakohtia, vaan molemmille löytyy kodistani oma paikkansa. Monet meistä eivät osaa itse maalata, ja valokuvatauluilla saa luotua omannäköistä taidetta.

Valokuvat ovat siitä mahtavia, että niillä voi leikitellä ja valita itselleen tärkeitä aiheita ja tunnelmia. Henkilökohtaisiin kuviin liittyy aina jokin tarina.

Valokuvaaminen on nyt suositumpaa kuin koskaan. Sisustustaulujen tekeminen on edullista, helppoa ja nopeaa. Ja jos joskus kyllästyn kuviin, minun ei tarvitse surra sitä, että seinään jää reikiä. Sen kun teetän tilalle uudet, mieluisammat kuvataulut. Se on turvallista sisustamista tällaiselle tuuliviirille.

Ifolorin canvas-taulu lipaston päällä

Tilasin ifolorilta mustavalkoisen canvas-taulun, kooltaan 30x40 senttiä. Kuva on painettu korkeatasoiselle taidekankaalle. Tauluja on saatavilla montaa eri kokoa. Itse tykkään sommitella kollaaseja ja pienemmät taulut sopivat niihin täydellisesti.

Canvas-taulussa ovat lapseni ja koirani. Mattapintainen ja maalauksellinen canvas on ifolorin tauluista perinteisin ja tutuin. Se on kaunis, lämminhenkinen ja näyttävä taulumalli, joka on helppo yhdistää kodin muiden taulujen kanssa.

Canvas-taulu kaipaa ympärilleen tilaa: kuva pääsee oikeuksiinsa, kun sitä voi katsella vähän kauempaa. Olohuone tai makuuhuone ovatkin hyviä paikkoja. Perheellämme on tulossa lähitulevaisuudessa mökkiprojekti ja kuka tietää, vaikka taulu löytäisi paikkansa uudesta mökistämme.

2. Kiiltävä kuvataulu sopii liikuteltaviin asetelmiin

Mustavalkoinen luontoaiheinen valokuva sopii kuin nakutettu ifolorin kuvatauluun. Kuva on painettu tyylikkäälle puukuitulevylle. Sen pinnalla on upea kiiltolaminointi, joka antaa taululle näyttävyyttä.

Halusin yhdistellä kaikissa tilaamissani sisustustauluissa kahta aihetta: lapsia ja luontoa. Valitsin kuvia, joissa toistuvat sama värimaailma ja tunnelma. Sain luontokuvat isäpuoleni hienoista arkistoista. Hän on innokas harrastajakuvaaja ja luonto on hänelle intohimon kohde.

Ifolorin kuvataulu seinällä

Kuvatauluun valitsemassani otoksessa komeilee abstraktilta näyttävä puun latva. Mustavalkoisuus toimii kuvassa hienosti. Taulu on kooltaan 28x35 senttiä. Levy on riittävän paksu ja tukeva, jotta taulun voi asettaa hyllylle tai lipaston päälle ja se pysyy itsestään pystyssä.

Kuvataulu sopii liikuteltaviin asetelmiin: kuvan viereen voi koota vaikka kauniita pikkuesineitä. Taulun saa näppärästi roikkumaan seinällekin taustan kiinnitysurista. Meillä kuvataulu löysi paikkansa makuuhuoneen lipaston päältä.

3. Kevyt ja kestävä alumiinitaulu kruunaa keittiön

Mattapintainen alumiinitaulu on modernin sisustajan tyylikäs valinta. Kun tutustuin netissä ifolorin taulumalleihin, alumiinitaulu oli se, josta halusin ehdottomasti tehdä kollaasin. Tilasin kolme taulua, kaksi vaakamallista ja yhden pystyn. Taulut ovat kooltaan 20x30 senttiä ja valitsin niihin raikkaat värikuvat.

Kolmen taulun sarjasta syntyi asetelma keittiöni seinälle. Alumiinitaulu on turvallinen valinta keittiöön: siinä ei ole erillistä kehystä eikä suojalasia. En usko, että saan roiskittua ruokaa tauluihin asti, mutta tilassa kokataan välillä kattilat höyryten.

Ihastuin alumiinitaulujen minimalistiseen tyyliin: ne ovat kevyitä ja kestäviä. Alumiini materiaalina sopii erinomaisesti nykyaikaiseen sisustukseen.

Ifolorin alumiinitaulu

Tauluissa hehkuvat toisiinsa sointuvat värikuvat. Yhdessä lapseni seisovat vehreässä puutarhassa ja kahdessa muussa on herkkä luontoaihe: mehiläinen pörrää juhannusruusussa ja auringonsäteet siivilöityvät puiden oksien läpi.

Minusta on ihanaa katsella lasteni kuvaa juuri keittiössä. Olohuoneen yhteydessä oleva avokeittiö on se tila, jossa perheemme elämä pyörii. Voin istua ja ihmetellä ajan kulua ja lasten kasvamista.

4. Galleriataulu henkii tyyliä ja loistokkuutta

Luonto, pehmeys, perhe ja lämpö ovat teemoja, jotka näkyvät kaikissa valokuvatauluissani. Halusin valita erityisen rakkaan aiheen ifolorin näyttävimpään taulumalliin: galleriatauluun.

Galleriataulussa kuva tulostetaan alumiinilevylle, jonka päällä on kaunis akryylilasi. Tauluun painettiin koskettava mustavalkokuva tyttärestäni. Pieni tyttö seisoo kesäisessä puutarhassa omenapuiden katveessa kädessään kaksi valkoista ilmapalloa.

Ilahduin taulun laadukkaasta ja hienostuneesta ulkonäöstä: mustavalkoisen ja harmaan eri sävyt toistuvat siinä kirkkaasti ja syvästi.

Ifolorin galleriataulu

Loistokas galleriataulu sopii oikeastaan tilaan kuin tilaan. Sen voi asetella pienempien alumiinitaulujen kaveriksi tai ripustaa isomman seinäpinnan kuninkaaksi.

Meillä 30x40-kokoinen galleriataulu päätyi hetken pähkäilyn jälkeen keittiön seinälle rauhoittamaan värikästä kolmen taulun kollaasiani. Värikylläiset alumiinitaulut kaipasivat mielestäni rinnalleen jotain särmää. Kaunis mustavalkokuva rikkoo kollaasia hyvällä tavalla ja tuo asetelmaan kiinnostavaa yllättävyyttä.

5. Kuvajuliste ilahduttaa lastenhuoneessa

Varmaan kaikki muistavat teini-iästään sen, kuinka oma huone oli kuorrutettu suosituilla bändi- ja fanijulisteilla. Koska minulla on kaksi lasta, halusin tilata myös ifolorin kuvajulisteen.

Juliste onkin edullinen ja kätevä tapa tuoda lastenhuoneeseen hauskuutta ja lapsen omaa maailmaa. Lapsilla parhaat kaverit ja kiinnostuksen kohteet saattavat vaihtua tiuhaankin, joten julisteiden uusiminen ei rokota liikaa kukkaroa.

Kuvajulisteeseen painettiin sama viimekesäinen perhepotretti, jonka annoin sisarusteni kanssa äidillemme. Kiiltäväpintainen juliste näyttää lastenhuoneen seinällä hyvältä ihan sellaisenaan, mutta siitä saa taulumaisemman näppärästi irtokehyksillä.

Uskon, että julisteet jäävät meillä lasten suosikeiksi, kun he vähän kasvavat: seuraavan julisteen voisin teettää tyttäreni poniratsastuksesta.

Lue lisää