Nainen ottaa selfietä kahden koiran kanssa

Vinkit tumman lemmikin kuvaamiseen

Kuvaatko ahkerasti lemmikkiäsi, mutta kamera ja kansiot ovat enemmän tai vähemmän täynnä tärähtäneitä kuvia? Vai onko tumma lemmikkisi kuvassa useimmiten musta möhkäle tai juoksemassa pois? Tässä perusvinkit koirien ja muiden lemmikkien kuvaamiseen. Näillä onnistut!

1. Näin kuva mustasta koirasta onnistuu
Tässä erot: koira vastavalossa ja kasvot aurinkoon päin.

1. Näin kuva mustasta koirasta onnistuu

Lemmikkien ja erityisesti mustan koiran kuvaamisessa tärkeintä on valo. Luonnonvalo on ei-ammattilais- ja kännykkäkuvaajan paras kaveri. Mustasta koirasta (tai lemmikistä ylipäätään) on vaikea saada hyvä kuva hämärässä ja muuten vain huonossa valossa.

Voit vastavaloon kuvatessasi napata hienoja siluettimaisia kuvia, mutta silloin koiran piirteet eivät juurikaan erotu. Alla olevassa kuvassa koira on ensin vastavalossa. Toisessa kuvassa kuvaaja on mennyt koiran ja valolähteen eli auringon väliin. Jälkimmäisessä kuvassahan erottaa jo koiran!

2. Kun kuvaat liikkeessä olevaa lemmikkiä
Sivulta otetut liikekuvat ovat yleensä tarkempia kuin suoraan edestä otetut.

2. Kun kuvaat liikkeessä olevaa lemmikkiä

Parhaat lemmikkikuvat ovat usein täynnä vauhtia, mutta vapaina ja vauhdissa olevista eläimistä on vaikea ottaa kuvia. Kannattaa olla sitkeä. Tarinan vangitseminen kuvaan vaatii kyykistelyä, kurottelua, likaantuneita polvia, aikaa ja useampia otoksia.
Koira liikkeessä
Edestä päin kuvaamalla saat taltioitua koiran hauskat ilmeet. Kirkkaana päivänä liikekuvat onnistuvat varmimmin. Räpsi monta kuvaa kohti juoksevasta lemmikistäsi, varmasti yksi ainakin onnistuu.
Koira ravistelee
Eikä aina haittaa, jos kuva on vähän tärähtänyt. Fiilis on tärkein.
3. Miten saada koira pysymään paikoillaan? Koirapotretin vinkit!
Uimisesta litimärkä lemmikki odottaa herkkua naama mutrussa: anna se jo!

3. Miten saada koira pysymään paikoillaan? Koirapotretin vinkit!

Reippaatkin koirat onneksi pysyvät joskus paikoillaan, varsinkin lenkin jälkeen. Metsäretkestä väsähtänyt koira on suloinen ja aidoimmillaan.

Mutta joskus on kiva saada hauvoista kunnon poseerauskuvia. Tärkeintä tällöin on, että koiralla on käskyt hallussa: Paikka, istu ja maahan. Kun koira on paikoillaan, koiraa voi lahjoa nameilla, jotta se pysyisi kauemmin paikoillaan ja katsoisi kameraan päin.

Jos muu ei onnistu, odota kun koira nukahtaa: koirathan ovat unten mailla keskimäärin jopa puolet päivästä.

4. Ota muistoksi lemmikkiselfie
Lopputulos. Olisinpa itsekin tajunnut näyttää kieltä!

4. Ota muistoksi lemmikkiselfie

Tärkeintä koiraselfieitä ottaessa on kuulemma rakkaus. Koirien kanssa pitää mennä samalle tasolle: kyykätä, ryömiä tai tarvittaessa vaikka maata lattialla.

Koirat voi houkutella namien avulla hyppäämään kivelle. Laita kamera valmiiksi päälle, sillä koirien keskittymiskyky on erittäin lyhytjänteinen. Ota nopeasti mahdollisimman monta kuvaa.

Koirat kivellä. Sitten "paikka" ja herkku ja kuvaamaan!

Mukavia kuvaushetkiä karvakuonojen kanssa!

Lue lisää