⭐ Kampanjan tähtituote: minitaulu nyt -50 % ⭐

 • Naughty or nice -kuvakirja

  Uusia kikkoja kuvakirjan tekoon – kuvaparit

  Haluatko oppia uusia kikkoja kuvakirjan taittamiseen? Tässä artikkelissa opastamme, kuinka tehdä graafisesti näyttävä selailukirja: miten valita kuvat, taustat ja kuvituselementit. Ja samalla kertoa tarinasta sen kaksi puolta.

  Yhdessä kuvakirjassa oli kuvapari, jossa toisessa kuvassa pikku tyttö näytti kieltä ja toisessa oli kuin enkeli. Tällaisista vastakkaisista tunnelmista saa rakennettua kivan kuvakirjan.

  Monestihan näistä irvistelykuvista ajattelee, ettei niillä ole arvoa. Mutta kun ne liittää aukeamalla vastakkaista tunnetta ilmentävään kuvaan, syntyy monipuolinen tarina, hauskoja oivalluksia ja muistoja. Tästä ajatuksesta syntyi Naughty or nice eli Pahis ja hyvis -kuvakirja. 

  Naughty or nice -kirjan aukeama

  Väri määrää tunnelman

  Valitse sivupohjan väri kuvakirjan idean tai kuvan tunnelman mukaan. Itse valitsin Naughty- eli pahis-sivulle sille sopivan musta-valkoisen väripohjan. Hyvis-puolta korostin lämpimillä, toisiinsa sopivilla murretuilla väreillä, jotka sopivat kuvattavan kilttiin ja pehmeään puoleen. Sivulla ei kannata käyttää liian monta väriä, jotta ydin pysyy kasassa ja kuvakirjasta tulee harmoninen.

  Yhteiset elementit

  Palloja, tähtiä, pilkkuja vai raitakuosia? Pohdi, mitkä elementit sopivat aiheeseen ja mitkä kuviot voisivat toistua aukeaman molemmilla sivuilla. Samat elementit – olkoonkin ne erivärisiä – tekevät kuvakirjaan yhtenäisen tunnelman. Pallot, tähdet ja paljon muuta löydät Designer-ohjelmamme "Clip artista".

  Tekstityyppi tuo luonnetta

  Onko aiheesi räiskyvä vai romanttinen? Kokeile rohkeasti erilaisia fontteja. Niillä pystyt luomaan monenlaisia tunnelmia. Käytä yhdessä kuvakirjassa paria kolmea fonttia, jotka toistuvat aukeamalta toiselle. Designer-ohjelmassa voit käyttää kaikkia fontteja, jotka löytyvät  tietokoneeltasi.

  Naughty or nice -kirjan aukeama

  Ruudukko raikastaa

  Designer-ohjelmassamme neliöt on tosi helppo tehdä. Voit käyttää apuruudukkoa, joka asettaa neliöt automaattisesti linjaan. Ne sopivat hienosti tähän valitsemaani neliömalliseen Deluxe-kirjaan.

  Valmiita taustoja

  Designerissa on valmiita sivutaustoja, joista voit valita laatikon pohjaksi pilkkua, raitaa ja muita peruskuvioita. Värejä pystyt muokkaamaan väripaletista.

  Koristele maltillisesti

  Löydät Designerin clip-arteista eri teemojen alta aiheeseesi sopivia elementtejä. Esimerkiksi tämä värikäs lippujono löytyy "Juhlat"-kohdan alta.

  Iloa kuvakirjan tekoon! Tämä kirja on Deluxe-malliamme, josta voi myös tehdä pysty- tai vaakaversion.

  Haluatko oppia lisää kikkoja kuvakirjan taittamiseen?

  Lue lisää