• Vuodenajat-kuvakirja: kesä ja talvi

  Uusia kikkoja kuvakirjan tekoon – graafiset elementit

  Kuinka käyttää vahvoja kuvia ja tukea niitä graafisilla elementeillä? Tässä artikkelissa neuvomme, kuinka tehdä Designer-ohjelmalla visuaalisesti näyttävä kuvakirja.

  Mieti mitä haluat kuvakirjassasi kertoa. Tässä kirjassa halutaan kuvata, mikä kahdessa äärivuodenajassa – kesässä ja talvessa on – ihanaa, ja näyttää miten niiden puolia voi korostaa erilaisilla kuvitus- ja tekstielementeillä.

  Kansi avaa idean

  Kansi avaa idean

  Kansi kertoo graafisin elementein mitä tuleman pitää. Laitoin kirjan päähenkilön kasvokuvan taustakuvaksi kanteen. Toin sen päälle Designerin värielementeillä puoliläpinäkyviä värikerroksia: kesäistä keltaista ja auringonmuotoja sekä talven sineä lumihuippuineen. Kun kerrostat elementtejä, ole tarkkana, ettei värikerroksia jää toisten alle.

  Kesä & talvi -kirjan aukeama

  Näytä symbolein:

  Halusin tuoda molempien vuodenaikojen luonteen esiin myös graafisilla muodoilla. Valitsin talveen kulmikkaita, teräviä elementtejä. Ne tuovat mieleeni jääpuikot tai -kiteet sekä pakkaset. Vastakohtina ovat kesän pyöreät, aurinkoiset muodot ja valo.

  Tekstityypillä tunnetta

  Fonteissa puolestaan tulee esiin kesän rentous – "Kesä"-sana on kuin vapaalla kädellä kirjoitettu. Talvi taas on kirjaimiltaan järjestelmällinen – ja… no, kylmä.

  Vaihtelua kuvakoolla

  Hyvää vaihtelua aukeamiin saat rinnastamalla eri etäisyydeltä otettuja kuvia. Puolivartalokuva antaa kesän näkyä. Tiukempi kasvorajaus viereisellä sivulla korostaa jäänsinisiä silmiä.

  Mitä on taustalla?

  Kesässä halusin näyttää valon. Se on vahvimmillaan kuvan taustassa ja nuoren naisen hiuksissa. Talvikuvassa lumisade vie ajatukset talvisille kaduille.

  Kesä & talvi -kirjan aukeama

  Erinäköiset, mutta sama sanoma

  Molempien vuodenaikojen parhaat puolet puhuttelevat. Rantajuhlat ovat huippua, mutta ei suklaansyöntikään kullan kainalossa hassumpaa ole. Hauskinta on olla yhdessä.

  Helppo "monistaa"

  Kun haluaa toistaa samoja elementtejä läpi kirjan, se on Designer-ohjelmassamme helppoa. Pystyt tallentamaan sivumallin kaikkine elementteineen sivupohjaksi. Sinun ei tarvitse kuin vaihtaa uusi kuva. Muut elementit säilyvät. Niitä voi toki liikutella sivuilla.

  Iloa kuvakirjan tekoon! Tämä kirja on Deluxe-malliamme, josta voi myös tehdä pysty- tai vaakaversion.

  Haluatko oppia lisää kikkoja kuvakirjan taittamiseen?

  Lue lisää