3 helppoa paketointi-ideaa jouluksi

3 helppoa paketointi-ideaa jouluksi

Joulukiireessä helpot ja nopeat paketointiratkaisut tulevat tarpeeseen. Kokosimme avuksesi ideat, joilla joululahjat saavat viimeisen silauksensa vaivattomasti. Pakettikortti voi olla muutakin kuin marketin hyllystä kiireellä etsitty oheistuote – nämä pakettikortit voit tehdä itse, omasta kuvasta.

Paras paketointi-idea on usein yksinkertainen. Askartelu on monen mielestä mukavaa puuhaa, mutta aina siihen ei ole riittävästi aikaa. Varautumalla kuitenkin hieman ennakkoon voit välttää pahimman joulustressin. Omasta kuvasta saat persoonallisen lisän lahjaan kuin lahjaan. Näillä vinkeillä onnistut.

1. Kiinnitä joulukortti nauhalla lahjakassin kahvaan Näin viikkaat T-paidasta lahjakääreen

1. Kiinnitä joulukortti nauhalla lahjakassin kahvaan

Tätä paketointi-ideaa voit hyödyntää vaikka joka joulu! Laita joululahja paperikääreen sijasta lahjakassiin. Ruokakaupasta tai isommasta marketista löydät lahjakassin todennäköisesti helpoiten. Yhteen tilavaan kassiin mahtuu useampi pieni muistaminen, ja voit oikaista jättämällä kassiin kootut lahjat käärimättä paperiin. Kaunis kassi ja nauhalla kahvaan ripustettu joulukortti ovat hyvä yhdistelmä monenlaiselle joulumuistamiselle. Saat ehkä pari kassia itsekin lahjaksi – kierrätä joululahjakassit säästämällä ne ensi vuotta varten.

Paketointi-idean vaiheet: Tee neliönmuotoiseen joulukorttiin (tai muuhun taitekorttiin) rei’ittimellä reikä ja pujota nauha reiästä läpi kahvan ympärille.

2. Kiedo avaimenperä rusetilla paketin päälle Näin viikkaat T-paidasta lahjakääreen

2. Kiedo avaimenperä rusetilla paketin päälle

Pakettikortti voi olla myös osa lahjaa, kuten tässä tapauksessa. Avaimenperä on hyödyllinen käyttötavara, joka lahjan saajan kuvalla myös jatkossa kertoo, kenen avainnippu jäikään eteisen pöydälle. Avaimenperiä on monta mallia, joista voit valita suosikkisi. Satiininauhan ja rusetin avulla avaimenperä löytää paketin päältä paikkansa kuin itsestään.

Paketointi-idean vaiheet: Kääri lahjapaperi, leikkaa paperisuikale* paketin ympärille, kiedo nauha ja solmi avaimenperä rusetilla päälle.

*Paperisuikale ei ole välttämätön, mutta sillä saat superhelposti pakettiin pientä extraa ja lahjasta näyttävämmän.

3. Käytä kuvatarroja paketin sinettinä Näin viikkaat T-paidasta lahjakääreen

3. Käytä kuvatarroja paketin sinettinä

Kivalla kuvalla varustettu sulkijatarra on sekä käytännöllinen että visuaalinen. Suorakulmaiset tai pyöreät kuvatarrat tekevät paketeista viimeistellympiä, kun lahjapaperin taitoksen jättää näkyviin ja asemoi pari erilaista tarraa päälle. Tarra voi myös antaa vihjeen lahjan saajasta, kun tarraan valitsee kuvan sen mukaan, kenelle paketti on suunnattu. Tarroilla koristelu on superhelppoa – ja hauskaa, jos lapsilta kysytään.

Paketointi-idean vaiheet: Kääri lahjapaperi ja asettele tarroja haluamasi määrä paketin päälle sulkijatarroiksi.

Lue lisää