Tämä itse tehty joulukortti kätkee sisäänsä yllätyksen – kurkista ohje!

Tämä itse tehty joulukortti kätkee sisäänsä yllätyksen

– kurkista ohje!

Joulukortti-ideat kadoksissa? Askartele hauska kurkistuskortti, jonka sisältä paljastuu kuvayllätys. Nappaa ohje persoonalliseen joulutervehdykseen.

Joulukorttien askartelu on oiva tapa aloittaa valmistautuminen jouluun. Ilahduta läheisiäsi tänä jouluna ikimuistoisella kurkistuskortilla. Lahjapaketin muotoinen kortti kätkee sisäänsä valokuvan, joka paljastuu vetämällä paketin kannen ylös.

Ennen korttitalkoita valitse ja teetä mieleisesi valokuva tervehdykseen. Jos puhelimen kätköistä ei löydy sopivaa otosta, järjestä joulukorttikuvaus. Vinkkejä joulukorttikuvien ottamiseen löydät oppaastamme. Kuvauspuuhiin kannattaa ryhtyä riittävän varhain, jotta ehdit tilata paperikuvat ja askarrella kortit sopivasti ennen joulua.

Kurkistuskorttien askarteluun voi valjastaa vaikka koko perheen. Näyttävästä ulkonäöstään huolimatta kurkistuskortti on yllättävän helppo toteuttaa. Kortin askartelu on lähinnä leikkaamista ja liimaamista, joten erityistaitoja ei vaadita. Poimi alta lista tarvittavista materiaaleista ja katso videolta kurkistuskortin askarteluohje.

Tarvikkeet:

 • kahta eri väristä kartonkia, esim. vaaleaa ja punaista
 • kimallepaperia (voidaan korvata värillisellä kartongilla)
 • paperiliimaa
 • kuumaliimaa tai yleisliimaa
 • sakset
 • viivain
 • kymppikuva (10x15 cm) 
 • leveää ja kapeaa satiininauhaa tai valmis rusetti 

 

Kurkistuskortin osat: 

 • valokuva (10x15 cm)
 • lahjapaketin alaosa (14x14 cm vaaleaa kartonkia)
 • kortin taakse tuleva tukipaperi (3x14 cm vaaleaa kartonkia)
 • valokuvan taakse kiinnitettävä paperi (7,5x16,5 cm vaaleaa kartonkia)
 • lahjapaketin kansi (3,5x15,5 cm punaista kartonkia) 
 • lahjanauha (2 kpl 2x14 cm punaista kimallepaperia tai kartonkia)

Näin onnistut:

1. Leikkaa kartongista ja kimallepaperista lahjapaketin osat (mitat mainittu yllä). Aloita kortin kokoaminen liimaamalla lahjanauhat ristikkäin lahjapaketin alaosaan.

2. Kiinnitä lahjapaketin taakse yläreunaan tukipaperi. Levitä tukipaperiin liimaa vain noin 1 cm reunaa kohden, jotta valokuva mahtuu liikkumaan lahjarasian alaosan ja tukipaperin välissä.

3. Levitä liimaa kauttaaltaan valokuvan taakse tulevaan paperiin ja kiinnitä kuva paperin alareunaan.

4. Kiinnitä lahjarasian kansi paperin yläosaan niin, että se tulee hieman valokuvan päälle.

5. Viimeistele kortti satiininauharusetilla. Käytä valmista koristerusettia tai toteuta sellainen itse. Leikkaa n. 22 cm:n kaistale leveää satiininauhaa. Kiinnitä satiininauhan päät toisiinsa kuumaliimalla niin, että nauhasta muodostuu lenkki.

6. Nipistä lenkkiä keskeltä ja kiedo ympärille pieni kaistale kapeampaa satiininauhaa, jotta saat muodostettua rusetin. Kiinnitä kapean satiininauhan päät toisiinsa kuumaliimalla.

7. Leikkaa kapeasta satiininauhasta vielä 2 samanpituista pätkää rusetin alanauhoiksi ja liima ne rusetin keskiosasta roikkumaan viistosti alaspäin. Varmista ennen liimaamista, että alanauhat eivät peitä valokuvassa mitään kriittistä. Viimeistele rusetti leikkaamalla lovet nauhojen päätyihin. Liimaa valmis rusetti lahjapaketin kanteen.

8. Pujota valokuva lahjapaketin alaosan ja tukipaperin välissä olevasta raosta.

HUOM! Ohje on laadittu perinteiselle kymppikuvalle (10x15 cm). Jos käytät kortissasi eri kokoista kuvaa, suurenna tai pienennä lahjapaketin kokoa. Huomioi myös kuvaa valitessasi, että lahjapaketin kansi liimataan osittain kuvan yläreunan päälle. Valitse siis kuva, jonka yläreunassa ei ole mitään sellaista, mitä kansi ei saisi peittää.

Askartele valokuvasta kurkistuskortti Askartele valokuvasta kurkistuskortti

Joko sisäinen askartelijasi heräsi? Sitten vain tuumasta toimeen!

 

Katso myös:

👉 Valokuvien kehystäminen

Lue lisää