Helpot Instagram-ohjeet

Helpot Instagram-ohjeet

Onko peukalosi keskellä kämmentä, kun puhutaan Instagramin käyttämisestä? Älä huoli, Instagramin käyttö on yhtä yksinkertaista kuin sen ideakin: Instassa jaetaan kuvia ja videoita.

Voit seurata kavereita, tuttuja tai vaikka lempikauppaasi – melkein mitä vain! Voit tykätä ja kommentoida. Voit jakaa kuvia matkoista, lemmikeistä, sisustusideoista tai vaikka kupillisesta kahvia. Mikä parasta, voit julkaista kuvia ja videoita – eli postauksia – juuri omalla tyylilläsi. Me opastamme miten pääset alkuun ja otat huippusuositun some-sovelluksen haltuun.

Tee Instagram-kuvista neliökuvia

Näin aloitat Instagramin käytön

1. Lataa Instagram-sovellus puhelimesi sovelluskaupasta (App Store, Google Play Store tai Windows Phone Store, riippuen kännykästäsi). Sovellus on ilmainen. Kun se on latautunut, avaa se Instagram-logon kuvasta, eli sovelluksen ikonista.

2. Oma tili luodaan käyttämällä sähköpostiosoitetta tai valitsemalla “Kirjaudu Facebook-tunnuksilla”.

3. Keksi itsellesi käyttäjätunnus. Voit käyttää omaa nimeä tai esimerkiksi lempinimeäsi. Haluamasi käyttäjätunnus voi olla jo käytössä, joten voit joutua kokeilemaan eri tunnuksia (käyttäjänimiä). Palvelu kertoo, mikä on vapaa ja mikä varattu.

4. Kun olet valinnut käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, sinua pyydetään täyttämään profiilitietosi. Napauta sitten "Valmis".

5. Jos käyttäjänimesi on lempinimi, voit lisätä profiilissasi sen alle koko nimesi valitsemalla ”Muokkaa profiilia”. Näin sinut tunnistavat muutkin kuin kaverit. Voit myös vaihtaa profiilikuvasi. Jos lisäät puhelinnumerosi tai muita henkilökohtaisia tietoja, ne eivät näy kenellekään.

6. Nyt olet tehnyt perusasetukset. Sitten vain postaamaan!

7. Huomioi, että sovellus täytyy päivittää puhelimen sovelluskaupan kautta aika ajoin, jotta saat sovelluksen viimeisimmät ominaisuudet käyttöön. Tässäkin ohjeessa mainitut kohdat saattavat muuttua sen myötä kun Instagram-sovellusta kehitetään.

Helpot Instagram-ohjeet

Kysymyksiä Instagramin käytöstä

Mitä kuvia Instagramissa kannattaa julkaista?

Kännykkä on usein täynnä kuvia esimerkiksi matkoilta, arkisista tilanteista, maisemista ja lemmikeistä. Nämä ovat hyviä kuva-aiheita myös insta-postauksiin. Instagram on tarkoitettu olemaan turvallinen paikka inspiraatiolle ja ilmaisulle. Julkaise vain omia kuviasi ja videoitasi. Sovelluksen yhteisösäännöt kannattaa lukaista läpi.

Mistä näen omat päivitykseni?
Omat päivitykset eli postaukset, näet profiilissasi – jota voi kutsua myös omaksi insta-tiliksesi. Mitä enemmän postaat, sitä pidemmäksi muodostuu kuvaruudukko profiilitietojesi alle.
Miten kuva tai video julkaistaan?

Paina plus-symbolia (+). Voit valita julkaisetko tavallisen postauksen (julkaisu), kelan vai tarinan. Jos teet tavallisen postauksen, voit joko ottaa kuvan sovelluksen kautta tai valita kuvan puhelimesi galleriasta. Halutessasi voit rajata ja käsitellä kuvaa. Voit kokeilla erilaisia filttereitä, kääntää kuvaa tai säätää mm. valoisuutta. Voit kirjoittaa kuvatekstin ja merkitä kuvaan henkilöitä. Jos tilisi on linkattuna Facebookiin, voit jakaa päivityksen sinnekin.

Miten liikun sovelluksen sisällä?

Koti-symboli on avaussivu, ns. kotinäkymä, ja siellä näet seuraamiesi tilien päivitykset. Suurennuslasin avulla pääset etsimään eri käyttäjiä ja näkemään heidän kuviaan. Video-symbolista voit katsella sinulle suositeltuja keloja videoiden muodossa, tai tutkia ostoskassin kuvakkeesta kauppojen tarjontaa. Insta on kaupallinen sovellus, joten tulet näkemään myös mainoksia.

Kaikkien vai vain kavereiden silmille?

Voit aina muokata profiiliasi, ja halutessasi asettaa tilisi yksityiseksi kohdasta ”Asetukset”. Silloin vain hyväksymäsi käyttäjät – eli omat seuraajasi – näkevät postauksesi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Instagramin perusajatus on jakaminen.

Ketä haluat seurata?

Hakutoiminnolla, eli suurennuslasin avulla voit etsiä seurattavia instatilejä. Kun löydät tuttuja, voit napauttaa ”Seuraa”. Jos ystäväsi tili on asetettu yksityiseksi, hän itse vahvistaa seurauspyyntösi. Sinunkin pitää hyväksyä seuraajapyynnöt manuaalisesti, jos tilisi on yksityinen. Julkista insta-tiliä voi seurata kuka vain, ja myös monilla yrityksillä on omat tilinsä Instagramissa.

Miten tykätään ja kommentoidaan?

Kotinäkymässä voit napauttaa sydän-symbolia, joilloin postauksen julkaisija saa ilmoituksen, että tykkäsit hänen kuvastaan. Voit kommentoida kuvaa napauttamalla “Lisää kommentti”. Kivat kommentit ovat somessa aina tervetulleita.

Miksi ja miten käytän hashtagiä?

Hashtagillä eli #-merkillä (risuaitamerkillä) kuva voidaan linkittää tiettyyn aihealueeseen. Jos esimerkiksi postaat kuvan kesälomalta, voit kirjoittaa kuvatekstiin #kesäloma – tällöin muutkin #kesäloma -hashtagia käyttäneet näkevät samalla aihetunnisteella tägätyt kuvat. Hakutoiminnolla voit myös etsiä itseäsi kiinnostavia hashtageja. Instagram on täynnä inspiroivaa sisältöä esimerkiksi aihetunnisteilla #sisustus ja #remontointi.

Haluaisitko teettää insta-kuvistasi aidot valokuvat? Hyvä idea! Kurkkaa ohjeemme: Näin teetät Instagram-kuvat paperille

Lue lisää