⭐ Kampanjan tähtituote: muistipeli nyt -50 % ⭐

 • Helpot Instagram-ohjeet

  Helpot Instagram-ohjeet

  Onko peukalosi keskellä kämmentä, kun puhutaan Instagramin käyttämisestä? Älä huoli, Instagramin käyttö on yhtä yksinkertaista kuin sen ideakin: Instassa jaetaan kuvia ja videoita.

  Voit seurata kavereita, tuttuja tai vaikka lempikauppaasi – mitä vain! Voit tykätä ja kommentoida. Voit jakaa kuvia matkoista, ystävistä, lemmikeistä, synttäreistä tai vaikka kupillisesta kahvia. Mikä parasta, voit instata juuri omalla tavallasi.

  Lataa ilmainen sovellus

  Näillä ohjeilla opit huippusuositun sovelluksen näppärästi muutamassa minuutissa.

  Näin luot käyttäjätilin

  1. Lataa Instagram puhelimeesi App Storesta, Google Play Storesta tai Windows Phone Storesta riippuen kännykästäsi. Sovellus on ilmainen. Kun se on latautunut, avaa se Intagram-logon kuvasta.
  2. Aloita tilin luominen käyttämällä sähköpostiosoitettasi. Jos haluat, voit yhdistää Instagram-tilin omaan Facebook-tiliisi klikkaamalla Kirjaudu Facebook tunnuksilla -nappia. Silloin palvelu hakee tietosi Facebookista.
  3. Luo itsellesi käyttäjänimi. Voit käyttää kokonimeä, lempinimeä tai vaikka vain etunimeä. Haluamasi käyttäjänimi voi olla jo käytössä, joten voit joutua kokeilemaan eri käyttäjänimiä. Palvelu kertoo, mikä on vapaa ja mikä varattu.
  4. Luo salasana, syötä sähköpostiosoitteesi ja lisää profiilikuva. Kuvan voi toki lisätä myöhemminkin.
  5. Jos käyttäjänimesi on lempinimi, voit lisätä sen alle koko nimesi. Näin sinut tunnistavat muutkin kuin kaverit. Voit myös jättää kohdan tyhjäksi.
  6. Jos lisäät puhelinnumerosi, se ei näy kenellekään.
  7. Seuraavaksi palvelu vinkkaa etsimään seurattavia Facebookista tai puhelimesi yhteystiedoista. Voit toimia niin tai siirtyä seuraavaan. Kavereitasi voit hakea suurennuslasi-symbolista.
  8. Nyt tilisi on valmis. Sitten vain instaamaan!

  6 KYSYMYSTÄ INSTAGRAMIN KÄYTÖSTÄ

  Mistä näen omat päivitykseni?

  Instagramissa liikutaan eri sivuilla. Sivujen symbolit ovat puhelimesta riippuen joko perusnäkymän oikeassa ylälaidassa tai alalaidassa.

  KOTI-SYMBOLI on avaussivu ja kotinäkymä. Tässä näet omat ja muiden päivitykset.
  KOMPASSIN/SUURENNUSLASIN avulla pääset tutkimaan eri käyttäjiä ja heidän kuviaan.
  PUHEKUPLASSA näkyy sinun – tai valitsemalla Seurataan-kohdan seuraajiesi – toiminta.

  Kaikkien vai vain kavereiden silmille?

  KORTISSA ELI PROFIILISSA näkyy profiilikuvasi. Voit aina muokata profiiliasi. Voit esimerkiksi ruksata tilisi yksityiseksi. Silloin vain hyväksymäsi henkilöt näkevät kuvasi. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Instagramin perusajatus on jakaminen.

  Ketä haluat seurata?

  KOMPASSISTA/SUURENNUSLASISTA voit etsiä seurattavia. Klikkaa haluamasi henkilön kohdalta ja klikkaa Seuraa-nappia. Jos ystäväsi julkaisut on asetettu yksityisiksi, hänen tulee vahvistaa seurauspyyntö. Sinunkin pitää hyväksyä hänet seuraajaksesi, jos julkaisusi ovat yksityisiä.

  Miten kuva tai video julkaistaan?

  Paina alareunan Instagram-symbolia, kun teet päivityksen. Ota kuva tai valitse se galleriasta. Halutessasi voit skaalata tai rajata kuvaa ja käsitellä kuvaa. Voit kokeilla erilaisia filttereitä, kääntää kuvaa, lisätä reunukset, kirkastaa tai sumentaa. Voit myös kirjoittaa kuvatekstin ja merkitä kuvaan henkilöitä. Jos tilisi on linkattuna Facebookiin, voit jakaa päivityksesi sielläkin.

  Videon lisääminen onnistuu vain iPhone- ja Android-puhelimissa. Paina Instagram-symbolia, valitse video-symboli ja siirry puhelimesi videokirjastoon. Kun olet valinnut videon, voit leikata sen sopivan pituiseksi. Maksimipituus on 60 sekuntia.

  Päivitysnappia klikkaamalla sivusi päivittyy.

  Miten tykätään ja kommentoidaan?

  Olet kotinäkymässä. Klikkaa Tykkää-nappia tai tuplaklikkaamalla kuvaa. Voit kommentoida Kommentoi-kuvakkeesta. Jos haluat kaverisi näkevän kommenttisi ilmoituksissaan, lisää myös hänen käyttäjänimensä kommenttiisi esimerkiksi näin: @karoliina – hieno kuva! tai @maikku näytät upealta.

  Miksi ja miten käytän hastagiä?

  Hastagillä eli #-merkillä kuva voidaan linkata tiettyyn aihealueeseen, jossa kaikki voivat sen nähdä. Jos esimerkiksi otat kuvan kesälomalta, voit kirjoittaa kuvasi alle #kesäloma, jolloin kaikki tähän #kesäloma kuvansa linkanneet näkevät toistensa kuvat. Kurkkaa testiksi!

  Lue lisää