Kännykällä kuvaaminen

Ota parempia kuvia kännykällä, osa II

Vinkkejä kuvien käsittelyyn erilaisilla kännykkäsovelluksilla.

VCSO Cam -sovellusVCSO Cam

Kännykkäkuvien käsittely on hauskaa puuhaa, sillä kuvankäsittely onnistuu kätevästi samalla laitteella millä kuvataan. Kuvienkäsittelyyn on paljon erilaisia ohjelmia, helpoimmin löydät niitä älypuhelimen omasta sovelluskaupasta. Tässä muutama hyvä ohjelma hauskaan ja luovaan kännykkäkuvien käsittelyyn:

VCSO Cam – Tällä ohjelmalla onnistuu niin kuvaaminen kuin kuvan käsittely. Kamerassa on kätevästi erotettu tarkennuspiste ja valotuspiste, pystyt kuvaamaan hienoja kuvia vaikeissakin valo-olosuhteissa. Kuvien käsittelyyn löytyy erilaisia filmiajan esiasetuksia. Alla esimerkkikuvassa vasemmalla on kuvausnäkymä, jossa valotuspisteen ja tarkennuspisteen voi valita eri kohdista, oikeanpuoleinen näkymä on kuvankäsittelyvaiheesta.

Snapseed-sovellus

Snapseed – Googlen Snapseedilla onnistuu oikeastaan kaikenlainen kuvankäsittely. Parasta tässä ohjelmassa on se että kuvaa voi käsitellä paikallisesti, eli voit valita kuvasta tietyn alueen, jolta säädät esimerkiksi valotusta. Snapseedilla kuviin voi lisätä myös erilaisia tekstuureja.

Image Blender -sovellus

Image Blender – Tällä ohjelmalla voit yhdistellä kuvia, voit joko vaihtaa hassuja päitä tuttaviesi kuviin tai vaikkapa luoda upeita monivalotuksia kahdesta erillisestä kuvasta. Esimerkkikuvissa on jokaisessa yhdistetty kaksi kuvaa erilaisilla tavoilla.

Comic Book -sovellus

Comic Book – Tällä ohjelmalla voit luoda helposti sarjakuvia omista kuvistasi, valmiin sarjakuvan voit tallentaa haluamassasi muodossa ja lisätä vaikka ifolorin kuvamukin kylkeen. Hauska lahjaidea!

Luovutta metsästämässä

Luovutta metsästämässä

Kännykällä kuvatessa kaikenlainen tekninen välineillä kikkailu jää toissijaiseksi. Kännykkäkuvausta kannattaa harrastaa, vaikka olisitkin jo mestarikuvaaja. Kännykän kameran kautta saa paljon uutta inspiraatiota arkiseen kuvaamiseen.

www.anttisihlman.com
Instagram: @sihlmania

Lue lisää