• 10 vinkkiä kivaan tekemiseen lasten kanssa

  10 vinkkiä kivaan tekemiseen lasten kanssa

  Mietitkö, mitä kaikkea kivaa voisitte tehdä lasten kanssa viikonloppuna, loman aikana tai ihan vain arki-iltana päiväkotien ja koulujen jälkeen? Listasimme alle 10 innostavaa vinkkiä mukavaan yhdessäoloon perheen kesken. Katso vinkit ja valitse mieleisimmät!

  Pino aitoja valokuvia

  1. Nyt on kerrankin ihanasti aikaa kerääntyä koko perhe yhteen ja rauhoittua katsomaan valokuvia. Se tuo hyvää mieltä ja muistuttaa mukavista synttäreistä ja matkoista sekä kuvien rakkaista läheisistä, joita ei nyt voikaan tavata. Ja ne parhaimmat kuvat – ne kannattaa teettää aidoiksi paperikuviksi, sillä niissä valokuvan merkityksellinen hetki tuntuu vieläkin tärkeämmältä. Ilahtuisivatko vaikka isovanhemmat kasasta teidän perheen kivoja paperikuvia lapsista, lemmikeistä ja teistä kaikista yhdessä?

  Lapset metsäretkellä

  2. Lähtekää lasten kanssa valokuvausretkelle luontoon, lähimetsään tai veden äärelle. Kuvatkaa kaikkea kivaa: hauskoja kasveja, kummallisia muotoja, ihmeellisiä ötököitä ja ottakaa toisistanne riemukkaita kuvia luonnon helmassa. Parhaasta kuvasta voi teettää vaikka julisteen tai taulun seinälle.

  Perheen lomaselfie

  3. Muistelkaa yhdessä mahtavaa lomaa tai matkaa katsomalla kaikessa rauhassa läpi kaikki ihanat lomakuvat ja kertokaa toisillenne kivoja sattumuksia lomalta. Yhteinen muisteluhetki on kuin pääsisi uudelleen lomalle. Vieläkin pysyvämpi muisto lomasta jää, kun valitsette yhdessä mukavimmat kuvat ja sommittelette ne tekstien kera Ifolor-kuvakirjaksi.

  Isä ja lapsi tekevät palapeliä

  4. Rakennetaanko teillä innolla palapelejä? Siitä puuhasta tulee vieläkin kivempaa, kun palapelinä on oma rakas valokuva, vaikka perhepotretti tai lapsi lempiharrastuksensa parissa. Palapeli tilaaminen käy helposti ja se tulee postitse parissa päivässä viihdyttämään perheen pikkuväkeä.

  Postikortti suoraan puhelimesta

  5. Ilahduttakaa isovanhempia tai hauskuttakaa lasten kavereita lähettämällä heille postikortti suoraan kännykästä. Valitkaa yhdessä mukava valokuva, siihen persoonallinen tervehdys ja lähettäkää postikortti matkaan. Ifolor-sovelluksella se onnistuu ilman, että tarvitsee etsiä postimerkkejä tai kävellä postilaatikolle.

  Lataa ifolor-sovellus Androidille »

  Lataa ifolor-sovellus iOS:lle »

  SIGG-juomapullo omalla kuvalla

  6. Pitäkää yhteinen piirustushetki ja luokaa innolla omia kuvia ja tarinoita. Jonkun oikein onnistuneen piirustuksen voi laittaa koristamaan lapsen ikiomaa SIGG-juomapulloa, jolloin se ei varmasti sekaannu muiden pulloihin. Vai miellyttäisikö pullon kyljessä sittenkin enemmän valokuva pullon omistajasta tai lemmikistä mukavan tekstin kera? Persoonallinen juomapullo on hauskaa ja helppoa suunnitella mieleisekseen.

  Äiti ja lapset leipovat

  7. Käykö teilläkin niin, että lapset rakastavat olla apuna kokkaamassa ja leipomassa? Ja ne innokkaiden pikkukokkien puuhat ja riemukkaat ilmeet, ne ovat ikuistamisen arvoisia. Mitäpä jos taltioisitte perheen parhaat kokkaushetket ja suosikkireseptit laadukkaaksi Ifolorkirjaksi? Se on lahja, josta isovanhemmatkin tykkäisivät.

  Veljekset tekevät kuvakirjaa tietokoneella

  8. Lapset ovat kekseliäitä ja luovia ja heillä riittää huikeita ideoita. Anna heidän nyt kokeilla ihan oman Ifolor-kuvakirjan tekemistä! Sopisiko aiheeksi vaikka perheen lemmikki, lapsen oma harrastus tai kuvat leirikoulusta? Kun kuvat ja tarinat ovat lasten valitsemia, Ifolorkirjasta tulee ihana aarre ja pysyvä muisto tuosta niin nopeasti ohi menevästä ajasta.

  Retrokuvat narussa seinällä

  9. Kaipaisiko lastenhuone vähän tuunausta ja piristystä? Helpoin tapa saada uutta ilmettä huoneeseen on sisustaa se kuvilla. Äänestäkää parhaat digikuvat ja teettäkää niistä paperikuvia, vaikka hauskoja neliö- tai retrokuvia. Kun kuvat on ripustettu vaijeriin tai seinälle, näyttää huonekin erilaiselta. Mikä parasta, kuvia on helppo vaihtaa teeman mukaan: synttärit, lomakuvat, kaverikuvat…

  Skräppialbumi lomamatkan valokuvista

  10. Jäikö lomareissulta digikuvien lisäksi myös pääsylippuja, karttoja, näkinkenkiä ja muuta mukavaa, joista tulee hyviä muistoja mieleen? Nyt on hyvä hetki järjestää skräppäyshetki lasten kanssa ja tehdä skräppialbumi! Valitkaa osuvimmat kuvat ja teettäkää niistä aidot paperikuvat sopivassa koossa. Skräppäyksessä on vain mielikuvitus rajana!
   

  Lue lisää