Kivaa tekemistä lasten kanssa – katso vinkit!

Kivaa tekemistä lasten kanssa
– katso vinkit!

Mitä kaikkea kivaa voisi tehdä lasten kanssa pyhäpäivinä, viikonloppuna, loman aikana tai ihan vain arki-iltana päiväkotien ja koulujen jälkeen? Listasimme alle iloisia vinkkejä mukavaan yhdessäoloon perheen pienimpien kanssa. Kurkkaa lista ja ota ideat talteen!

Iloista tekemistä lapsille sisällä

 1. YHDESSÄOLO: Selatkaa yhdessä vanhoja valokuvia sohvalle käpertyen. Ilahtuisivatko isovanhemmatkin nipusta teidän perheen kivoja paperikuvia?
 2. PELI-ILTA: Tätä ideaa hyödynnetään jo monessa kodissa: muistipelin tai palapelin pelaaminen on niin hyvää ajanvietettä, että mukaan tempautuu herkästi itsekin.
 3. MIELIKUVAMATKA: Katsokaa videoita ja kuvia yhteiseltä lomalta. Yhteinen muisteluhetki on kuin pääsisi uudelleen lomalle. Vieläkin pysyvämpi muisto lomasta jää, kun valitsette yhdessä mukavimmat kuvat ja sommittelette ne kuvakirjaksi.
 4. HAASTE: Lapset ja nuoret ovat nopeita oppimaan. Anna heidän kokeilla ihan oman ifolor-kuvakirjan tekemistä! Sopisiko aiheeksi vaikka lemmikki, lapsen harrastus tai kuvat leirikoulusta? Kun kuvat ja tarinat ovat lasten valitsemia, tekeminen on mielekästä.
 5. TEHTÄVÄ: Aarteenetsintä on kaikkien lasten mieleen! Aarre on optimaalisesti kooltaan kuvamukin luokkaa. Sellainen ”aarre” on helppo kätkeä moneen paikkaan, mutta kinkkinen löytää, etenkin jos aarteita on piilotettu useita – vieläpä eri huoneisiin tai eri korkeuksille, kuten kaapin alle tai naulakkoon iskän takin taskuun.
Hauskaa puuhaa lapsille kodin ulkopuolella

Hauskaa puuhaa lapsille kodin ulkopuolella

 1. YHDESSÄOLO: Piipahtakaa ulkona ja tehkää päätös, että tämä on yhteinen seikkailu. Ihan tavallisesta kauppareissustakin tulee hetkessä jännittävämpi, kun sille antaa nimeksi seikkailu. 
 2. PELI-ILTA: Kun matka käy kohti mummolaa, ottakaa kotoa mukaan muistipeli tai palapeli, ja osallistakaa isovanhemmat mukaan pelailuun. Peli-ilta tekee hyvää kaikkien muistille ja motoriikalle! 
 3. MIELIKUVAMATKA: Asuvatko isovanhemmat kaukana toisella paikkakunnalla? Tarjotkaa heille mielikuvamatka luoksenne ja lähettäkää postikortti kätevästi ifolor-sovelluksella. Ottakaa postikorttiin kiva kuva perheestänne vaikka lähimetsän kallioilla.

  Lataa ifolor-sovellus Androidille »
  Lataa ifolor-sovellus iOS:lle » 

 4. HAASTE: Ulkona on tilaa juosta. Juoksukisaan voi haastaa vanhemmat tai sisarukset ja ottaa mittaa kuka juoksee eniten kierroksia vaikka pihalla ämpärin ympäri. Mitä enemmän kierroksia, sitä paremmin maistuu iltapala (ja uni). Muistakaa nesteytys ja pitäkää mukana omat juomapullot
 5. TEHTÄVÄ: Anna lapsille tehtäväksi ottaa luontokuvia. Valokuvien räpsiminen terävöittää tarkkaavaisuutta. Kuka löytää kevään ekan ötökän? Entä kuka saa napattua kuvaansa vuoden ensimmäisen kukan tai sydämenmuotoisen kiven? Luonnossa kuvattavaa kyllä riittää.

Lue lisää