Kokoa tärkeät urheilukuvat leikekirjaan

Kokoa tärkeät urheilukuvat leikekirjaan

Eka matsi. Huippuhetkiä kilpailusta. Nimi lehdessä. Koko joukkue ryhmäkuvassa. Perheen lapsen ja nuoren urheiluharrastus on täynnä hetkiä, jotka on ihana säilöä kansien väliin ikimuistoiseksi leikekirjaksi. Katso tästä hyvät vinkit kuvakirjan tekoon!

Onhan se mahtavaa kuvata omaa innostusta puhkuvaa nuorta urheiluharrastuksessaan! Kuvissa näkyy kaikki se into, ilo, onnistuminen, kehittyminen ja joukkuehengen tuoma yhteenkuuluvuus, jota urheilu lapselle ja nuorelle tarjoaa. Ja kuviahan todennäköisesti riittää: Kännykkä, pilvipalvelu ja tietokone täyttyvät toinen toistaan paremmista urheilukuvista. Mutta niitä ei todellakaan kannata jättää sinne!

Mitä jos kokoaisit parhaat urheilukuvat kivaksi leikekirjaksi, jossa hyvät muistot säilyvät loppuelämän? Kuvista syntyy tarina, lapsen omaa elävää urheiluhistoriaa. Hyvälle paperille painettua kuvakirjaa on kiva selailla yhdessä ja jakaa muistoja. Paitsi omaan käyttöön, leikekirjaa lapsen harrastuksesta voi tilata lahjaksi vaikka nuorta kannustaville kummeille tai isovanhemmille.

Vinkkejä urheilijan leikekirjan tekoon:

1. Ota leikekirjaan runsaasti kuvia ja pyydä muiltakin

Ota ahkerasti kuvia perheen nuoresta urheilijasta kaikissa eri tilanteissa. Hetket kotona ennen ratkaisevaa matsia ovat yhtä arvokkaita kuin vaikka maalin tekeminen tai huippusuoritus. Kuvaa harjoituksia, kisoja, kavereita urheilukentällä, valmentajia, hauskanpitoa…

Aina et satu olemaan itse paikalla, kun jotakin merkittävää tapahtuu. Pyydä siis kuvia myös harrastuskavereilta, lapsesi ystävien vanhemmilta tai valmentajalta. Hyviä otoksia pukuhuoneessa hulluttelusta löytyy ehkä eniten lapselta ja hänen kavereiltaan.

2. Kuvaa lippuja, ottelujulisteita, urheilu-uutista…

Tilannevalokuvien lisäksi leikekirjaa on kiva täydentää kuvilla muistakin harrastuksen huippuhetkistä. Miltä näyttää urheiluseuran juliste ottelusta, jossa oma lapsi pelaa ensimmäistä kertaa? Entä pääsylippu tapahtumaan? Leirin päiväohjelma toisella paikkakunnalla? Tai oliko urheilu-uutinen lehdessä ja saiko pikku sankari nimensä esille? Tallenna kaikki tärkeä oheismateriaali mukaan elävöittämään ja rytmittämään leikekirjaa.

3. Ota mukaan myös kommentteja ja somepostauksia

Ifolor-kuvakirjaan on helppo kirjoittaa tekstejä kuvien paikoista, päivämääristä ja tapahtumista. Vielä eläväisemmän kirjan saat, kun lisäät mukaan aitoja kommentteja lasten, valmentajan tai vanhempien suusta! Usein joukkueella on joku ihan oma läppä, ”Peli on kuin Cheekin timantit”, tai vaikka biisi omilla sanoituksilla, jota toistetaan yhden kauden ajan ja sitten se taas vaihtuu uudeksi. Myös nämä on kiva saada muistiin.

Somepostauksissa välittyy tunnelma aidosti ja koskettavasti aivan tuoreeltaan. Ota kuva ja tallenna lasten tai urheiluseuran somepostauksia talteen urheilijan leikekirjaan, siellä ne säilyvät oleellisena osana nuoren urheiluhistoriaa.

Kokoa lapsen tärkeät urheilukuvat leikekirjaan
VINKKI: Kuvakirja on upea tapa kiittää pelaajia, valmentajia ja muita harrastuksen mahdollistajia kaudesta. Kirjaan voi koota kivoja, yhteisiä muistoja kaudesta ja jakaa se kauden päättäisissä.

4. Valitse leikekirjaan aikajärjestys tai eri teemoja

Leikekirjan rakenteelle on runsaasti vaihtoehtoja. Kuvat voi koota esimerkiksi kausikirjaksi aikajärjestyksessä kausi tai vuosi kerrallaan. Vai kokeileeko lapsi useampia eri lajeja – silloin joka lajista saa oman kiinnostavan leikekirjan!

Kun lapsi tai nuori urheilee vähän tavoitteellisemmin, voi kirjan rakentaa teemoittain. Treenit omana osionaan, sitten vaiherikkaat peli- tai kisareissut ja lopuksi vielä tulokset erikseen.

5. Lataa Designer-ohjelma ja tee leikekirja helposti!

Oikeastaan tarvitset vain kuvia. Sitten lataat tietokoneellesi ifolor Designer -ohjelman, jossa on mm. valmiita kuvakirjapohjia. Ohjelma on selkeä ja helppo käyttää. Asettelet vain kuvat paikoilleen ja kirjoittelet niihin sopivat tekstit. Eikä mitään stressiä, voit tehdä homman pätkissä just silloin, kun sinulle sopii. Luonnos säilyy koneella ja voit taas jatkaa paremmalla ajalla.

Kuvakirjoja on kovakantista ja pehmeäkantista, suurempaa ja pienempää… Ja jos tekemisen aikana alatkin haikailla jonkun toisen kuvakirjamallin paremmuutta, voit vaihtaa siihen lennosta.

Näin pääset helposti käyntiin: Kuvakirjaopas aloittelijalle

Lue lisää