Tuparilahja nuorelle

Etsinnässä tuparilahja nuorelle?

Katso lahjavinkit ensiasuntoon muuttavalle

Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen on iso askel nuoren elämässä. Vie ensivisiitille mukaan tuparilahja, josta riittää iloa pitkään.

Onko lapsesi muuttamassa ensimmäistä kertaa omilleen? Tai löysikö ystäväsi unelmiensa ensiasunnon? Oli miten oli, pieni lahja uuteen kotiin on paikallaan. Toivotuimmat tupaantuliaislahjat ovat yleensä sellaisia, joista on iloa ja hyötyä uudessa kodissa. Vaihtoehtoja on laidasta laitaan – katso parhaat lahjavinkit ensiasuntoon muuttavalle alla olevalta videolta.

1. Anna tuparilahjaksi selviytymispakkaus yllättävien tilanteiden varalle

Kun nuori muuttaa kotoaan pois, muistettavaa ja hankittavaa on paljon. Aina kaikkea ei tule edes ajatelleeksi, ja uudessa kodissa eteen voi tulla tilanteita, joihin ei ole ennalta varautunut. Tällöin tuparilahjaksi annettu ”First home kit” eli selviytymispakkaus voi pelastaa tilanteen.

Toteuta selviytymispakkausta varten uniikki metallirasia ja täytä se erilaisilla hyötytarvikkeilla. Rasian kanteen voit ikuistaa haluamasi kuvan ja tekstin. Metallirasioita on saatavilla neljässä eri koossa ja muodossa.

Rasiaan voi laittaa monenlaisia tarvikkeita, jotka auttavat nuorta selviytymään pienistä ja toisinaan yllättävistä arjen haasteista. Tässä muutamia ideoita selviytymispakkaukseen:

 • Avaimenperä omalla kuvalla
 • Laastareita, desinfiointiainetta, kipulääkkeitä ja kuumemittari 
 • Ompelutarvikkeita
 • Paristoja
 • Varavirtalähde
 • Pieni vasara, rullamitta, ruuvimeisseli
 • Ruuveja, nauloja ja taulukoukkuja
 • Suolaa, pippuria ja muita perusmausteita
 • Kynsisakset ja pinsetit
 • Heijastin
 • Taskulamppu
 • Teippiä, liimaa ja sinitarraa
 • Hygieniatarvikkeita
 • Pullonkorkinavaaja
Tuparilahjaksi magneetteja

2. Ikuista kuvamuistoja jääkaapin oveen

Muutto lapsuudenkodista omilleen on iso askel nuoren elämässä. Ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen on jännittävää ja innostavaa, mutta koti-ikäväkin saattaa toisinaan yllättää. Tällöin pieni henkilökohtainen lahja voi saada nuoren tuntemaan olonsa kotoisaksi uudessa kodissaan.

Omista kuvista toteutetut magneetit välittävät lämpimiä ajatuksia pidemmänkin välimatkan takaa. Mikä olisikaan ihanampaa kuin koristella jääkaapin ovi magneeteilla, joissa tervehtivät tutut perheenjäsenet, ystävät tai lapsuudenkodin maisemat. Voit toteuttaa magneetteihin myös kannustavia sanoja, aforismeja tai elämänviisauksia. Näiden lisäksi magneetteihin voi painaa lähes mitä tahansa, joka saa hymyn huulille ja tuo mukavaa tunnelmaa nuoren omaan kotiin.

Uniikit kuvamagneetit ovat paitsi kauniita myös käytännöllisiä. Magneettien avulla tärkeät paperit, kuitit ja muistilaput saa helposti ripustettua jääkaapin oveen. Magneetit myydään 12 kappaleen seteissä ja voit halutessasi varustaa jokaisen magneetin eri kuvalla.

Tuparilahjaksi reseptikirja

3. Kokoa ruokabravuureista reseptikirja nuorelle

Onko omilleen muuttava nuori aina kehunut valmistamiasi lihapullia tai juustokakkua? Mitä jos koostaisit ruokabravuureistasi reseptikirjan nuorelle lahjaksi? Kuvakirja taipuu näppärästi myös keittokirjaksi. Itse tehty keittokirja auttaa nuorta pitämään perheensä ruokaperinteitä yllä ja tarjoaa lohtua pahimpaan koti-ikävään. Mikä parasta, tämän kirjan kaikki reseptit on toimiviksi todistettu.

Kirjaan kannattaa valita helppoja ja edullisia reseptejä, jotka sopivat opiskelijan aikatauluun ja budjettiin. Jos nuori on kokenut kokkaaja, mukaan voi liittää myös työläämpiä ja enemmän taitoa vaativia ohjeita.

Jotta keittokirjasta tulisi mahdollisimman selkeä, reseptit kannattaa jaotella kirjaan teemoittain. Kokoa esimerkiksi helpot arkiruoat omaan osioon, leivonnaiset toiseen ja viikonlopun hemmotteluherkut kolmanteen. Vaihtoehtoisesti voit tehdä kokonaisen kirjasarjan eri teemojen ympärille ja antaa reseptikirjoja lahjaksi sopivan tilanteen tullen. Lisäämällä valokuvia kirjaan, reseptit näyttävät houkuttelevammilta ja palauttavat ruokamuistot elävästi mieleen.

Keittokirjan kylkeen voit liittää pienen lisälahjan, kuten vaikkapa keittiöliinan, kauhan tai muun kokkausvälineen. 

Lue lisää