Isäpäivän lahjaideat

Millainen isä, sellainen lahja

Isiä on monenlaisia. Herkkiä, tunteensa piilottavia, perheorientoituneita, uraohjuksia, huumoriveikkoja, viilipyttyjä… Lista on loputon.

Monelle meistä isä on sankari, esikuva ja turvasatama. Isästä on moneksi ja näin isänpäivän lähestyessä onkin hyvä ajankohta miettiä rakkaan isän tai isähahmon merkitystä elämässä. Voit ottaa hetken aikaa itsellesi ja pohtia, minkälainen juuri sinun oma tai muu läheinen isänpäiväsankarisi on.

Isällä on tunteet

Usein kuulee sanottavan, että suomalainen mies ei näytä tunteitaan. Vaikka väitteellä varmasti on myös vinha peränsä, ei se silti tarkoita sitä, että suomalaiset miehet – saati sitten isät – olisivat kivisydämisiä robotteja.

Isien tunteiden palo roihuaa joskus sohvalla formuloita katsellessa, joskus taas työasioiden mennessä joko nappiin tai aivan vihkoon. Suurimmat tunnemyrskyt saa aikaan kuitenkin oma jälkikasvu – niin hyvässä kuin pahassa. Olipa kyseessä kumpi vain, isä kyllä kulkee rinnalla tukena ja turvana.

Aina sitä ei välttämättä muista kertoa omalle isälleen sitä, kuinka paljon häntä oikeasti arvostaakaan. Eikä siinä mitään, ei hän sitä todennäköisesti odotakaan jatkuvasti kuulevan. Isänpäivä on kuitenkin sopiva aika muistaa isää ja samalla muistuttaa itseään siitä hienosta matkasta, jota yhdessä kuljette. Pieni lahja pitää huolen siitä, että aina ei sanoja edes tarvita.

Isä ja poika kävelevät puistossa
Vaihe 1: Mieleenpainuva kuva iskän kanssa
Puhelimen suojakuori on hyvä isänpäivälahja
Vaihe 2: Merkityksellinen älypuhelimen suojakuori on oiva isänpäivälahja.
Isä ja poika kuvattuna takaa
Vaihe 1: Jätkäporukalla keskustelemassa iloista ja suruista.
Isänpäivälahjaksi saatu kehyskuva työpöydällä
Vaihe 2: Muisto isä-poika-hetkestä työpöydällä kehyskuvan muodossa.

Kiirettä pitää – paitsi isänpäivänä

Isän tarvitsee olla välillä todellinen multitaskaajien kuningas. Eri aikataulujen sovittaminen yhteen on kuin kokoaisi 10 000 palan palapeliä. Työt, kotiaskareet, lapset, lasten harrastukset, omat harrastukset… Vähemmästäkin menee välillä solmuun!

Marraskuun toinen sunnuntai on kuitenkin se päivä, jolloin isä saa heittää kaikki huolet hetkeksi sivuun ja vain nauttia. Ansaittu vapaapäivä!

Aamukahvin tuominen suoraan sänkyyn on suoranainen isänpäivän klassikko. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin nauttia tuore kahvi omasta kahvikupista rakkaiden terveisten kera.

Lapsi kirjoittaa Iskä on paras
Vaihe 1: Lapsi piirtää omin pikku kätösin maailman hienoimman isänpäivätoivotuksen.
Äiti ottaa kuvan lapsen piirustuksesta
Vaihe 2: Äiti ottaa kuvan upeasta piirroksesta ja menee Ifolorin sivuille.
Kuvamuki lapsen piirustuksesta isänpäivälahjaksi
Vaihe 3: Isä yllätetään isänpäivän aamuna ainutlaatuisella mukilahjalla.

Huumorinkukka on paras kukka

Vitsikkyys, leikkisyys ja huumori ovat lapsen ja isän yhteinen kieli jo ennen kuin pienemmän ihmismuodon suu muodostaa sanoja. Nauru on voimaannuttava side, joka pysyy ajan saatossa mukana. Ainoastaan naurun aiheuttavat asiat tuppaavat vuosien kulussa muuttumaan.

Isän voi sanoa olevan ehtymätön komiikan lähde. Hassuttelut lapsuuden leikeissä, hauskat tarinat joulupöydässä tai tahattoman kömpelö viestiminen puhelimella. Kun muistelee taaksepäin, riittää isästä lämpimän hauskoja muistoja vuosien varrelta, jotka pulpahtelevat aika ajoin mieleen saaden hymyn huulille.

Hanki isälle lahja, joka saa naurulihakset töihin. Tarraudu vaikka isään kiinni – tällä kertaa ihan kirjaimellisesti.

Isän kasvot on peitetty kuvatarroilla
Kuvatarra lompakossa

Lue lisää