Lahja ylioppilaalle tai valmistuneelle

Haussa lahja ylioppilaalle tai valmistuneelle?

Tässä 3 loistavaa vinkkiä

Alku- ja keskikesä ovat juhlien sesonkia. Mietitkö mikä olisi sopiva lahja nuorelle? Katso tästä parhaat ideat ylioppilaalle, valmistuneelle ja ripille pääsevälle.


Pian on kesän juhlien aika, kun uudet ylioppilaat, ammattiin valmistuvat sekä ripille pääsevät juhlistavat saavutuksiaan. Mutta millainen valmistujaislahja tai rippilahja olisi nuorelle mieleen? Videolta näet vinkit, kuinka muistat nuorta tämän tärkeänä päivänä.

Silloin ja nyt -kuvapari kehyskuvassa

Anna opintonsa päättävälle tai rippikoulun suorittaneelle lahjaksi pysyvä muisto, jossa yhdistyy kaksi aikakautta. Silloin ja nyt -kuvaparit trendaavat somessa, mutta parhaiten ne pääsevät oikeuksiinsa kehyksissä.

Silloin ja nyt -kuvaparin luomiseen tarvitset juhlasankarista kaksi erillistä valokuvaa, joista toinen esittää menneisyyttä ja toinen nykyhetkeä. Aseta kuvat rinnakkain ja teetä niistä näyttävä kehyskuva lahjaksi. Kuvaparin luominen onnistuu helposti verkkosivujemme editorilla, kun valitset tuotteeseen layout-vaihtoehdoista "Vapaa kuvamäärä". Kuvien yhteyteen on mahdollista lisätä myös tekstiä.

Erillistä kehystä lahjaa varten ei tarvitse hankkia, sillä kehyskuva on kuvan ja kehyksen näppärä yhdistelmä. Puukuitulevyyn painettu kuvapari on helppo laittaa esille mukana toimitettavan tukijalan avulla. Naarmuuntumiselta suojattu kiiltävä kuvapinta tekee kehyskuvasta erittäin säväyttävän lahjan. Saatavilla on kolme kokovaihtoehtoa.

Rahaa lahjaksi hauskasti kortin välissä

Rahaa lahjaksi hauskasti kortin välissä

Tyypillinen lahja nuorelle miehelle tai nuorelle naiselle on kukka ja kirjekuoreen laitettu seteli – varsin klassinen lahja niin lakkiaisten sankarille kuin konfirmoidullekin. Rahalahja on usein toivottu, mutta luonteeltaan hivenen persoonaton. Mitä jos antaisitkin rahaa lahjaksi hauskasti kortin välissä? Askartele paperista korttiin kiinnitettävä setelisinetti, jonka keskelle muodostuu rusetti. Näin rahalahja on kuin pieni lahjapaketti itsessään.

Setelisinettiä varten tarvitset vain setelin, kartonkia, sakset ja kaksipuolista teippiä (paperiliima soveltuu myös). Tässä esimerkissä käytimme 20 euron seteliä. Katso video ylempää ja tee perässä:

  • Leikkaa kartongista n. 3 x 19 cm:n kaistale ja aseta seteli sen keskelle.
  • Taita kaistaleen ylä- ja alareuna kohti keskiosaa ja leikkaa molempiin päätyihin V-muoto, jotta keskelle muodostuu rusetin alku.
  • Tee saksilla keskustaa kohti kaksi viiltoa, jotka ovat samalla korkeudella – yksi kaistaleen vasemmassa ja toinen oikeassa reunassa.
  • Taivuta viiltojen kohdalta kaistaleen päädyt yhteen, ja rusetti on valmis. Jos haluat, voit pyöristää rusetin kulmat. 

Sekä valmistuneelle että konfirmoidulle on rahalahja varmasti mieluisa. Onnittelukortistakin voi tehdä ikimuistoisen. Kuva-arkiston aarteista teetetty kortti välittää onnittelut mieleenpainuvalla tavalla. Löytyisikö korttiin esimerkiksi kuva vuosien takaa, kun koulutie oli vasta aluillaan? Tai kuva nuoresta koulukirjojen äärellä? Voit käyttää korttiin myös samaa silloin ja nyt -kuvaideaa kuin kehyskuvassa.

Ylioppilaslahjan paketointivinkki

Paketoi lahja teeman mukaiseen juhla-asuun

Paketoinnissa on lupa leikitellä ja käyttää mielikuvitusta. Mitä jos käärisitkin lahjan juhlien teeman mukaiseen asuun? Ylioppilaalle saat valkolakkia muistuttavan paketin, kun kiedot lahjan ja valkoisen kirjekuoren ympärille mustaa satiininauhaa ja kiinnität sen jälkeen nauhan päälle keltaisen kuvatarran lyyraksi. Tarran avulla kirjekuori pysyy tukevasti kiinni paketissa ja tekee lopputuloksesta viimeistellyn.

Kuvatarrat voit personoida haluamallasi tavalla. Painata tarraan esimerkiksi onnitteluteksti tai valmistuneen kuva. Tekstin lisääminen onnistuu helposti tietokoneelle ladattavalla, ilmaisella Designer-ohjelmalla. Designer tunnistaa myös kaikki koneelle lataamasi fontit. Tarran taustana voit käyttää mitä tahansa omaa jpg-kuvaa. Pyöreillä tai suorakulmaisilla kuvatarroilla koristelet pakettien ohella näppärästi myös kirjekuoret ja kortit.

Lue lisää