Lahja opettajalle

Mitä lahjaksi opettajalle tai hoitajalle?

Nappaa 3 takuuvarmaa ideaa

Kouluvuoden, eskarin tai päiväkodin päättyessä on mukava muistaa lapselle tärkeitä aikuisia. Katso vinkkimme, ja löydä sopiva lahja opettajalle tai hoitajalle.


Kevätjuhlien kynnyksellä moni haluaa kiittää ja muistaa lapsen elämässä olevia aikuisia niin koulussa, päiväkodissa kuin kerhossakin. Mutta mitä antaa lahjaksi arvokasta työtä tekevälle opettajalle, hoitajalle tai varhaiskasvatuksen ammattilaiselle? Vaikka lahjan antaminen ei suinkaan ole pakollista, pieni kiitollisuuden ele lämmittää aina mieltä. Nappaa alla olevalta videolta parhaat vinkit opettajien ja hoitajien muistamisiin.

Kiitoslahja opelle uniikissa kulhossa

Käytännölliset lahjat ovat varma valinta. Kun lahjaan yhdistää vielä jotain uniikkia, jää se takuulla mieleen. Ikimuistoinen hyötylahja on esimerkiksi kulho, jonka reunaa koristaa saajalle merkityksellinen kuva. Kulhoon voi painattaa kuvan opettajalle rakkaasta maisemasta, yhteiskuvan oppilaista, päiväkodin ohjaajan lempiharrastukseen liittyvän kuvan tai vaikkapa valmentajan käyttämät kannustussanat.

Kulho on ihana lahja sellaisenaan, mutta sen voi täyttää myös pienillä herkuilla tai istuttamalla siihen pieniä kasveja. Valitse kasvi, joka on helppohoitoinen ja kestää opettajan tai hoitajan kiireistä arkea. Esimerkiksi pienet mehikasvit ja kaktukset vaativat vain vähän kastelua ja ovat sopivan kokoisia kulhoon istutettaviksi. Voit liittää mukaan myös kasteluohjeen, jotta kasvista huolehtiminen olisi mahdollisimman vaivatonta.

Saat hauskan lisän kasvilahjaan, kun asettelet multaan koristetikun, jossa lukee ”Kiitos, kun autat kasvamaan” tai ” Thanks for helping me grow”. Koristetikkua varten tarvitset kuvatarroja ja cocktailtikkuja. Kiinnitä kaksi kuvatarraa cocktailtikun ympärille ja koriste on valmis! Kuvatarrat voit personoida haluamallasi tavalla. Jos haluat tarroihin tekstiä, se onnistuu ilmaisella Designer-ohjelmalla.

Opettajan muistaminen omatekoisilla herkuilla

Kuvatarra sinetöi herkkulahjan

Itse tehdyt lahjat ilahduttavat aina. Opettajalle voi toivottaa makoisaa kesää kotona leivottujen keksien tai itse tehtyjen karkkien avulla. Suussa sulavat fudget ovat nappivalinta silloin, kun herkkujen tekemiselle ei ole uhrata kovin paljoa aikaa.

Kokoa makoisat muistamiset kauniiseen purkkiin ja viimeistele lahja kuvatarralla. Tarraan voi ikuistaa esimerkiksi kuvan lahjan antajasta, saajasta tai molemmista heistä. Ruokalahjojen mukaan kannattaa lisätä myös raaka-aineluettelo mahdollisten allergioiden varalle.

Herkkujen ohella opettajaa voi muistaa muullakin itse tehdyllä. Villasukat ja jalkakylpysuola lämmittävät saajan mieltä varmasti. Myös pyykkietikka on ihana ja edullinen DIY-lahja opettajalle.

Opettajan muistaminen hauskalla kortilla

Kiitä opea persoonallisella kortilla

Opettajan ja hoitajan muistamisessa tärkeintä on kiitollisuuden ilmaisu. Paras lahja opettajalle onkin sanoa kiitos ja toivottaa hyvää kesää. Sen voi tehdä myös kirjallisesti omasta kuvasta tehdyllä kortilla. Persoonallinen kortti jää mieleen ja tallentuu muistojen laatikkoon. Saat opettajan hymyilemään leveästi, kun nappaat korttia varten esimerkiksi kuvan, jossa perheen koululainen paistattelee päivää aurinkolasit kasvoillaan ja lisäät kuvan yhteyteen rimmaavan tekstin ”Less teaching – more beaching”.

Korttiin kirjoitetut kauniit sanat viimeistelevät omasta kuvasta toteutetun kortin. Aloita kortti kiittämällä opettajaa hänen opetuksestaan ja työstään. Voit kirjoittaa esimerkiksi "Kiitos kaikesta, mitä olet tehnyt minun hyväkseni tänä vuonna" tai "Kiitos, että olet ollut kärsivällinen ja kannustava opettaja". Kortissa voi myös kertoa, mitä tärkeää lukuvuoden aikana on opittu.

Lue lisää