Talleta talven upeat hetket kuviin

Lumi sulaa, muistot ei! Talleta talven upeat hetket kuviin

Tämäkin talvi on täynnä uusia elämyksiä, kivoja sattumuksia ja loman riemuja. Ja talvikuvaus – se on ihan parasta! Kuvattavaa riittää hienoista talvimaisemista ja lumessa peuhaavista lapsista mukavaan laskettelureissuun. Katso kuvausvinkit talveen ja talleta riehakkaimmat talvimuistot ifolorin kuvakirjaan tai teetä valokuviksi.

Loma on aina yhtä odotettu ja tervetullut. Jos tänä vuonna vietätkin lomaa kotimaassa, niin onneksi olkoon! Hienoja kohteita ja kivaa tekemistä riittää yllin kyllin. Lyhytkin pyrähdys lähiseudulle tai rauhallinen sunnuntaikävely luonnossa antaa uutta virtaa ja iloa elämään. Joten ei kun kamera mukaan ja nauttimaan Suomen ihanasta talvesta ja talvikuvauksesta!

 

Onnellisia hetkiä ihan lähellä

Usein käy niinkin, että onnellisimmat hetket syntyvät odottamatta ja lähtemättä kotipihaa kauemmas. Kuten lasten peittelemätön ilo lumesta, ne höpsöt porkkananenäiset lumiukot, puhtaalle hangelle tehty lumienkeli tai ensimmäiset horjuvat kokeilut suksien päällä – mikä onni sitä riemua on seurata! Hetket kestävät, niin no, vain hetken, mutta kuvissa tai helppotekoisessa kuvakirjasessa muistot säilyvät ja voit palata niihin vielä vuosienkin päästä.

Kuvakirjanen

Parasta lomalla: kuvausretki talviluontoon

Vietätpä lomaa kotona, mökillä, Lapissa tai ihan missä vain, ota ainakin yhtenä päivänä teemaksi talvikuvaus. Eväät mukaan, tarpeeksi lämmintä päälle ja ulos luontoon – siinä resepti mainiolle lomapäivälle. Ja kuvattavaahan piisaa, kun valkoinen lumi hohtaa puiden oksilla ja tekee maisemasta puhtaan ja pehmeän kumpareisen. Hyvällä tuurilla törmäät lintuihin ja eläimiin, joista saa herkkiä talvikuvia valkoista lunta vasten. Ja iloisimmat selfiet, ne syntyvät rentouttavalla kahvitauolla luonnon siimeksissä.

Talleta talven upeat hetket kuviin

Suosituimmat kuvauskohteet talvella

Talvi on uskomattoman kuvauksellista aikaa. Lumen peittämät tykkypuut, vastasatanut valkeus kaupungin kaduilla, ajelehtivat jäälautat, auringonlaskun hempeän pastilliksi tai hurjan oranssiksi värjäämä taivaanranta… Ikuista ohikiitävät hetken kuviin, jaa ystäville Instagramissa ja talleta itselle helppoon kuvakirjaseen tai muihin laadukkaisiin kuvakirjoihimme.

Auringossa kylpevä luminen Riisitunturi tai soma joulupukin mökki Levillä ovat huippusuosittuja kuvauskohteita talvella. Tai jos lomasi suuntautuu kansallispuistoon, niin anna kameran laulaa! Kansallispuistoissa on takuuvarmasti kaunista luontoa, valmiita reittejä on helppo kulkea ja eväspaikkoja on sopivin väliajoin.

Yksi suosituimmista kuvauskohteista talvella on tietenkin revontulet. Onneksi niitä näkee toisinaan etelässäkin ja silloin kannattaa jättää yöunet väliin ja mennä koko perheen tai kaveriporukan kanssa kuvaamaan talvitaivaan värikästä tulitanssia. Oikein onnistuneista otoksista voi vaikka tehdä kuvakirjasen ulkomaisille ystäville.

Talleta riehakkaimmat talvimuistot kuvakirjaan tai teetä valokuviksi.

Pari käytännön kuvausvinkkiä talveen

  • Pukeudu lämpimästi, ettei elämäsi kuva jää kylmän takia ottamatta.
  • Ota vara-akku tai varavirtalähde mukaan, sillä kylmässä akku kuluu nopeasti.
  • Ota kuva mahdollisimman valoisana aikana.
  • Tarkista ISO-asetus. Myös kännykän kamerassa voi säätää ISO-lukua, joka määrittää kuvan herkkyyden. Harmaana päivänä luvun on hyvä olla alle 80O, ettei kuvasta tule suttuista.
  • Sommittele. Maisemakuvaan saa syvyyttä, kun kuvan etualalla on vaikka värikkäästi pukeutunut lapsi mittatikkuna.
Ifolorin kuvakirjasen teko käy hetkessä kännykällä.

Helppo tapa tehdä kuvakirja jopa 5 minuutissa

Ifolorin kuvakirjasen teko käy hetkessä. Valitse 21 talvimuistoa ainutlaatuiseen kuvakirjaan ja jaa läheistesi kanssa. 

Lue lisää