⭐ Tutustumistarjous: pöytäkalenteri puutelineellä -40 % ⭐

 • Vuosikalenteri omista kuvista

  Vuosikalenteri 2023 omista kuvista

  Omista kuvista tehty vuosikalenteri on paras ystäväsi arjen pyörityksessä. Se paitsi auttaa sinua menojen ja tärkeiden päivien muistamisessa, myös ilahduttaa kuvillaan vuoden jokaisena päivänä. On erityisen kätevää, että Ifolorin vuosikalenteriin voit lisätä koko vuoden tärkeät menot ja merkkipäivät jo tilausvaiheessa. Sinun ei siis enää tarvitse kirjoitella niitä jälkikäteen kalenteriin käsin.

  Vuosikalenteri jokaiseen makuun

  Millaisen vuosikalenterin tarvitset? Haluatko tilaa omille menoillesi ja muistiinpanoillesi? Vai onko sittenkin tarve kalenterille, jossa näkyvät kaikkien perheenjäsenten menot? Ehkä keittiöön seinäkalenteri ja työhuoneeseen pöytäkalenteri – tai pieneen keittiöön näppärän kokoinen keittiökalenteri? Tai ehkä haluatkin kalenterin, jossa näyttävät kuvat ovat pääosassa? Tutustu vaihtoehtoihin, niiden joukosta löydät varmasti oman vuosikalenterisi.

  Seinäkalenteri

  Seinäkalenteriimme ovat monet ihastuneet, eikä syyttä. Tässä laadukkaalle paperille painetussa kalenterissa on paljon malli- ja värivaihtoehtoja eli saat muokattua sen juuri sellaiseksi, kuin haluat. Yhden kalenterikuukauden kohdalle voit lisätä 1-12 kuvaa. Seinäkalenterissa on hyvin tilaa myös omille muistiinpanoillesi.

  Kuukausikalenteri

  Tyylikkään kuukausikalenterin voit valita mustana tai valkoisena. Tähän kalenteriin voit lisätä yhden kuvan jokaisen kuukauden kohdalle. Muistiinpanoille on tilaa myös tässä mallissa. Kuukausikalenteri on uusin mallimme, mutta jo nyt yksi asiakkaidemme suosikeista!

  Vinkki! Myös kuvilla voi kikkailla mielensä mukaan. Kalenteripohjissa on varattu kuvapaikka jokaisen kuukauden pääkuvalle. Voit kuitenkin lisätä toisen kuvan esimerkiksi kalenteriruudukon taakse, jolloin yhdellä aukeamalla on käytännössä kaksi kuvaa.

  Voit lisätä kalenteriisi extrakuvia joko raahaamalla kuva kalenterin päälle tai Mac Designerissä myös painamalla ”Lisää” ja sen jälkeen ”Kuva”. Kun kuva on avautunut kalenteriaukeaman päälle, klikkaa hiiren oikealla painikkeella avataksesi valikon, josta voit painaa ”Kuva taustaksi” ja ”Alasivu” tai “Käytä taustana alasivulla” (Mac Designer) tai "Kuva" ja "Käytä taustana alasivulla" (Windows Designer) . Jos kuvan päälle jää ylimääräinen harmaa kuvapaikka, saat sen pois Delete-painikkeella.

  Mac Designer: kuva taustaksi

  Vinkki! Onko käytössäsi pystykuva, joka jakautuisi kauniisti kahdelle sivulle? Voit liittää saman kuvan molemmille sivuille helposti.

  Mac Designer: Vie kuva kalenterin sivulle ja klikkaa hiiren oikealla painikkeella avataksesi valikon, josta voit painaa ”Kuva taustaksi” ja ”Molemmat sivut”.

  Windows Designer: Raahaa kuva kalenterin sivulle, jolloin näkyviin ilmestyvät marginaalit ja voit pudottaa kuvan kohtaan ”Aukeaman tausta”. Vaihtoehtoisesti voit viedä kuvan kalenterin sivulle, klikata kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja valita valikosta ”Kuva” ja ”Aseta taustaksi aukeamalle”. Ylimääräisen tyhjäksi jääneen kuvapaikan saat pois Delete-painikkeella.

  Windows Designer: kuva koko kalenterisivun taustalle
  Perhekalenteri

  Jos haluat vuosikalenterisi kokoavan yhteen näkymään koko perheen menot, valintasi on ehdottomasti perhekalenteri. Perhekalenteriin mahtuu jopa viiden perheenjäsenen menot: työt, tapaamiset, koulut, harrastukset ja juhlat. Näet yhdellä silmäyksellä, kuka ehtii käymään maanantaina kaupassa ja kenellä on parhaiten aikaa kuskata lapsi harrastuksiinsa keskiviikkona. Touhukkaan arjen vastapainoksi kannattaa merkitä kalenteriin myös ne illat, jolloin vietetään yhteistä aikaa perheen kesken.

  Panoraamakalenteri

  Jos haluat kalenterisi tarjoavan visuaalisia elämyksiä aamukahvin tai työpöydän ääressä istuessasi, valitse panoraamakalenteri. Pääosassa ovat kuvat: 60 cm:n levyiseen panoraamakalenteriin saat esille näyttävästi upeimmat otoksesi vaikkapa lomalta tai luontoretkeltä. Tämänkin kalenterin avulla pysyt menossa mukana, kuvien alapuolella viikonpäivät ja päivämäärät ovat nimittäin sievässä rivissä.

  Keittiökalenteri

  Keittiökalenteri tarjoaa iloa ja hyötyä kätevässä koossa: tähänkin kalenteriin saat kuvitukseksi mieluisimmat kuvamuistosi ja siinä on paljon muistiinpanotilaa – mutta sen leveys on vain 15 cm. Todella kompakti ajankäytön apulainen siis!

  Edellä mainitut kalenterimallit ovat seinäkalentereita. Jotkut asiakkaamme haluavat seinäkalenterin sijaan tai kaveriksi pöytäkalenterin, koska se toimii vaikkapa työpöydällä näppäränä ja näkyvänä tärkeiden päivien muistuttelijana. Kun kalenteria kuvittavat lempikuvasi, silmä lepäilee siinä mielellään. Pöytäkalenterin kaveriksi työpöydälle sopii erinomaisesti hiirimatto omalla kuvalla.

  Ideoita vuosikalenterin kuvitukseksi

  Kun olet löytänyt tarpeisiisi sopivan vuosikalenterin, on aika miettiä sen kuvitusta. Tässä muutama idea – valitse yksi, yhdistele useita tai keksi ihan oma!

  • Ammenna lomakuvista iloa arkeen: kuvita vuosikalenteri parhailla lomamuistoilla. Näin voit palata lomatunnelmiin kesken arkiaskareiden. Olisiko kalenterissasi marraskuun kohdalla vaikkapa kuva loman upeimmasta auringonlaskusta tai maaliskuun kohdalta rannalla nautitut ihanat italialaiset jäätelöt? Tai kesäkuussa kuva perheen yhteiseltä onkireissulta ja syyskuussa Lapin ruskaa.

  • Jos sinulla on lemmikki, puhelimesi todennäköisesti pursuilee kuvia tästä pikku nöpönenästäsi. Kuvita vuosikalenterisi kuukaudet valitsemalla lemmikistäsi juuri kyseisenä kuukautena otettu kuva.

  • Kokoa edellisen vuoden kuvia kalenteriin siten, että jokaisen kalenterikuukauden kohdalta paljastuu muisto samalta kuukaudelta tasan vuosi sitten.

  • Tehkää vuosikalenterin suunnittelusta koko perheen yhteistä tekemistä. Jokainen perheenjäsen valitsee kalenteriin omia lempikuviaan.

  • Kenellä on syntymäpäivät tammikuussa? Entä kenen kanssa vietät ystävänpäiväsi helmikuussa? Kuka valmistuu toukokuussa? Kenellä on nimipäivä lokakuussa? Käytä kalenterin kuvia muistutuksina vuoden tärkeistä päivistä.

   Käytä kalenterin kuvia muistutuksina vuoden tärkeistä päivistä.

  Vinkki! Kalenteripohjista löytyy kätevästi valmiina kaikki Suomen viralliset juhlapäivät, mutta tiesitkö, että voit myös lisätä henkilökohtaisia tapahtumia tai ihan mitä vaan tekstiä haluamasi päivän lokeroon? Kalenteriin voi siis merkata suoraan syntymäpäivät, vuosipäivät, tulevan kesän häät ja vaikka oman lemmikkimarsun nimipäivän. Toisin sanoen vain mielikuvituksesi on rajana.

  Näin lisäät tapahtumia Designer-ohjelman Mac-versiolla:

  Paina vain kohtaa ”Tapahtumat”, klikkaa avautuneen laatikon yläkulmassa olevaa plussaa ja määrittele uuden tapahtumasi päivämäärä ja nimi. Kätevää!

  Juhlapäivien lisäys Mac Designerissa

  Näin lisäät tapahtumia Designer-ohjelman Windows-versiolla:

  Valitse Kuvakalenterit-välilehdellä ”Muuta ominaisuuksia”, klikkaa avautuneen laatikon kohdassa Juhlapäivät “Muokkaa” ja paina “Luo oma merkintä”.

  Juhlapäivien lisäys Windows Designerissa

  Vinkki! Omilla kuvilla kuvitettu vuosikalenteri tai kuvakirja on toivottu ja persoonallinen lahja, jota ei kaupasta saa. Persoonallinen lahja tarvitsee tietysti myös persoonallisen omalla kuvalla varustetun kortin.

  Vinkki! Jos haluat, että lähetämme tuotteen suoraan lahjan saajalle, se onnistuu helposti kun kirjoitat tilatessasi hänen osoitteensa toimitusosoitteeksi.

   

  Usein kysyttyä vuosikalentereista

  Onko vuosikalenterissa tilaa omille merkinnöille?

  Seuraaviin kalenterimalleihin on mahdollista tehdä kynällä omia merkintöjä:

  Mitä materiaalia vuosikalenteri on?

  Seinä- ja panoraamakalenteriin on mahdollista valita kiiltävät tai silkkimatat sivut. Muut kalenterit valmistamme vain silkkimattana. Paperin paino on 200 g/m².

  Minkä kokoisia seinäkalenterit ovat?

  A3, A4 ja neliönmallinen 21 x 21 cm ovat tilattavissa olevat seinäkalenterikoot.

  Lue lisää