10 ideaa vuosikirjaan

10 ideaa vuosikirjaan

Kirjoittaja ifolor,

Lapsen kasvu, harrastuksen huippuhetket ja vuodenajat luonnossa. Siinä kolme teemaa, joista jokaisesta voisi tehdä ihan oman vuosikirjansa. Kokosimme yhteen asiakkaidemme ideoita vuosikirjaan.

1. Vauvan ensimmäinen vuosi

Vauva kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia ensimmäisen vuotensa aikana. Vuosi on ihmeitä täynnä: ensimmäinen hymy, kääntyminen vatsalleen, istumaan opettelu ja konttaaminen sekä kaikki ne hauskat ilmeet. Tallenna muistot vauvan vuosikirjaan! Kirjasta saat ihanan muiston niin itsellenne kuin vauvan kummeille ja isovanhemmille.

Kuvakirja: vauvan ensimmäinen vuosi
Tämä kuvakirjamalli: Deluxe 21 x 21 cm

2. Lapsen vuosi kuvakirjaksi

Mitä pitää huomioida lastenkirjaa tehdessä? "Lapsen on vaikea hahmottaa, kuinka pitkä aika vuosi on. Kaksivuotias saa ajasta paremman käsityksen omien elämäntapahtumiensa kautta, jotka vielä jaetaan vuodenaikoihin”, kertoo Tuulikki Paasonen, joka teki kaksivuotislahjaksi lapsenlapselleen Joelille kirjan pojan omasta elämästä. Siitä tuli Joelin suosikkilahja, jota luetaan päivittäin.

Lue Tuulikin vinkit vuosikirjan tekoon lapselle » 

Kuvakirja: lapsen vuosi
Tämä kuvakirjamalli: Deluxe 21 x 21 cm

3. Lemmikin vuosi

Tuurin perhe kokosi Hugo-kaninsa elämää kansien väliin. Sympaattinen kuvakirja muistuttaa, että lemmikki on perheenjäsen siinä missä muutkin. Lemmikkikirja ilahduttaa myös muita sukulaisia – se on siis myös erinomainen lahja.

Tutustu suloiseen ”Huggis”-kuvakirjaan »

Kuvakirja: lemmikin vuosi
Tämä kuvakirjamalli: Deluxe A4 vaaka, kiiltävät sivut

4. Runovuosi

Kirjoitatko runoja pöytälaatikkoon? Oletko koskaan ajatellut, että voisit tehdä oman runokirjan? Sen tekeminen on yksinkertaista: kerää vain runot ja yhdistä ne ottamiisi kuviin. Taittoon voit ottaa mallia vaikkapa julkaistuista runokirjoista. Leikittele rohkeasti erilaisilla fonteilla ja kuvamuokkauksilla – vain luovuus on rajana!

Kuvakirja: runovuosi
Tämä kuvakirjamalli: Deluxe 21x21 cm

5. Luontokuvavuosi

Vuoden 2016 kuvakirjakilpailun voittaja Aku Kankaanpää on innokas luontokuvaaja. Hänen upeat kuvakirjansa ovat keränneet ihastusta. Ota mallia hänen tekemistään vuosikirjoista, johon hän kokoa vuoden huikeimmat luontokuvaotoksensa.

Kuvakirja: luontokuvavuosi
Tämä kuvakirjamalli: Premium 28 x 28 cm

6. Puutarhan vuosi

Miltä näyttää puutarhasi vuodenkierto? Puutarha ja kasvun seuraaminen ovat harrastus jo sinänsä, johon voi muitta mutkitta lisätä yhden mielenkiintoisen elementin – puutarhan vuosikirjan tekemisen. Miltä näytti sinun puutarhasi vuosi 2016?

7. Mökin vuosi

Myös rakkaat paikat ansaitsevat oman kuvakirjansa. Rilla Tervonen kokosi mökin kauniit tunnelmointikuvat kirjaan nimeltä Mustan mökin vuosi. Kirja esittelee nimensä mukaisesti vuodenaikojen vaihtumista mökillä.

Kuvakirja: mökin vuosi
Tämä kuvakirjamalli: Soft

8. Koriskavereiden kausikirja

Espoon Tapiolan Hongan koristyttöjoukkueella kertyy yhden kauden aikana satoja kuvia. Niitä on kaikkien kännyköissä sekä vanhempien kameroissa. Hauska idea olisi kerätä koko joukkueen kauden mittaan otetut selfiet ja pelireissukuvat yhteen ja tehdä niistä kuvakirja, josta kaikki saisivat tilata oman kopionsa.

Kuvakirja: koriskavereiden vuosikirja
Tämä kuvakirjamalli: Deluxe A4, pysty

9. Vuosikirja lapsen piirroksista ja askarteluista

Kannettiinko teilläkin kotiin iso kasa päiväkodissa tai koulussa tehtyjä piirustuksia ja askarteluja? Ota niistä kuvat ja tee pienelle taiteilijalle oma vuosikirja.

Kurkkaa, millaisen kuvakirjan Susanna-äiti teki Elsa-tyttärelleen »

10. Vuoden parhaat palat kännykässä

Monen puhelimesta löytyy materiaalia vuosikirjaan yllin kyllin. Kuvakirjan voi tehdä myös erikoisemmalla kulmalla. Vai miltä kuulostaisi tehdä kuvakirja pelkästään omista jaloista? Tai millainen kuvakirja sinulla syntyisi omasta Instagram-kuvavirrastasi? Sellaisista kuvakirjoista löydät esimerkin täältä »

#viikkokuvahaaste kuluvalle vuodelle:

  1. Ota joka viikolta yksi kuva puhelimellasi.
  2. Kirjoita kuvaan tekstiksi, mikä oli viikkosi kohokohta.
  3. Kokoa kuvat teksteineen kuvakirjaan. 52 viikkoa, 52 kuvaa. Aloita päiväkirjan tekeminen Designer-ohjelmaan jo nyt ja tee kirjaa eteenpäin viikko kerrallaan!

Lue lisää