Kuvakirja perhemuistoista

Perhemuistojen tallentaminen kuvakirjaan

– katso 10 ihanaa ideaa

Luo kestäviä lapsuusmuistoja valokuvakirjalla. Näillä ideoilla kokoat rakkaat hetket samojen kansien väliin ja saat lapsuuskuvat talteen konkreettisesti.

Lapsuus on täynnä kasvua ja kehitystä – hetkiä, jotka tuntuvat suurilta saavutuksilta niin lapselle kuin vanhemmillekin. Mutta samalla nämä ainutlaatuiset hetket kiitävät nopeasti ohi. Koska muisti on herkkä ja altis unohtamiselle, arvokkaita perhemuistoja ei kannata jättää sen varaan. Kuvakirja auttaa säilyttämään muistot elävinä ja tarjoaa mahdollisuuden palata niihin uudelleen. Erityisen tärkeä kuvakirja tulee olemaan lapsellesi: se tarjoaa ikkunan omaan menneisyyteen.

Digitaalisella aikakaudella perhemuistojen säilyttäminen valokuvakirjassa tarjoaa myös hyvän lisävakuutuksen ikävien yllätysten varalle. Olisi sääli menettää kuvat yhteisistä hetkistä, jotka olisi halunnut näyttää lapselle tämän kasvettua vanhemmaksi. Kuvakirjassa arvokkaat lapsuuskuvat säilyvät, vaikka puhelin hajoaisi tai pilvipalveluun pääsy estyisi yllättäen. Perhekuvat ansaitsevat paikan kirjassa, ja paras valokuvakirja onkin sellainen, josta riittää iloa yli sukupolvien.

Kuvakirjaideoita perhemuistoista

Jotta pääsisit oman kuvakirjan luomisessa helposti alkuun, koostimme parhaat ideat perhemuistojen tallentamiseen.
 

1. Ensimmäinen vuosi

Ensimmäinen hymy, ensimmäiset askeleet ja ensimmäinen syntymäpäivä. Luo kuvakirja, joka kattaa lapsen ensimmäisen vuoden elämästä. Sisällytä kuvakirjaan merkityksellisiä hetkiä lapsen kasvusta, kehityksestä ja tärkeistä virstanpylväistä. Lisää myös kuvia läheisistä ihmisistä, jotka olivat osa lapsen ensimmäistä vuotta.

Kuvakirja perhemuistoista

2. Kasvukirja

Lapsen kasvaessa kehitystä tapahtuu vuodesta toiseen. Arjen tiimellyksessä emme välttämättä edes huomaa, kuinka paljon muutosta on tapahtunut. Tee kuvakirja, joka kuvaa lapsen kasvua vuosien varrella. Järjestä lapsuuskuvat kronologisesti ikävuosittain, jolloin kasvu ja kehitys näkyvät selvästi.

3. Harrastuskirja

Toteuta kuvakirja lapsen harrastuksesta. Se voi olla urheilu, taide, musiikki, tanssi tai mikä tahansa muu aktiviteetti, josta lapsesi nauttii. Käytä kuvia ja tarinoita, jotka liittyvät valittuun teemaan, ja suunnittele kuvakirja vaikka yhdessä lapsen kanssa.

4. Sisaruskirja

Sisarussuhde on ainutlaatuinen. Se on täynnä naurua, yhteistä huumoria, pieniä kinasteluja, mutta myös syvää rakkautta ja tukemista. Talleta kirjaan kuvia sisarusten lapsuudesta, yhteisistä seikkailuista, harrastuksista, juhlista ja lukemattomista pienistä hetkistä. Kysy, mitä sisarukset itse haluaisivat toisistaan kertoa, ja tee kuvakirja tekstillä puhuttelevammaksi.

5. Matkakirja

Onko takana ikimuistoinen lomareissu koko perheen voimin? Oliko matkan kohokohta hurvittelu huvipuistossa, hiekkalinnan rakentaminen tai kenties uudet kaverit? Kuvakirjan avulla perheen matkamuistoihin on mukava palata vielä vuosienkin päästä.

6. Piirustus- ja askarteluprojektikirja

Ikuista lapsesi luovuus ja kädenjälki kuvakirjan sivuille. Sisällytä kuvia piirustuksista, askarteluista tai muista luovista projekteista. Voit lisätä kuvatekstejä, jotka kertovat, milloin ja miksi tietyt piirustukset tehtiin sekä mitä ne esittävät.

7. Kuvakirja lempiasioista

Mikä on lapsesi lempiväri? Entä lempiruoka tai -vaate? Toteuta kuvakirja, johon on koottu lapsen lempiasioita. Esittele kirjassa myös muita hänelle rakkaita asioita. Onko lapsellasi esimerkiksi unilelu, joka helpottaa nukahtamista joka ilta tai kirja, jota hän pyytää lukemaan aina uudestaan ja uudestaan?

8. Perheen vuosikirja

Jokainen vuosi tuo mukanaan uusia kokemuksia, kasvua ja saavutuksia. Ikuista kuluneen vuoden tapahtumat perheen vuosikirjaksi. Vuosikirja tarjoaa tilaisuuden koota yhteen niin pienet kuin suuretkin hetket, jotka tekivät ajanjaksosta ainutlaatuisen. Tee vuosikirjan luomisesta perinne ja saat kirjahyllyysi näyttävän kokoelman parhaita perhemuistoja.

Kuvakirja perhemuistoista

9. Kodin ja sen asukkaiden tarina

Koti on monelle meistä paras paikka maailmassa. Mitä jos loisit kuvakirjan, jonka keskiössä on perheenne koti ja sen tapahtumat? Ikuista kuvakirjaan kodissa vietettyjä merkityksellisiä hetkiä ja kerro, mikä tekee teidän kodista erityisen. Voit myös dokumentoida, kuinka koti on muuttunut ajan saatossa. Kenties vuosiin on mahtunut useampikin koti tai jopa muutto ulkomaille.

10. Perheaktiviteettikirja

Yhteinen harrastus koko perheen kesken luo hyviä muistoja, jotka kannattaa tallettaa myös kuvakirjan sivuille. Sisällytä kirjaan kuvia yhteisistä retkistä, leikeistä, peleistä, urheiluista ja muista aktiviteeteista. Voit myös kertoa, miten kyseisestä harrastuksesta tuli koko perhettä yhdistävä juttu.
 

Ifolorin kuvakirjoissa perhekuvasi saavat parhaan mahdollisen kodin. Ensiluokkaiset materiaalit, korkealaatuinen painatus ja kestävä sidonta takaavat kuvakirjojen pitkäikäisyyden. Perhemuistoista tehty kuvakirja on myös erinomainen lahjaidea perheenjäsenille, sukulaisille tai kummeille.

Lue lisää