• Vinkit persoonalliseen kalenteriin

  5 vinkkiä persoonallisen kalenterin tekemiseen

  Kuvakalenteri piristää vuoden jokaisena päivänä. Ifolor Designer -ohjelmalla on helppo luoda yksilöllinen kalenteri omista kuvista. Valikoimasta löytyy useita eri malleja ja kokoja, joten ainutlaatuisen ja persoonallisen kalenterin luominen on helppoa ja nopeaa.

  Ifolor Designer -ohjelman valmispohjat toimivat erinomaisesti ihan sellaisenaan, voit vain raahata haluamasi kuvat oikeille paikoilleen ja olet valmis! Valmiita kalenteripohjia voi kuitenkin myös muokata useilla eri tavoilla, jolloin lopputuloksesta saa entistä mielenkiintoisemman ja yksilöllisemmän.

  Vaihtoehtoja siis riittää ja kalenterin tekeminen on helpompaa kuin koskaan. Kerää tästä alta viisi vinkkiä talteen ja inspiroidu!

  1. Lisää henkilökohtaisia tapahtumia

  Omat juhlapäivät kalenterissa
  Juhlapäivien lisäys Mac-Designerissa

  Kalenteripohjista löytyy kätevästi valmiina kaikki Suomen viralliset juhlapäivät, mutta tiesitkö, että voit myös lisätä henkilökohtaisia tapahtumia tai ihan mitä vaan tekstiä haluamasi päivän lokeroon? Kalenteriin voi siis merkata suoraan syntymäpäivät, vuosipäivät, tulevan kesän häät ja vaikka oman lemmikkimarsun nimipäivän. Toisin sanoen vain mielikuvituksesi on rajana.

  Näin lisäät tapahtumia Designer-ohjelman Mac-versiolla:

  Paina vain kohtaa ”Tapahtumat”, klikkaa avautuneen laatikon yläkulmassa olevaa plussaa ja määrittele uuden tapahtumasi päivämäärä ja nimi. Kätevää!

  Juhlapäivien lisäys Windows-Designerissa

  Näin lisäät tapahtumia Designer-ohjelman Windows-versiolla:

  Valitse Kuvakalenterit-välilehdellä ”Muuta ominaisuuksia”, klikkaa avautuneen laatikon kohdassa Juhlapäivät “Muokkaa” ja paina “Luo oma merkintä”.

  2. Lisää kuva kalenteriruudukon taakse

  Kuva kalenteriruudukon taakse

  Myös kuvilla voi kikkailla mielensä mukaan. Kalenteripohjissa on varattu kuvapaikka jokaisen kuukauden pääkuvalle. Voit kuitenkin lisätä toisen kuvan esimerkiksi kalenteriruudukon taakse, jolloin yhdellä aukeamalla on käytännössä kaksi kuvaa.

  Voit lisätä kalenteriisi extrakuvia joko raahaamalla kuva kalenterin päälle tai Mac Designerissä myös painamalla ”Lisää” ja sen jälkeen ”Kuva”. Kun kuva on avautunut kalenteriaukeaman päälle, klikkaa hiiren oikealla painikkeella avataksesi valikon, josta voit painaa ”Kuva taustaksi” ja ”Alasivu” tai “Käytä taustana alasivulla” (Mac Designer) tai "Kuva" ja "Käytä taustana alasivulla" (Windows Designer) . Jos kuvan päälle jää ylimääräinen harmaa kuvapaikka, saat sen pois Delete-painikkeella.

  Mac Designer: kuva taustaksi
  Windows Designer: kuva taustaksi
  Windows Designer: kuva koko kalenterisivun taustalle

  Bonusvinkki: Onko käytössäsi pystykuva, joka jakautuisi kauniisti kahdelle sivulle? Voit liittää saman kuvan molemmille sivuille helposti.

  Mac Designer: Vie kuva kalenterin sivulle ja klikkaa hiiren oikealla painikkeella avataksesi valikon, josta voit painaa ”Kuva taustaksi” ja ”Molemmat sivut”.

  Windows Designer: Raahaa kuva kalenterin sivulle, jolloin näkyviin ilmestyvät marginaalit ja voit pudottaa kuvan kohtaan ”Aukeaman tausta”. Vaihtoehtoisesti voit viedä kuvan kalenterin sivulle, klikata kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja valita valikosta ”Kuva” ja ”Aseta taustaksi aukeamalle”. Ylimääräisen tyhjäksi jääneen kuvapaikan saat pois Delete-painikkeella.

  Alla olevassa helmikuulle valitussa kuvassa lumessa näkyvät tassunjäljet kulkevat yläsivulta alasivulle ja luovat samalla harmonisen yleisilmeen.  

  Kuva kalenterin molemmilla sivuilla

  3. Leikittele Clipartilla ja teksteillä

  Clipart-kuvia kalenteriruudukossa

  Designer-ohjelmasta löytyy laaja valikoima erilaisia Clipart-kuvia, joita voit lisätä käytännössä mihin kohtaan vain. Tämä on hauska tapa tuoda lisää tunnelmaa kalenteriin.

  4. Luo harmoniaa värivalitsimella (vain Designer-ohjelman Mac-versiossa)

  Harmoniaa kalenteriin Mac Designerin värivalitsimella
  Liukuväri Mac Designer -ohjelmassa

  ”Taustat”-kohdassa on valikoima eri värejä, joita voit hyödyntää valitessasi kalenteriaukeamallesi taustaväriä. Sinun ei tarvitse kuitenkaan pitäytyä pelkästään näissä väreissä, koska voit valita taustaväriksi minkä tahansa värin. Valitse ensin ”Lisää” ja sitten ”Väri”. Suorakaiteen muotoinen väripalkki ilmestyy kalenteriaukeaman päälle. Voit valita joko yksivärisen taustan tai liukuvärin, sekä vaikuttaa värin läpinäkyvyyteen. Tässä tapauksessa tammikuulle haluttiin valita läpinäkymätön liukuväri, joka sointuu kuvassa näkyvään auringonlaskuun.

  Koska värit haluttiin poimia kuvan auringonlaskusta, apuna käytettiin värivalitsinta. Värivalitsimen saat käyttöösi, kun painat sateenkaarimaista kuvaketta aloitusvärin vieressä. Tämä avaa uuden ikkunan, josta voit valita minkä tahansa värin pyöreästä väriympyrästä. Tässä tapauksessa apuun otettiin kuitenkin ikkunan alalaidassa oleva pipetin näköinen värivalitsin. Kun värivalitsin on käytössä, voit hiiren avulla liikutella värivalitsinympyrää kuvan päällä ja valita sopivan värin.

  Alla olevassa havainnekuvassa aloitusväriksi valittiin taivaan yläreunassa oleva sininen ja lopetusväriksi horisontissa oleva hempeä vaaleanpunainen.

  Tämän jälkeen voit lisätä värin sivun taustaksi klikkaamalla hiiren oikeaa painiketta ja valitsemalla ”Alue taustaksi” ja ”Alasivu”. Tällä tekniikalla saat taustaväriksi aina kuvaan kauniisti sointuvan värin.

  Iso fontti kalenterin kannessa

  5. Kanteen potkua fontin avulla

  Ifolor Designer -ohjelmassa on valmiina useita eri fonttimahdollisuuksia, joilla saa aikaan kosolti erilaisia tyylejä. Moni ei kuitenkaan tiedä, että ohjelma tunnistaa kaikki omalle tietokoneellesi ladatut fontit.

  Jos siis valmiista fonttivalikoimasta ei löydy täydellistä fonttia, voit ladata netistä mieleisen fontin esimerkiksi Googlen omasta fonttivalikoimasta (Google Fonts). Hyödynnä erikoisfontteja erityisesti kalenterin kannessa, joka on ikäänkuin näyteikkuna kuukausisivuille. Kannen otsikkotekstissä kannattaa joka tapauksessa käyttää isoa näyttävää fonttikokoa.

  Toivottavasti näistä oli apua juuri sinun kalenterisuunnitelmiisi. Ei muuta kuin mukavia hetkiä kalenterin tekemisen parissa. Kalenterista riittää iloa ja informaatiota koko vuodeksi!

  Lataa Designer-ohjelma Mac-tietokoneelle »

  Lataa Desigern-ohjelma Windows-tietokoneelle »

  Tilaa kuvakalenteri netissä »

  Lue lisää