• Kuvakalenteri lahjaksi

  Klassikkolahjan uudet muodot: seinäkalenteri omista kuvista

  Kirjoittaja ifolor,

  Monen kodin seinällä on nimipäiväkalenteri, jonne merkitään tulevat menot ja synttäripäivät. Omista kuvista tehty kalenteri ei ole uusi juttu ja etenkin isovanhemmille se on joulun odotetuin lahja, johon on koottu vuoden mittaan otettuja kuvia lapsenlapsista. Kalentereissa onkin kolme aihetta ylitse muiden: lapset, lemmikit ja luonto.

  Seinäkalenteri vai kuukausikalenteri?

  Ifolorin myydyin kalenterimalli on pitkään ollut pystymallinen seinäkalenteri, nimipäivillä tottakai. Nousussa on kuukausikalenteri, jonka erona seinäkalenteriin on ripustus. Kuukausikalenteri ripustetaan seinälle siten, että kalenteri on ikään kuin kaksiosainen: yläosa on kuva jonka yläreunassa reikä ripustamista varten, keskellä kulkee kierresidonta ja alaosassa on kalenteri. Myös kuukausikalenterissa on suomalaiset nimipäivät ja paljon tilaa omille merkinnöille. Seinäkalenterissa kierresidonta ja ripustus ovat kalenterin yläreunassa, jolloin kuva ja kalenteriosa ovat samalla arkilla.

  Kuukausikalenteri ja seinäkalenteri
  Sekä kuukausi-, että seinäkalenterin taustan saa valkoisena (kuten kuvassa) tai mustana.

  Vinkkejä kuvakalenterin suunnitteluun:

  1. Suunnittele kalenteri Designer-ohjelmalla

  Designer-ohjelmassa on enemmän muokkausmahdollisuuksia kuin nettisivuilta tilattaessa. Voit muun muassa lisätä oman kuvan kalenterisivun taustakuvaksi ja jos haluat kikkailla enemmänkin, saat kuvitettua kalenteripäivän vaikkapa synttäri- tai nimipäiväsankarin kuvalla tai lisätä leikekuvilla (Cliparts) sormukset tai sydämet hääpäivän kohdalle.

  Kalenteri Designer-ohjelmalla

  2. Merkitse merkkipäivät valmiiksi kalenteriin!

  Onko mummilla täysi työ muistaa kaikkien lastenlastensa syntymäpäiviä? Unohtuuko hääpäivä? Designer-ohjelmassa voit kirjoittaa ne valmiiksi kalenteriin näin:

  1. Valitse kuvakalenteri-välilehdeltä Muuta ominaisuuksia. Täällä voit myös valita kalenterin aloituskuukauden, lisätä kalenteriin nimipäivät sekä valita haluatko viikkonumerot näkyviin.

  Muuta kalenterin ominaisuuksia

  2. Valitse Muokkaa.

  Muuta juhlapäiviä

  3. Valitse Luo oma merkintä.

  4. Valitse päivämäärä ja lisää kuvaus esim. Hääpäivä.

  Samasta paikasta voit myös poistaa ne yleiset juhlapäivät, joita et halua kalenterissa näkyvän.

  Lisää oma juhlapäivä kalenteriin
  Hääpäivä kalenterissa

  3. Kalenteri pienelle seinälle

  Jos tilaa on seinällä vain vähän, on keittiökalenteri hyvä valinta. Nimestään huolimatta se sopii lahjaksi vaikkapa pienelle koululaiselle, joka opettelee kirjoittamaan omat harrastukset ja tärkeät menot kalenteriin.

  Kapea keittiökalenteri mahtuu pieneen tilaan

  4. Lahjavinkki omalle perheelle

  Perheen yhteiseksi lahjaksi sopii perhekalenteri, jossa on kuvia vuoden ajalta. Uuden kuukauden kohdalla tulee mietittyä ”Joko tästäkin on jo vuosi!” Perhekalenterissa on paikat viiden perheenjäsenen menoille, nimipäivät ja pieniin kuvapaikkoihin voi hyvin käyttää myös puhelimella räpsittyjä arkikuvia.

  Perhekalenterissa on tilaa viiden perheenjäsenen menoille

  5. Kirjoita joulutervehdys kalenterin kanteen!

  Kannen kuvan valinta aiheuttaa joskus päänvaivaa. Seuraavan vinkin näimme, kun pakkasimme asiakkaidemme kalentereita tuotantolinjalla viime joulun alla: Valitse kanteen jouluinen kuva ja kirjoita hyvän joulun toivotukset kanteen. Kuva voi olla sama kuin joulukortissa.

  Kirjoita joulutervehdys kalenterin kanteen

  Lue lisää