Mukikakku äitienpäivälahjaksi

Mukikakku – makea äitienpäivälahja!

Katso resepti herkulliseen lahjaideaan

Yllätä äiti itse tehdyllä mukilla ja kakulla eli mukikakulla! Vain kaksi vaihetta, ja äitienpäiväherkku on valmis. Tässä artikkelissa tarjoamme lisäksi toisenkin yllättävän tavan hemmotella äitiä – katso mistä on kyse!

VAIHE 1: Kuvamukin tilaaminen

Suuntaa ifolorin verkkokauppaan. Valitse kuva mukiin ja tee tilaus. Saat kuvamukin postitse ja homma onkin siltä osin valmis.

Mukikakku äitienpäivälahjaksi

VAIHE 2: Mukikakun valmistus

Mukikakun teko vie oikeasti vain 5 minuuttia! Se syntyy ilman ihmeempiä leipomisvälineitä: tarvitset vain mikron, lautasen, lusikan ja mukin. Ohjetta voit helposti muuttaa omaan ja äidin makuun sopivaksi.

 

MUKIKAKKURESEPTI
1 annos

 

AINEKSET:

  • 5 rkl vehnäjauhoja 
  • 4 rkl sokeria 
  • 1/2 tl leivinjauhetta 
  • 1 kananmuna 
  • 3 rkl öljyä 
  • Lisäksi: marjoja esim. mustikoita tai pieneksi pilkottuja mansikoita, rouhittua suklaata 

 

TEE NÄIN:

  1. Mittaa mukiin kaikki muut ainekset paitsi marjat ja suklaa. Sekoita pienellä vispilällä tai haarukalla, kunnes taikina on tasaista. Nostele marjat tai suklaarouhe taikinan sekaan.
  2. Voitele muki öljyllä ja kaada taikina mukiin.
  3. Kypsennä mikrossa n. 1 min 15 sek. Tarjoile lämpimänä. Voit myös lisätä päälle kermavaahtoa tai jätskiä.

LISÄVINKKI: Äitienpäivälahjaksi pala rakkautta

Jos innostut leipomisesta, saattaisit innostua myös tästä äitienpäivälahjaideasta: metallirasia täynnä rakkaudella tehtyjä herkkupaloja. Suklaakeksit, toffeekarkit ja muut omatekoiset pikkuherkut saavat äidin suupielet taatusti hymyyn – kuin myös rasian kansi, kun sitä koristaa suloinen kuva. Pieni sydämenmuotoinen rasia on juuri sopivan kokoinen kahdelle herkuttelijalle ja isommasta rasiasta riittää jaettavaksi koko perheelle.

Metallirasia äitienpäivälahjaksi

Lue lisää