• Mukikakku äitienpäivälahjaksi

  Mansikkainen mukikakku – lahja ja äitienpäiväkakku samassa paketissa!

  Mukikakun ainekset
  Mukikakun valmistaminen vei vain viisi minuuttia, kun kaikki ainekset oli nostettu valmiiksi pöydälle.

  Mansikkainen mukikakku

  1 annos

  AINEKSET:

  • 5 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 4 rkl sokeria
  • 1/8 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl maitoa
  • 3 rkl öljyä
  • 2–3 mansikkaa, pilkottuna neljään osaan

  TEE NÄIN:

  1. Mittaa kaikki ainekset, paitsi mansikat, mukiin. Sekoita pienellä vispilällä tai haarukalla, kunnes taikina on tasaista. Tiputa mansikanpalat taikinan päälle.
  2. Kypsennä mikroaaltouunissa 1 ½ minuutin ajan. Jos kakku ei näytä/tunnu valmiilta, kypsennä vielä 30 sekuntia. Tarjoile lämpimänä. Voit myös lisätä päälle kermavaahtoa tai jätskiä.
  Janika teki kuvamukin äitienpäivälahjaksi

  Janika van der Zwaag teki äitinsä nuoruudenkuvasta mukin ja tuunasi siitä samalla äitienpäiväkakun. Viiden minuutin kokkaus – ja mukikakku oli valmis!

  "Mukin kuvaidea lähti kehitteille vanhoista valokuvistamme. Olemme siskoni kanssa aina tykänneet katsella ylijäämäkuvia vanhempiemme nuoruudesta ja omasta lapsuudestamme – niitä, jotka eivät ole koskaan päätyneet valokuva-albumeihin.

  Tämä kuva äidistäni on ollut pitkään suosikkini. Hän on siinä 20-vuotias ja reissaamassa ympäri Suomea hollantilaisen isäni kanssa, joka oli ensimmäistä kertaa Suomessa. Vuosi oli 1987.

  Olin joskus nähnyt netissä hauskan mukikakun ja päätin nyt testata sitä äitienpäivää varten. Sekä kokkaus että mukin teko oli hauskaa. Mukimallejahan ifolorilla on yksi, mutta taustoja valtavasti. Silti kuvalle oli helppo löytää sopiva tausta. Kuvassa olevat äitini vaaleanpunaiset aurinkolasit sointuivat mainiosti pitsisen taustan värimaailmaltaan.

  Lisäsin mukiin vielä tekstin: "World’s best* mum. It’s true, we checked!" Eli "Maailman paras äiti. Totta se on, testattu on!".

  Mukikakku oli hyvää – ja täyttävää. Yksi muki riittää varmasti päivänsankarille!"

  Lue lisää