• Kuvamentori Emilin vinkit digikuvien järjestämiseen

  Digikuvat talteen!

  Kuvaamisesta on tullut kännykkäkameroiden myötä helppoa, mutta haasteena on saada kuvat pysymään järjestyksessä ja varmassa tallessa. Ifolorin kuvamentori Emil Lundberg keräsi vinkit, joiden avulla voit aloittaa omat kuvatalkoosi.

  Meille asiakaspalveluun tulee usein kysymyksiä siitä, miten kännykkäkuvat saa pysymään järjestyksessä ja tallessa. Olen listannut tähän neljä neuvoa, jotka usein annan ihmisille, jotta he pääsisivät ainakin alkuun kuviensa järjestämisessä.

  1. Karsi kuvat jo kännykällä

  Sehän onnistuu helposti missä ja milloin vain, vaikkapa työmatkalla bussissa tai lomamatkan paluulennolla. Alkuun pääseminen saattaa kuitenkin vaatia säännöllisyyttä. Jokaisella meistä on omat tapansa. Itselläni on muistutus kalenterissani joka kuun lopussa: Varmista, että kuvat ovat siirtyneet pilvipalveluun!

  Lue myös: 3 vinkkiä kuvien karsimiseen kännykällä »

  2. Muista tarkistaa varmuuskopiointi

  Onhan puhelimessasi varmuuskopiointi päällä? Koska suurin osa kuvista otetaan nykyään kännykällä, kannattaa varmistaa, että kuvat tallentuvat automaattisesti puhelimesta pilvipalveluun. Jos puhelimesi sattuu katoamaan tai menee rikki, ovat kuvasi kuitenkin hyvässä turvassa.

  Lue myös: Näin tarkistat, onko kännykässäsi varmuuskopiointi päällä »

  3. Tallenna kuvat pilvipalveluun

  Pystyt siirtämään pilvipalveluun tallennetut kännykkäkuvasi kätevästi tietokoneellesi ilman erillistä piuhaa. Pilvipalvelussa sinun ei tarvitse murehtia muistitilasta, koska sinne mahtuvat isotkin kuvapaketit. Pilvipalveluita, joiden käytön voi aloittaa ilmaiseksi, ovat esimerkiksi Dropbox ja Google Drive.

  Lue myös: Kuvat pilveen talteen »

  4. Tilaa suoraan kännykästä

  Voit tilata meiltä kuvatuotteita myös suoraan kännykästäsi. Kun teet tilauksen, pystyt liittämään siihen haluamasi kuvat suoraan puhelimesi kuvagalleriasta. Toki isompien kuvakirjojen tekemiseen suosittelemme Designer-ohjelman asentamista ja kuvien siirtämistä tietokoneelle.

  Lataa Photo Service -sovellus Androille »

  Lataa Photo Service -sovellus iOSille »

  Ifolorin kuvamentori Emil Lundberg

  Emil on ifolorin kuvamentori

  Kauanko olet ollut Ifolorilla töissä?
  ”Olen työskennellyt Ifolorin asiakaspalvelussa kuusi vuotta. Ongelmien ratkominen on palkitsevaa ja antoisaa, eikä vielä tullut vastaan kysymystä, johon ei olisi löytynyt vastausta. Työni tuntuu merkitykselliseltä, koska saan olla ihmisten apuna ja tukena.”

  Otatko itse kuvia?
  ”Kuvat ovat olennainen osa elämääni. On hienoa tallentaa elämän tärkeitä hetkiä ja toisaalta taas käyttää kuvaa vaikka muistilappuna.”

  Missä asioissa pystyt neuvomaan ja auttamaan?
  ”Minulle ohjataan usein tekniikkaan liittyvät kysymykset. Osaan neuvoa myös kuvatuotteiden tekemisessä ja tilaamisessa. Jos en itse osaa auttaa, pyydän työkavereiltani apua. Osaamista ja kokemusta meiltä löytyy niin asiakaspalvelussa, tuotannossa ja kuin laadunvalvonnassakin.”

  Lue lisää