Tee itse ihana joulukalenteri

Tee itse ihana joulukalenteri

Yllätyksiä täynnä oleva joulukalenteri kertoo, että joulu on päivä päivältä lähempänä. Tee itse ihana joulukalenteri lapsille, puolisolle, ystävälle tai omaksi iloksi. Katso helppo joulukalenterin ohje ja nappaa ideat yllätyksiin.

Joulukalenterin teko on helppoa. Näitä tarvitset:
  • 24 retrokuvaa
  • 24 paperipussia (myydään askartelukaupoissa, myös netissä)
  • 24 pyykkipoikaa
  • 24 pusseihin mahtuvaa yllätystä
  • tuoreita tai kuivattuja eukalyptuksen oksia koristeeksi

Katso videolta joulukalenterin ohje.

Näin koristelet joulukalenterin: Joka päivä erilainen retrokuva

Tärkeä osa joulukalenteria on pussin päällä oleva kuva. Onko kuva vihje sisällöstä? Vai kenties hassuttelukuva tai muisto menneeltä vuodelta? Teetä aiheeseen sopivista kuvistasi 24 retrokuvaa. Neliömalliset, valkoreunaiset 10 x 10 cm kuvat ovat vintagehenkisiä, ja kuvan alalaitaan mahtuu hyvin kirjoittamaan kyseisen päivämäärän tai vaikka arvoituksen pussin sisällöstä.

Vinkkejä ja ideoita joulukalenterin yllätyksiin

Täytä itse tehty joulukalenteri hauskoilla ja tarpeellisilla tavaroilla, aineettomilla lupauksilla, tehtävillä tai herkuilla, niin joulun odotus sujuu mukavammin. Erilaiset kuvalahjat ovat mieluisia yllätyksiä ja täynnä ajatusta. Kalenteripusseihin voi laittaa myös karkkia, leffalippuja, leluja, lahjakortteja, kosmetiikkaa, koruja, kukkien siemenpusseja tai vaikkapa lankoja. Myös henkilökohtaiset, aineettomat lupaukset ilahduttavat, kuten ”Vien koiran ulos sunnuntaiaamuisin”, ”Katsotaan sinun valitsemasi leffa ainakin 2 kertaa kuussa” ja ”Torstai on tikkaripäivä”. Anna mielikuvituksesi lentää ja täytä pussukat ihanilla pienillä yllätyksillä.

Magneetit – lahja, joka vetää puoleensa

Yllätä läheisesi kalenterista ilmestyvillä magneeteilla. Vastaanottajan ilo on taattu, kun ikuistat magneetteihin suosikkimuistoja vuoden varrelta. Monikäyttöisillä magneeteilla voi ripustaa kaikkea mahdollista muistilapuista lukujärjestyksiin, piirustuksiin ja tärkeisiin kuitteihin. Yhdessä setissä tulee 12 magneettia, jotka voit sujauttaa yhteen pussiin tai jakaa useamman luukun alle.

Lasinaluset ovat kivoja pikkuyllätyksiä

Kätevät 4 tai 8 kappaleen setit lasinalusia ovat loistava idea kalenterin yllätyksiksi. Jokaisen lasinalusen kuva voi olla erilainen ja voit laittaa alusia kalenteripussukoihin yhden tai useamman per päivä. Kiva kokonaisuus tuo kattaukseen hauskuutta tai tyylikkyyttä, riippuen siitä, millaisia kuvia valitset ja mistä yllätyksen vastaanottaja tykkää.

Avaimenperässä tärkeä muisto kulkee aina mukana

Avaimenperä on hyötylahja parhaimmillaan. Kuvallisen avaimenperän ansiosta muisto rakkaasta henkilöstä tai ikimuistoista hetkestä kulkee aina mukana. Laadukkaasta keinonahasta valmistettu avaimenperä on myös oiva tunniste reppuun tai matkalaukkuun. Saatavilla on neljä eri muotoista avaimenperää: suorakaide, pyöreä, lippu ja sydän.

Uniikit kuoret puhelimen suojaksi

Kätke kalenteripussukkaan uniikit puhelimen suojakuoret. Suosikkikuvilla somistettu kuori erottuu edukseen ja suojaa puhelinta lialta ja kolhuilta päivästä toiseen. Voit tilata suojakuoret joko kiitävänä tai mattapintaisena. Suojakuoria on saatavilla useille iPhone- ja Samsung-malleille.

Joulumuki tarjoaa muhkeamman yllätyksen

Muki omalla mukavalla kuvalla on lahja, josta on iloa pitkään, jopa vuosiksi eteenpäin. Mukissa voi olla kuva tärkeästä perhetapahtumasta, viime joulusta tai mistä vain, mikä varmasti ilahduttaa kalenteriluukun avaajaa. Jouluaaton luukku voi olla myös kooltaan vähän suurempi, vihjaten erityisestä yllätyksestä.

Kehystetty kuva kertoo välittämisestä

Ajattele sitä iloista ilmettä, kun joulukalenterista ilmestyykin kehystetty kuva tärkeästä hetkestä, luukun avaajasta itsestään tai vaikka perheen rakkaasta lemmikistä. Raameihin kehystetty valokuva tuo iloa ja lämpimiä tunteita pintaan aina kuvaa katsellessa. Valitse kotoa valmiiksi löytyvä tai kaupasta ostettu kehys – tyylikäs vaihtoehto on myös pystyyn ja vaakaan asetettava akryylikehys.

Lue lisää