⭐ Tutustumistarjous: pöytäkalenteri puutelineellä -40 % ⭐

 • Kiva idea: DIY-joulukalenteri

  Tee itse kiva joulukalenteri

  Yllätyksiä täynnä oleva joulukalenteri kertoo, että joulu on päivä päivältä lähempänä. Tee itse kiva joulukalenteri lapsille, puolisolle, läheiselle tai vaikka ihan omaksi iloksesi – olet sen ansainnut. Katso tästä helpot ohjeet ja nauti lähestyvän joulun odotuksesta.

  Joulukalenterin teko on helppoa. Näitä tarvitset:

  • 24 retrokuvaa
  • 24 paperipussia (myydään askartelukaupoissa, myös netissä)
  • 24 pyykkipoikaa
  • 24 pusseihin mahtuvaa yllätystä

  Vinkkejä kalenterin yllätyksistä

  Kalenteripusseihin voi laittaa vaikka karkkia, leffalippuja, leluja, lahjakortteja, piparkakkuja, legoja, kosmetiikkaa, koruja, kukkien siemenpusseja, lankoja, kuvalahjoja… Myös henkilökohtaiset, aineettomat lupaukset ilahduttavat, kuten ”Vien koiran ulos sunnuntaiaamuisin”, ”Katsotaan Sinun valitsemasi leffa ainakin 2 kertaa kuussa” ja ”Torstai on tikkaripäivä”. Anna mielikuvituksesi lentää ja täytä pussukat ihanilla pienillä yllätyksillä.

  Joka päivä erilainen retrokuva

  Tärkeä osa joulukalenteria on pussin päällä oleva kuva. Onko kuva vihje sisällöstä vai hassuttelukuva vai muisto viime vuoden sattumuksista? Teetä hyvistä ja aiheeseen sopivista kuvistasi 24 retrokuvaa. Neliömalliset valkoreunaiset 10 x 10 cm kuvat ovat vintagehenkisiä ja kuvan alalaitaan mahtuu hyvin kirjoittamaan kyseisen päivämäärän tai vaikka arvoituksen pussin sisällöstä. Retrokuvat on helppo ja nopea tilata puhelimella.

  Jouluinen kuvamuki

  Joulumuki mahtuu kalenteripussukkaan

  Yllätä läheisesi kalenterista ilmestyvillä persoonallisilla kuvalahjoilla. Esimerkiksi varta vasten suunniteltu muki omalla mukavalla kuvalla on lahja, josta on iloa pitkään, jopa vuosiksi eteenpäin. Mukissa voi olla kuva tärkeästä perhetapahtumasta, viime joulusta tai mistä vain, mikä varmasti ilahduttaa kalenteriluukun avaajaa. 24. “luukku” voi olla myös kooltaan vähän suurempi, vihjaten aaton erityisestä yllätyksestä.

  Lasinaluset omista kuvista

  Lasinaluset ovat kivoja pikkuyllätyksiä

  Kätevät 4 tai 8 kappaleen setit lasinalusia ovat uusi loistava idea kalenterin yllätyksiksi. Jokaisen lasinalusen kuva voi olla erilainen ja voit laittaa alusia kalenteripussukoihin yhden tai useamman per päivä. Kiva kokonaisuus tuo kattaukseen hauskuutta tai tyylikkyyttä, riippuen siitä, millaisia kuvia valitset ja mistä yllätyksen vastaanottaja tykkää.

  Kyhystetty valokuva

  Kehystetty kuva kertoo välittämisestä

  Ajattele sitä iloista ilmettä, kun joulukalenterista ilmestyykin kehystetty kuva tärkeästä hetkestä, luukun avaajasta itsestään tai vaikka perheen rakkaasta lemmikistä. Raameihin kehystetty valokuva tuo iloa ja lämpimiä tunteita pintaan aina kuvaa katsellessa. Valitse kotoa valmiiksi löytyvä tai kaupasta ostettu kehys – tyylikäs vaihtoehto on myös pystyyn ja vaakaan asetettava akryylikehys.

   

  Katso myös: 

  Vinkit ainutlaatuisiin joululahjoihin

  Ihanimmat joulurunot joulukortteihin

  Joululahjaideoita luontokuvista

  Vinkit joulukorttien tekemiseen

   

  Lue lisää